• 55.Zlata lisica pred vrati!

   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali najpomembnejši sponzorski pogodbi.. Veleslalomska tekma bo v petek (1. februarja), slalomska dan pozneje, do spremembe ustaljenih dni tekmovanja pa je prišlo letos zato, ker mora v nedeljo smučarska karavana na pot na prizorišče svetovnega prvenstva v Areju.


    Generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar je povedal, da mariborska tekma tudi letos ostaja del elitnega Kluba 5, ki povezuje največje in najbolj tradicionalne tekme svetovnega pokala ob tem pa dodal:"Hvala za zaupanje našim sponzorjem! Proračun prireditve ostaja enak enak, okrog 1,1 milijona evrov. Od tega zagotovimo z mednarodnimi pogodbami 70 odstotkov, drugo pa z domačimi sponzorji. Ob tej priložnosti bi se zahvalil tudi predsedniku vlade Marjanu Šarcu, ki je potrdil, da bo pokrovitelj letošnje Zlate lisice. Tekmovanje bo letos jubilejno, saj bomo organizirali že 55. tekmovanje za svetovni pokal. Letos je v programu novost, da je veleslalom že v petek, zaradi odhoda tekmovalk v nedeljo na svetovno prvenstvo na Švedsko, to pa nam omogoča, da bo petek še bolj zanimiv za gospodarstvenike, ki bodo tekmovanje izkoristili tudi za medsebojna srečanja, prav tako pa si bo lahko tekmovanje prišlo organizirano ogledat tudi več šolarjev. Zato nas veseli, da se danes na Snežnem stadionu že začenja smuka in da je veliko dela pri pripravi proge že opravljenega, kar pomeni, da ne razmišljamo o nobeni varianti B, temveč smo prepričani, da bo tokratna Zlata lisica zagotovo v Mariboru. Upravljavec smučišč Marprom je obljubil, da bo pravočasno poskrbel za dovolj kakovostno snežno podlago, ne le do snežne kontrole, ki bo 23. januarja, temveč že prej. Tako bi naše smučarke lahko opravile tukaj tudi kakovosten trening. "

    Danes so organizatorji Zlate lisice podpisali tudi pomembni sponzorski pogodbi z generalnim sponzorjem tekmovanja Zavarovalnico Sava in sponzorjem tekmovanja v veleslalomu Novo KBM. Zlata lisica se, torej, lahko začne!

    Gorazd Elvič                                                            foto: G.Elvič

    Pesmi naše tradicionalne Zlate lisice smo sicer vrteli že v mesecu decembru 2018: Preverite!

     

    Link do poročilaKLIK

    10.01.2019 ob 16:39h
   SORODNO
   Derbi brez golov in zmagovalca
   • Derbi brez golov in zmagovalca

   • 16.03.2019 ob 23:49h
   • V Stožicah na večnem derbiju v 23. krogu Prve Lige Telekom Slovenije med Olimpijo in Mariborom nismo videli golov in posledično Mariborčani ostajajo velikih deset točk pred Ljubljančani.

    ...
   Po zmagi proti Gorici, Maribor na +10
   • Po zmagi proti Gorici, Maribor na +10

   • 09.03.2019 ob 22:50h
   • Vijoličasti so izkoristili spodrsljaj Olimpije, ki je ostala brez točk proti Triglavu in si z zmago nad Gorico na prvenstveni razpredelnici priigrali deset točk prednosti. To je seveda mo...

   Z velikimi težavami do zmage
   • Z velikimi težavami do zmage

   • 03.03.2019 ob 20:18h
   • Maribor je v  tekmi 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije z golom Luke Zahovića srečno prišel do zmage z 1:0, pri tem pa so se varovanci trenerja Milaniča pošteno mučili, saj...