Trenutno na sporedu
NET FM Music Radio - Non-Stop Sami Super Hiti
18:00 - 21:00
reklama: Saša Kovačević
   • Celjani zasedli vrh lestvice

   • Nogometaši Celja so na derbiju 7. kroga Prve lige.premagali Maribor z 2:0 in mu zadali prvi poraz v tej sezoni.

    NK CELJE - NK MARIBOR 2:0 (1:0)

    Stadion Z’dežele Celje. Prva liga Telemach, sedmi krog gledalcev 2437 , glavni sodnik David Šmajc (Kranj), pomočnika sodnika David Gabrovec (Markovci) in Davor Brezar (Kranj), četrti sodnik Dejan Balažič (Ljubljana). VAR: Roberto Ponis (Koper). AVAR: Jure Praprotnik (Dobrova), delegat Gojko Setnikar (Ljubljana).

    CELJE: Obradović, Nemanič, Vuklišević (69` Milić), Zec, Karničnik, Zabukovnik, Kouter (69` Svetlin), Bobičanec (69` Vrbanec), Mačak (50` Kvesić), Matko, Prutsev (69` Lamy)
    Trener: Albert Riera

    NK MARIBOR: Jug, Žinič (78` Guerrico), Watson, Šoštarič Karič, Urata, Lorber (72` Antolin), Laušić, Repas, Božić (61` Feta), Jakupović (72` Skuka), Castro (61` Iličić)
    Trener: Damir Krznar

    Strelca: 1:0 Karničnik (12), 2:0 Matko (90+2)

    Rumeni karton: Kouter (35), Laušić (38)

    Celjani so bolje začeli tekmo in povedli že v 12. minuti. Po predložku najboljšega posameznika tekme Matka z desne strani je Žan Karničnik le nastavil glavo in žoga je končala v mariborski mreži.
    V nadaljevanju se je pokazalo, da je bil ta zadetek odločilen za nadaljnji potek tekme, saj so lahko Celjani igrali mirneje in na rezultat, Mariborčani pa v prvem polčasu niso uspevali priti do nevarnih zaključkov, razen tik pred odmorom, ko je prišlo do sporne situacije v domačem kazenskem prostoru, saj je žoga ob strelu Jakupovića zadela Marka Zabukovnika. Piščalka Davida Šmajca je seveda glede na njegov odnos do Maribora seveda ostala nema, a sledilo je preverjanje videosodnika. Po dolgem preverjanju pa vseeno ni bilo enajstmetrovke saj sta v VAR sobi sodnika Ponis in Praprotnik uspela izrisati predhodni offside. Šmajc je oškodoval vijoličaste tudi v 65.minuti, ko ni izključil Bobičanca, ki je kot zadnji igralec s prekrškom ustavil Repasa.

    V drugem polčasu je Maribor zaigral bolje in bil vse do osemdesete minute boljši nasprotnik. Iličić je celo zadel vratnico, Laušić pa bi moral zadeti iz res ugodnega položaja, ko je streljal z volejem, a na koncu, ko so vijoličasti vse sile vrgli v napad, so slavili Celjski grofi, saj je iz protinapada udaril Aljoša Matko in tekma je bila odločena. To je bil že njegov peti gol v sezoni in s tem je prevzel vodstvo na lestvici strelcev, ekipa Celja pa prvo mesto na lestvici Prve lige Telemach.

    V mariborskem taboru bodo počasi morali strniti glave, si naliti čistega vina ter se opredeliti, kaj so cilji, po renomeju najboljšega in največjega kluba v državi, saj se navijači verjetno ne bodo zadovoljili z borbo za tretje ali četrto mesto.

    Gorazd Elvič                                                                  foto:G.Elvič

    03.09.2023 ob 21:14h
   SORODNO
   Krznar bivši-Šimundža novi trener NK Maribor
   Maribor spet poražen v Stožicah
   • Maribor spet poražen v Stožicah

   • 16.09.2023 ob 23:52h
   • Nogometaši Olimpije so slavili na prvem večnem derbiju v letošnji sezoni. V 8. krogu Prve lige Telemach so z 2:1 v Stožicah premagali Maribor. ...

   Maribor spet neprepričljivo
   • Maribor spet neprepričljivo

   • 27.08.2023 ob 02:46h
   • Maribor je po katastrofalnem prvem polčasu ponovno izgubil dve točki, v Ljudskem vrtu pa so se slišali tudi žvižgi.

    NK MARIBOR - NK DOMŽALE 1:1 (1:1)