• Celje prvak Maribor drugi

   • Maribor je v zadnjem krogu prvenstva visoko premagal Aluminij v gosteh in uspel na koncu celo osvojiti drugo mesto pred Olimpijo, ki je velika poraženka tega prvenstva.

    ALUMINIJ - MARIBOR 1:4 (0:0)

    Športni park Kidričevo, Prva Liga Telekom Slovenije, 36. krog, brez gledalcev, sodnik Rade Obrenović, pomočnika: Jure Praprotnik in Andraž Kovačič (vsi Ljubljana), četrti sodnik Bojan Mertik (Odranci), delegat Dušan Bezjak (Tolmin)

    ALUMINIJ: Janžekovič, Kontek, Muminović, Matjašič, G. Pečnik, Šaka (83` Flakus Bosilj), Grajfoner, Vrdoljak, Čermak, Klepač, Živković              Trener: Slobodan Grubor

    NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Mitrović, Rajčević (10` Koblar), Kolmanič, Dervišević, Cretu (61` Pihler), Požeg Vancaš (61` Bajde), Kronaveter, Mešanović (71` Felipe Santos), Zahović (71` Tavares)                            Trener: Sergej Jakirović

    Strelci: 0:1 Dervišević (61), 1:1 Vrdoljak (69), 1:2 Mitrović (75), 1:3 Bajde (83), 1:4 Kronaveter (85)

    Vsi zadetki so padli v drugem polčasu. Mrežo domačih je v 61. minuti z izjemnim strelom z levico skoraj razparal  Amir Dervišević. Stipe Vrdoljak je kar hitro uspel izenačiti, nato pa je pot do zmage Maribora v 76. minuti začel Nemanja Mitrović, ki je spretno zaključil akcijo po prostem strelu Derviševića in podaji Gregorja Bajdeta. Za končni rezultat 4:1 sta nato poskrbela Gregor Bajde in Rok Kronaveter z lepima utekanjima v prazni prostor, po katerih sta žogo hladnokrvno poslala v mrežo .

    Gorazd Elvič                                                            foto:G.Elvič

    22.07.2020 ob 23:10h
   SORODNO
   Švedi zmagali na prvi tekmi
   Maribor do velikega preobrata v Celju