• Domžale srečno do točke v Ljudskem vrtu

      • Maribor, ki še vedno brez poraza zaseda prvo mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije,  je v derbiju 9. kroga v Ljudskem vrtu le remiziral, z letos, glede na lansko sezono,precej oslabljenimi Domžalami, pri tem pa so si Mariborčani zabili kar dva avtogola.

        NK MARIBOR : NK DOMŽALE 2:2 (2:1)

        Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 9. krog,  sodnik Damir Skomina (Koper), pomočnika Matej Žunič in Rafael Ajdovec (oba Kranj). četrti sodnik Manuel Vidali (Gračišče), dodatna sodnika za goloma Bojan Mertik (Odranci) in Roman Glažar (Hajdina), delegat  Danilo Kacijan (Cankova).

        NK MARIBOR: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler (43` Rajčević), Viler, Dervišević, Vrhovec (73` Vršič), Hotić, Mešanović (84` Cretu), Tavares, Mlakar.  Trener: Darko Milanič.

        DOMŽALE: Mulalić, Kirm, Dobrovoljc, Melnjak, Sikošek (86` Hodžić), Klemenčič, Gnezda Čerin, Ibraimi, Mujan (69` Žužek), Ibričić, Vuk (78` Podlogar). Trener: Simon Rožman.

        Strelci: 0:1 Viler (1, avtogol), 1:1 Mlakar (10), 2:1 Ivković (43), 2:2 Ivković (64, avtogol)

        Rdeči karton: Rajčević (79)

        Tekma se še ni prav začela, ko so gostje že povedli. Bil je to eden najhitreje doseženih golov v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije, saj je po podaji Gregorja Sikoška z leve strani Mitja Viler zadel lastno mrežo, potem, ko je vratar Maribora Handanović slabo posredoval pri ustavljanju žoge. Pri tem pa Viler ni ogrozil rekorda po najhitreje doseženem golu v slovenski prvi ligi, ki bo še naprej v posesti Marcosa Tavaresa, ki je aprila lani in to tudi proti Domžalam, zadel že po osmih sekundah.

        Maribor je takoj odgovoril z napadalno igro in lepo kombinatoriko ter že v 10. minuti izenačil. Tavares je z odlično podajo v prazen prostor zaposlil Jana Mlakarja, ta pa je s približno šestih metrov, nekoliko z desne strani, premagal vratarja Domžal Ajdina Mulalića. To je bil že šesti zadetek Jana v letošnjem prvenstvu.

        Domžalčani so nato zapretili v 15. minuti,  volej Andraža Kirma pa je Jasmin Handanović zadržal

        Tik pred koncem prvega polčasa, pa so vijoličasti zasluženo povedli z 2:1. Strelec je bil Saša Ivković in sicer po kotu, ki ga je, še enkrat več, odlično izvedel Amir Dervišević. Odlični "Derva", je tako, z  že osmo podajo, še povišal naskok, kot najboljši asistent lige. 

        Mariborčani so imeli  še odlični priložnosti v 53.minuti, ko je z glavo zgrešil Tavares in v 58. minuti, ko je po atraktivni akciji Mešanovića in Vilerja, sicer odlični Vrhovec zapravil to, kar je praktično nemogoče zapraviti.

        Je pa bil tokrat Ivković nato, ob Vilerju, še druga tragična figura tekme, saj je v 64. minuti, poskrbel še za drugi avtogol in s tem izenačenje in to na tekmi. na kateri bi po prikazanem, moral zanesljivo slaviti Maribor, a zgodilo se je drugače, saj je še enkrat več nogomet dokazal, da zna pisati presenetljive in nepredvidljive zgodbe!.

        Zadnjih 15 minut tekme so vijoličasti morali odigrati le z desetimi igralci, saj je Aleksander Rajčević, po prekršku nad Sikoškom na robu kazenskega prostora, kot zadji mož obrambe, prejel rdeči karton.

        Izid se nato do konca tekme ni več spremenil. so pa Domžalčani po odlično izvedenem prostem strelu Ibričića in priložnosti Podlogarja v 90. minuti skoraj prišli do zmage, kar pa bi bilo, glede na danes mnogo boljši Maribor, popolnoma nezasluženo.  Prej bi lahko trdili, da je osvojena točka za Domžale, kot dobitek na lotu.

         

        Gorazd Elvič                                                          foto:G.Elvič

        23.09.2018 ob 00:29h
      SORODNO
      Ko Ljudski vrt skandira Jojo Viola
      Rogaška do dragocene točke
      • Rogaška do dragocene točke

      • 25.02.2024 ob 17:51h
      • NK ROGAŠKA - NK MARIBOR 0 : 0

        To je bila tekma, ki na slabem igrišču ni ponudila nobenega pre...

      Prekinitev tekme na Fazaneriji
      • Prekinitev tekme na Fazaneriji

      • 18.02.2024 ob 19:11h
      • Ko je Maribor na Fazaneriji v derbiju 21. kroga Prve lige Telemach proti Muri tudi v drugem polčasu nadaljeval s suvereno predstavo in vodil z 2:0, se je v 58....