• Končno spet teniški turnir v Mariboru

   • ŽTK Maribor je danes pripravil tiskovno konferenco ob začetku velikega teniškega turnirja iz serije Tennis Europe Junior Tour do 14 in 16 let, katerega bo letos organiziral že trinajstič. Zaradi dolge tradicije in dobre organizacije sta Grawe Open in Bergantov Memorial, ki se letos odvija vzporedno, med najbolj znanimi mladinskimi turnirji v Evropi, v preteklih letih pa so bila med zmagovalci tudi tako velika teniška imena kot so Simona Halep, Janko Tipsarević, Dudu Sela in Polona Hercog.
    Na turnirju so se kalili tudi najboljši Slovenci, od leta 2015 pa so bile med zmagovalkami tudi najboljše mlade slovenske igralke Živa Falkner, Pia Lovrič in trenutno najuspešnejša Kaja Juvan, ki že naskakuje uvrstitev med najboljših 100 igralk na svetu. Tudi v domačem klubu so bili na turnirju uspešni, saj so se med zmagovalce vpisali Gal Emeršič, Jan Kupčič, Sebastjan Dominko, Petja Drame in Anika Planinšek.
    Letos je pandemija Covid 19 botrovala spremembi termina ter organizatorjem povzročila številne preglavice. KLjub temu pa so zadovoljni z udeležbo, saj bo nastopilo 100 igralk in igralcev iz 8 držav, prva nosilca do 16 let pa sta Petja Drame in Maj Premzl, ki sta na tiskovni konferenci optimistično napovedala osvojitev turnirja.
    Gorazd Elvič                                                         foto.G.Elvič 
    15.09.2020 ob 16:14h
   SORODNO
   Vsakemu po polčas za pravičen remi
   Neverjetni Pogačar veliki zmagovalec Toura
   • Neverjetni Pogačar veliki zmagovalec Toura

   • 19.09.2020 ob 22:41h
   • Na odločilnem kronometru Dirke po Franciji je nepričakovano zmagal Tadej Pogačar in prehitel favoriziranega Primoža Rogliča tudi v skupnem seštevku največje kolesarske dirke na s...

   Velik uspeh mladih upov ŽTK Maribor