• Festival LENT letos v znamenju 25-letnice

   • Organizatorji festivala na čelu z direktorjem Narodnega doma Maribor Vladimirjem Rukavino, so danes na tiskovni konferenci ob podpisu glavne sponzorske pogodbe z NKBM, predstavili letošnji program, ki bo potekal na že ustaljenih prizoriščih, žal pa tudi letos še brez Glavnega odra na Dravi, ki je bil dolga leta simbol festivala.

    Glavna zvezda letošnjega festivala, ki v mestu ob Dravi vsako leto privabi na prizorišča veliko število obiskovalcev, bo irski glasbenik Bob Geldof, nastopili pa bodo med drugimi še S.A.R.S, The Real McKenzies, GoGo Penguin, Hot 8 Brass Band, Pharoah Sanders Quartet, Omar Sosa Quarteto Afeocubano, Psihomodo Pop, Zabranjeno pušenje,  Iztok Mlakar in drugi. Poleg domačih bodo nastopile tudi folklorne skupine s Kube, iz Bocvane, Gruzije, Hrvaške, Madžarske in Bolgarije, novo večerno prizorišče pa je Klub Wetrinsky. Za ljubitelje opere pripravljajo Verdijevo opero vseh oper Traviato, za baletne navdušence pa baletni triptih Favn - Carmen - Bolero Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

    Festival bo prvič gostil tudi tuji muzikal, saj bo brnsko Mestno gledališče na Glavnem odru, ki bo tudi letos na Trgu Leona Štuklja, izvedlo slavni muzikal Andrewa Lloyda Webra Jesus Christ Superstar.

    Proračun letošnjega festivala znaša okoli 1,1 milijona evrov, od tega bo 300 000 evrov prispevala občina, 14 000 evrov pa ministrstvo za kulturo.

    Nekatere festivalske dogodke si bo možno ogledati tudi brezplačno, večino pa jih boste lahko spremljali z Lento, ki vas bo popeljala na več kot 90 dogodkov. Začeli so jo prodajati že danes in v predprodaji stane 20 evrov, od 12. junija pa bo dražja za 5 evrov. Imetnike Lente čakajo še dodatne ugodnosti, tudi popusti pri vstopnicah, ki jih bo potrebno še dodatno kupiti za določene prireditve, najdražja vstopnica (n.pr za opero Traviata), pa bo z Lento v predprodaji znašala 20 EUR, drugače pa 30 EUR.

    Gorazd Elvič                                                      foto:G.Elvič

    04.05.2017 ob 16:30h
   SORODNO
   Na letališče Maribor z avtobusom. Za koga?
   • Na letališče Maribor z avtobusom. Za koga?

   • 15.02.2018 ob 09:11h
   • Zdaj bi se naj se iz Maribora na letališče Edvarda Rusjana Maribor peljali tudi z avtobusom. Med Avtobusno postajo Maribor in Letališčem Edvarda Rusjana so namreč najavili posebno ...

   Na pustni torek še zadnje povorke in pokop Pusta
   • Na pustni torek še zadnje povorke in pokop Pusta

   • 13.02.2018 ob 09:31h
   • Danes se bodo odvile še zadnje pustne povorke in pokop Pusta.S tem se bodo na pustni torek marsikje sklenili karnevali in rajanja - danes bodo sicer na svoj račun prišli predvsem otr...

   V Mariboru vse več brezplačnih obrokov
   • V Mariboru vse več brezplačnih obrokov

   • 31.01.2018 ob 09:20h
   • Število prejemnikov brezplačnega obroka v socialni kuhinji v Mariboru, iz leta v leto narašča. V letu 2016 je bilo evidentiranih 730 uporabnikov, v preteklem letu pa kar 916. Skupaj...