Trenutno na sporedu
NET FM Music Radio - Non-Stop Sami Super Hiti
18:00 - 21:00
reklama: Saša Kovačević
   • Izbrani športniki Maribora 2022

   • Končno le izpeljana prireditev " Najboljši športniki Maribora za leto 2022"

    V Hotelu Habakuk v Mariboru so bila sinoči na posebni prireditvi podeljena priznanja najboljšim športnikom, športnicam, športnim ekipam in ostalim zaslužnim v mariborskem športu.
    Nagrado za najboljšega posameznika v letu 2022 je prejel smučar Boštjan Kline(10. mesto na OI v Pekingu ), nagrado za najboljšo posameznico pa plavalka Katja Fain( ševilni državni rekordih v preteklem letu in mednarodni uspehi 13. mesto na svetovnem članskem prvenstvu v 50 m bazenih na 200 m prosto, 2. mesto na Sredozemskih igrah na 200 m prosto in 400 m prosto, 1. mesti na Sredozemskih igrah v štafetah 4x100m prosto in 4x200m prosto, 5. mesti na evropskem prvenstvu 200m in 400m prosto v 50m bazenih itd.).
    Za drugega najboljšega med športniki je bil izbran Žiga Zagoranski (kickboks, taekwondo), tretje mesto pa je pripadlo Eneju Mariniču (judo). Med ženskami je drugo nagrado prejela Tyra Barada (kickboks, taekwondo), tretjo pa Monika Hrastnik (gorsko kolesarjenje).
    Najboljši ekipi preteklega leta sta bili Odbojkarski klub Nova KBM (2. mesto na državnem prvenstvu, 2. mesto na Pokalu Slovenije, 1/16 finala CEV CUP, 2. mesto MEVZA Leauge) in NK Maribor Branik (1. mesto na državnem prvenstvu, kvalifikacije za Ligo prvakov). Najboljša ekipa v individualnih športih v letu 2022 je ekipa Jaka Čas/Nik Krebs - Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor (osmo mesto na članskem evropskem prvenstvu v Nemčiji).
    Ža trenerja leta je bil izbran Tomaž Barada,

    Med športniki invalidi je bil za najboljšega ponovno nagrajen Marino Kegl (tenis), za najboljšo pa Darja Ter (vrtno kegljanje). Najboljša ekipa pa je postala Ženska ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor v vrtnem kegljanju.
    Tudi letos so na dogodku podelili priznanja perspektivnim športnikom, prav tako pa so zaslužne v športu nagradili s Cizljevimi plaketami.
    Posebno priznanje za izjemen doprinos mariborskemu športu je tokrat prejel Marcos Tavares.

    Gorazd Elvič                                                               

    24.05.2023 ob 01:00h
   SORODNO
   Krznar bivši-Šimundža novi trener NK Maribor
   Maribor spet poražen v Stožicah
   • Maribor spet poražen v Stožicah

   • 16.09.2023 ob 23:52h
   • Nogometaši Olimpije so slavili na prvem večnem derbiju v letošnji sezoni. V 8. krogu Prve lige Telemach so z 2:1 v Stožicah premagali Maribor. ...

   Celjani zasedli vrh lestvice
   • Celjani zasedli vrh lestvice

   • 03.09.2023 ob 21:14h
   • Nogometaši Celja so na derbiju 7. kroga Prve lige.premagali Maribor z 2:0 in mu zadali prvi poraz v tej sezoni.

    NK CELJE - NK MARIBOR 2:0 (1:0)