• Derbi, ki je minil brez začimbe

   • Vijoličasti še na šestem zaporednem derbiju v Ljudskem vrtu niso premagali Olimpije. Gledali smo zelo slab nogomet, zato se počasi res lahko že vprašamo, ali raven slovenskega nogometa resnično tako zelo pada, saj so tudi rezultati naših ekip v Evropi bili zelo klavrni.

    NK MARIBOR - NK OLIMPIJA 1:1 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, brez gledalcev. Prva Liga Telekom Slovenije, 6. krog, sodnik Damir Skomina (Koper), pomočnika Matej Žunič (Kranj) in Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec), četrti sodnik Mihael Antič (Dekani), delegat Jožef Rajh (Celje)

    NK MARIBOR: Jug, Klinar, Martinović, Mitrović, Peričić, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Požeg Vancaš (63` Mlakar), Kronaveter (73` Repas), Mešanović (86` Tavares)                                                                            Trener: Mauro Camoranesi

    OLIMPIJA LJUBLJANA: Frelih, Andrejašič, Korun, Samardžić, Pavlovič, Kapun (46` Marin), Elšnik, Caimacov, Bosić (46` Vukušić), Ivanović, Vombergar (72` Kurež)                                                                           Trener: Dino Skender

    Strelca: 1:0 Mešanović (30), 1:1 Ivanović (75)

    To je bila sicer tekma, na kateri je bilo kar veliko teka, a kaj , ko je bil to nogomet brez pravih idej, ki ne more zadovoljiti po nobenih kriterijih, saj je bilo na obeh straneh vse preveč nepotrebnih napak, tako v prenosu žoge v nasprotnikovo polovico, kakor tudi v samih zaključkih akcij.

    Edina igralca na terenu, ki sta odigrala zadovoljivo, sta bila strelec izenačujočega gola za goste Ivanović, ki je na trenutke dokazal, da bo velika okrepitev za Olimpijo in Kolmanič, ki je na tej tekmi pokazal, da pa je vseeno, kljub temu, da so mnogi večkrat bili skeptični, material, ki bi v bodočnosti lahko bil rešitev za mariborov levi bok.

    In kako sta padla zadetka?

    Mešanović je v 30.minuti pravočasnu utekel na globinsko podajo Klinarja in hladnokrvno, v slogu največjih mojstrov, zadel bližnji kot mreže nad Frelihom. Bilo je to zasluženo vodstvo Maribora, ki je imel v prvem polčasu več od igre.
    Izenačil pa je Ivanović, ko je 15 minut pred koncem tekme po srečno odbiti žogi, ki jo je odlično zagradil, z močnim strelom z levico zadel v desni kot Jugovih vrat.
    To sta bila tudi edina omembe vredna trenutka tekme, saj so vse drugo bile na obeh straneh le nekakšne polpriložnosti in slabi streli iz razdalje.

    Končni izid je sicer pravičen, ampak nobena ekipa ne more biti z njim prav zadovoljna, saj sta obe še kako potrebovali tri točke za naskok na vrh lestvice, kamor bi morale, glede na njun renome in ne nazadnje tudi proračun, segati njune ambicije.  

     

    Gorazd Elvič                                                                     G.Elvič

    05.10.2020 ob 00:09h
   SORODNO
   Le do točke proti Koprčanom
   • Le do točke proti Koprčanom

   • 24.10.2020 ob 21:44h
   • Vijoličasti so osvojili le točko proti "kanarčkom", ki so bili celo bližje zmagi!

    Stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Sloveni...

   Maribor slavil v Novi Gorici