• Gorica jo je še dobro odnesla

   • Maribor do prve zmage v prvenstvu

    NK MARIBOR - NK GORICA 3:2 (2:1)

    Stadion Ljudski vrt, prva Liga Telemach, drugi krog glavni sodnik Dejan Balažič (Ljubljana), gledalcev 2000, pomočnika sodnika Matej Žunič (Kranj) in Grega Kordež (Dol pri Ljubljani), četrti sodnik Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem). VAR: Roberto Ponis (Koper). AsistentVAR: Aleksandar Kasapović (Ljubljana), delegat Danilo Kacijan (Cankova).

    NK MARIBOR: Bergsen, Guerrico, Mitrović, Watson, Šoštarič Karić, Antolin, Repas (73. Pihler, 77. Sikošek), Brnić (85. Vipotnik), Kronaveter, Žugelj (73. Šturm), Baturina (85. Sirk) Trener: Radovan Karanović

    GORICA: Likar, Širok, Cerovec, Mevlja, Urbančič (84. Andrejašič), Hrka, Ahmetaj, Krajnc (84. Jukić), Baruca (57. Bešir), Leban (67. Marinič), Velikonja (67. Vekić) Trener: Miran Srebrnič

    Strelci: 0:1 Velikonja (17), 1:1 Baturina (20), 2:1 Žugelj (45), 3:1 Brnić (52), 3:2 Kronaveter (62. avtogol)

    Zmaga vijoličastih je popolnoma zaslužena in bi bila lahko še izdatnejša, saj so bili pri rezultatu 3:1 Brnić, Antolin in Žugelj, v sicer uspešnih akcijah, ob zaključku zelo sebični, kar je razjezilo tudi trenerja Karanovića, ki je po tekmi to tudi izpostavil.

    Poudaril pa je, da je bila ta zmaga za njegove varovance zelo, zelo pomembna, saj se ekipa ubada s težavami poškodb in odhodov igralcev, tako, da potrebuje tudi potrpljenje zvestih privržencev vijoličastih. Zagotovil je, da bodo storili vse, da bi se tudi iz Moldavije vrnili s pozitivnim rezultatom in da obstajajo tudi načini, kako tudi s tem kadrom, s katerim trenutno razpolagajo, to doseči.

    Gorazd Elvič                                                                   foto:G.Elvič

     

    24.07.2022 ob 00:55h
   SORODNO
   Vijoličasti odpihnili Olimpijo na derbiju
   Vijoličasti iztržili le točko na Fazaneriji
   ITF18 TURNIR MARIBOR OPEN 2023