• Derbi med Mariborom in Muro brez zmagovalca

   • Dvoboj med Mariborom in Muro je bil odigran pred polnimi tribunami Ljudskega vrta, vijoličasti pa še tretjič zapored niso uspeli premagati borbenih Prekmurcev.

    NK MARIBOR : NK MURA 1:1 (0:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 20. krog. gledalcev 10.600, sodnik Nejc Kajtazović (Kranj), pomočnika sodnika Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi) in Andraž Kovačič (Ljubljana), četrti sodnik Aleš Skok (Ptujska Gora), dodatna sodnika za goloma Dejan Balažič (Ljubljana) in David Šmajc (Kranj), delegat Janko Turk (Lovrenc na Dravskem polju).

    NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Viler (35` Kolmanič), Dervišević, Pihler (83` Vršič), Hotić, Felipe Santos (76` Žugelj), Tavares, Mešanović

    Trener: Darko Milanič

    MURA: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Kouter, Lorbek, Horvat (86` Bobičanec), Šušnjara, Maroša (77` Čerimagić), Sirk (67` Karničnik)

    Trener: Ante Šimundža

    Strelca: 0:1 Maroša (52), 1:1 Tavares (62)

    Maribor je bil večino prvega polčasa boljši tekmec, a ni uspel priti do vodstva,  čeprav je imel kar nekaj priložnosti. Predvsem pri tisti v 18. minuti, ko je z glavo odlično meril Ivković, so gledalci žogo že videli v mreži, a je fenomenalno posredoval  vratar Mure Obradović. Branilec Maribora Saša Ivković je pred tekmo prejel tudi priznanje navijačev Vijol`čni bojevnik za leto 2018.  Obradović se je še enkrat zelo izkazal tudi v 43. minuti, ko ga je prav tako s strelom z glavo skušal ukaniti Dino Hotić.

    Mura  je v drugi polovici prvega polčasa zaigrala nekoliko podjetneje in plod tega je bila tudi za črno-bele izvrstna priložnost v 27. minuti, ko je streljal Luka Šušnjara, na golovi črti pa je žogo izbil Aleksander Rajčević. Šušnjara, ki je bil v vrstah Mure eden najaktivnejših, je  tudi v 44. minuti poskusil  s strelom od daleč, a je zadel zunanji del mreže.

    V začetku drugega polčasa sta obe ekipi igrali zelo taktično, brez večjega tveganja, v 52.minuti pa je sledil šok za navijače vijoličastih in veliko veselje za več kot 2000 navijačev Mure, ki so do zadnjega kotička napolnili severno tribuno Ljudskega vrta.

    Akcijo za vodstvo gostov je začel Šušnjara in po njegovem poskusu je Pirić žogo odbil,  Sirk je bil nato najvišji v skoku in je zadel prečko, žoga pa se je ponovno odbila v polje, nakar pa je bil v odzivu najspretnejši Maroša, ki jo je z glavo poslal v mrežo.

    Deset minut kasneje pa so Mariborčani izenačili. Potem, ko je Aleks Pihler streljal iz voleja, je žoga, ki se je odbila od enega izmed nogometašev Mure  prišla do Marcosa Tavaresa, ta pa jo je elegantno poslal v mrežo. To je bil že njegov 147. prvoligaški gol, ki pa bo še nekaj časa buril duhove, saj je bil verjetno dosežen iz prepovedanega položaja.

    V 73. minuti so  črno-beli skoraj ponovno prišli do vodstva, saj je z roba kazenskega prostora le za las zgrešil Žan Karničnik. Isti igralec je bil le nekaj trenutkov kasneje ponovno v središču pozornosti, ko naj bi ga v kazenskem prostoru po stopalu nekoliko oplazil Denis Klinar, a se nesigurni sodnik Kajtazović ni odločili za najstrožjo kazen. 

    V končnici tekme je bilo na tribunah zelo glasno, saj so navijači enih in drugih poskušali svoje ljubljence ponesti do zmage, a ekipi nista več želeli preveč tvegati in ostalo je pri rezultatu 1:1 in delitvi točk, kar je nenazadnje tudi najpravičnejše glede na potek dogajanj na samem igrišču.

    Gorazd Elvič                                                           foto:G.Elvič

    23.02.2019 ob 21:31h
   SORODNO
   Šest golov v Ljudskem vrtu
   • Šest golov v Ljudskem vrtu

   • 18.05.2019 ob 22:04h
   • Triglav se je srčno boril v Ljudskem vrtu in odščipnil točko novim državnim prvakom! 
   Maribor zasluženo že 15-ič prvak
   • Maribor zasluženo že 15-ič prvak

   • 15.05.2019 ob 23:59h
   • Nogometaši Maribora so kljub nekaterim težavam, ki so jih imeli v igri vse do 70.minute le uspeli zmagati v Celju in si tako zagotoviti naslov slovenskega nogometnega prvaka za sezono 2018...

   Olimpija do zmage sredi Ljudskega vrta
   • Olimpija do zmage sredi Ljudskega vrta

   • 11.05.2019 ob 22:15h
   •  

    Nogometaši Maribora so razočarali svoje navijače in bodo na proslavitev naslova državnih prvakov morali počakati še vsaj do srede, ko imajo popravni izpit v Celju!...