• Avstrijski Sturm premagal Maribor

   • V mariborskem prvoligašu so se odločili, da v reprezentančnem premoru, za ohranjanje tekmovalnega ritma, odigrajo zahtevno mednarodno tekmo

    NK Maribor-SK Sturm 0:3 (0:1)

    Stadion Ljudski vrt. Pripravljalna tekma. Sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Andrej Pajtler in Igor Mauko.

    NK MARIBOR: Jug, Martinović (46` Dervišević), Peričić (78` Klampfer), Obreht, Klinar (46` Felipe Santos), Vrhovec (46` Mihelič), Pihler, Viler (78` Bobarić), Repas (78` Bajde), Požeg Vancaš (46` Kotnik), Mešanović (46` Tavares) Trener: Mauro Camoranesi.

    SK STURM GRAZ: Schützenauer, Wüthrich, Nemeth, Jantscher, Jäger, Huspek, Kuen, Friesenbichler, Ingolitsch, Hierländer, Dante. Igrali so še: Marić, Komposch, Zettl, Strahlhofer, Stückler, Koch, Mwepu, Ljubić, Shabanhaxhaj. Trener: Christian Ilzer.

    Strelci: 0:1 Friesenbichler (29), 0:2 Jantscher (64), 0:3 Mwepu (67)

    Maribor je dvoboj s Sturmom odigral brez udeležencev reprezentančnih akcij (Mitrović, Cretu, Pirić, Mlakar, Matko, Koblar, Kolmanič), trenutno poškodovanih (Milec, Uskoković) in Kronavetra, ki je manjkal zaradi zobobola,  k moštvu pa so bili priključeni tudi člani mlajših selekcij (Žiga Obreht v začetni enajsterici), na klopi pa Angelo Timotej Rec, Enej Klampfer, Nejc Ajhmajer, Žan Vipotnik ter Belmin Bobarić.

    Gostje iz Graza so bili ves čas tekme neprimerno boljši nasprotnik, saj so igrali hitreje, z natančnimi podajami ob tem pa so bili še učinkoviti, Maribor pa žal ni pokazal nobenega napredka v igri, vidi pa se tudi, da se mnogi igralci še nikakor ne znajdejo v novem sistemu igre, ki ga goji novi trener Mauro Camoranesi.

    Ta je sicer po tekmi dejal, da je zadovoljen, da so odigrali tako zahtevno tekmo s tekmecem, ki je v igri zaenkrat na hitrejšem nivoju od njegovega moštva.

    Kljub temu je menil, da je lahko spoznal nekatere značilnosti svojega moštva, za katerega verjame, da bo na višjem nivoju, ko bo šlo za tekme v prvenstvu, ki so tekmovalnega značaja, kar se bi moralo pokazati že v Gorici.

    Zadovoljen je bil tudi z debitantom iz mladinskega pogona Žigo Obrehtom, na vprašanje zakaj ni zaigral Vipotnik, ki pri mladincih dosega veliko golov, pa je povdaril, da zaenkrat pri Mariboru še ni čas za preveliko vključevanje in preskok mladih igralcev, tako kot to delajo na primer pri Borussiji Dortmund ali Manchester Cityu, saj ima na razpolago dovolj profesionalcev.

    Gorazd Elvič                                                             foto:G.Elvič

         10.10.2020 ob 20:34h
   SORODNO
   Le do točke proti Koprčanom
   • Le do točke proti Koprčanom

   • 24.10.2020 ob 21:44h
   • Vijoličasti so osvojili le točko proti "kanarčkom", ki so bili celo bližje zmagi!

    Stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Sloveni...

   Maribor slavil v Novi Gorici