• Kljub slabi predstavi do prepotrebne zmage

   • Vijoličasti so v  tekmi 13. kroga državnega prvenstva z 1:0 premagali Ankaran Hrvatine. Strelec zmagovitega zadetka bil Jasmin Mešanović v 40. minuti.

    NK MARIBOR - ANKARAN 1:0 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 13. krog, sodnik Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah), pomočnika Matej Žunič in Davor Brezar (oba Kranj)

    NK MARIBOR: Handanović, Milec, Billong, Šuler, Viler, Kabha, Pihler, Bohar (89` Hotić), Vršič (89` Ahmedi), Tavares, Mešanović (75` Bajde)                        trener:Darko Milanič

    NK ANKARAN HRVATINI: Bužan, Humar (80` Matošević), Primc, Burkić, Pahor, Badžim, Delgado, Mate, Nkama, Klapan (71` Cerovec), Meledje (61` Vodeb)  trener:Vlado Badžim.

    Strelec: 1:0 Mešanović (40)

    Mariborčani so bili pred to tekmo v dokaj težkem položaju, saj si poraza enostavno niso smeli privoščiti, saj so veljali za absolutne favorite, ob tem pa so morali odmisliti tudi dogajanja ob `groznem` porazu proti Liverpoolu, še več, mnogi so od njih pričakovali, da si bodo z visoko zmago povrnili tudi samozavest pred nadaljevanjem sezone.

    Seveda je ob takem pritisku zelo težko sproščeno odigrati takšno srečanje, kljub temu pa so že uvodoma prevzeli pobudo, vendar velikih priložnosti si, ne glede na veliko premoč, niso uspeli ustvariti, saj so se Ankarančani namreč zelo dobro in organizirano branili.  Mrežo so ohranili nedotaknjeno  vse vse do 40.minute, ko je Dare Vršič ponovno, še enkrat več, pokazal kako pomemben je za NK Maribor.  Emirju Burkiću je uspel odvzeti žogo kakšnih 20 metrov  od gostujočih vrat, nato pa je stekel proti vratom  Primoža Bužana ter pokazal izvrstno nogometno intelegenco, saj je, kot na pladnju, podal  do prostega Jasmina Mešanovića, ki je vtekel po desni streni. Jasmin je nato pokazal svoje realizatorske sposobnosti in je z razantnim strelom po tleh matiral gostujočega golmana.

    Jalova premoč Maribora se je nadaljevala tudi v drugem delu, a borbeni gostje niso dopustili večjih priložnosti. V 77.minuti je Damjan Bohar sicer zadel vratnico, a do konca tekme se rezultat ni spremenil, varovanci trenerja Milaniča pa so ob odhodu v slačilnico morali poslušati tudi nekaj žvižgov nezadovoljnih navijačev, ki so bili nad njihovo igro zelo razočarani.

    Gorazd Elvič                                                  foto:G.Elvič

     

     

     

    21.10.2017 ob 23:38h
   SORODNO
   Vijoličasti spet v polnem pogonu
   • Vijoličasti spet v polnem pogonu

   • 10.01.2018 ob 17:25h
   • Nogometaši Maribora so danes začeli z zimskimi pripravami - Edini novinec je zaenkrat Kassim Doumbia!

    Ljudski vrt je ponovno zaživel. Prvi dan treninga je bilo na vrsti tehtanje, an...

   Velika točka za zaključek Lige prvakov
   • Velika točka za zaključek Lige prvakov

   • 07.12.2017 ob 01:23h
   • Vijoličasti so svojo tretjo sezono v elitni Ligi prvakov zaključili z  remijem  proti Sevilli, a so bili blizu tudi osvojitvi vseh treh točk. Mariborski nogometaši so ponovno do...

   Tavares za zmago Maribora in rekord
   • Tavares za zmago Maribora in rekord

   • 02.12.2017 ob 23:52h
   • Nogometaši Maribora so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije v zelo pomembni tekmi za vrh lestvice, z 2:1 premagali Gorico. V 89. minuti je za tri točke poskrbel Marcos Tavares, ki se j...