• Aluminij trd oreh za vijoličaste

   • NK MARIBOR: NK ALUMINIJ 2:1(1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 12. krog. gledalcev 3500, Sodnik Mitja Žganec (Ljubljana). Pomočnika sodnika Andraž Kovačič (Ljubljana) in Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi). Četrti sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika), Delegat Slavko Režonja (Turnišče)

    NK MARIBOR: Handanović, Klinar, Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Pihler, Hotić, Vršič (71` Tavares), Mlakar (75` Mešanović), Zahović (88` Vrhovec)   Trener Darko Milanič.

    ALUMINIJ: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Grgić, Krajnc, Muminović, Petrovič, Tahiraj, Rogina (72` Marinšek), Horvat (83` Leko), Kidrič (88` Trdina) Trener Oliver Bogatinov.

    Strelci: 1:0 Mlakar (3), 1:1 Kidrič (62), 2:1 Dervišević (67)

    Rumeni karton: Krajnc (5), Jakšić(64), Klinar (69), Mešanović (77), Pihler (90+1), Martinović (90+2)

    Tekma se je začela takoj razburljivo, saj je Aluminij zagrozil že v 1. minuti, ko je Lucas Horvat s prostega strela nevarno sprožil, a je Jasmin Handanović dobro reagiral in žogo odbil, potem pa blokiral še strel Antona Rogine, ki ni izkoristil odbitka.

    Vijoličasti so takoj odgovorili in že po drugem napadu povedli. Dino Hotić je skozi Aluminijevo obrambo poslal žogo v prostor, to odlično podajo pa je izkoristil Jan Mlakar, preigral vratarja Luko Janžekovića in zatresel mrežo. To je bil že njegov sedmi prvenstveni gol.

    Nato je bil dvakrat nevaren še Amir Dervišević, oba poskusa pa je Janžeković ubranil. Mlakar je po Vilerjevem predložku z leve strani zapravil še 100 procentno priložnost, ko je iz dveh metrov zadel le vratnico.

    Tudi Aluminij je poskušal kombinirati, a so njegovi igralci preveč carinili žogo, v zaključkih pa so bili nenatančni. Še najbližje golu je bil tik pred koncem polčasa dokaj agilen Horvat.

    Maribor je nato odločno začel drugi polčas in med 50. in 55. minuto sta si Mlakar in Luka Zahović priigrala tri velike priložnosti, a je dvakrat Janžeković dobro posredoval, Zahović pa je streljal mimo gola.

    V 62.minuti, se je nato, po zgrešenih priložnostih vijoličastih, še enkrat več zgodilo nepisano pravilo "Kdor ne da,dobi!", saj je po podaji Nemanje Jakšića, Rok Kidrič z glavo zadel za izenačenje na 1:1.

    A že v 67.minuti je Maribor spet prišel do vodstva. Amir Dervišević je zadel iz prostega strela praktično s podajo, ko je poslal razantno žogo v petmetrski prostor in je le ta zletela mimo vseh nog in prevarala tudi Janžekovića.

    Maribor je nato še nekajkrat poskusil povišati vodstvo, a zaključki akcij so bili nenatančni, pa tudi gostje preko Trdine, ki je vstopil kot joker niso bili uspešni in tekma se je končala z zmago vijoličastih.

    Gorazd Elvič                                                 foto:G.Elvič

    06.10.2018 ob 22:38h
   SORODNO
   Za Zlato lisico je vse pripravljeno!
   • Za Zlato lisico je vse pripravljeno!

   • 30.01.2019 ob 18:23h
   •  

    Jutri bodo smučarke med 10h in 10h45 že preizkusile tekmovalno progo za Zlato lisico, ki je v odličnem stanju!
    S štarta veleslaloma se bo pognala tudi Ilka Štuh...

   Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice
   • Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice

   • 22.01.2019 ob 17:22h
   • Markus Mayr, direktor za tehnične discipline svetovnega pokala za ženske je danes pregledal tekmovalno progo na Mariborskem Pohorju. V cilju Snežnega stadiona je bil nato zelo zadovoljen z opr...

   55.Zlata lisica pred vrati!
   • 55.Zlata lisica pred vrati!

   • 10.01.2019 ob 16:39h
   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali naj...