• Maribor do tretje zaporedne zmage

   • V sobotnem dvoboju 3. kroga Prve lige Telekom so nogometaši Maribora v Ljudskem vrtu s težavo premagali Rudar iz Velenja. Za zmago z 1:0 je zadel Blaž Vrhovec, po podaji Marcosa Tavaresa. S tem so državni prvaki nadaljevali  niz zmag v novi sezoni in so že pri devetih točkah.

    NK MARIBOR - RUDAR 1:0 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 3. krog, gledalcev 2200, sodnik Rade Obrenović(Ljubljana)

    NK MARIBOR: Handanović, Palčič, Billong, Šuler, Viler, Hotić (62` Bajde), Vrhovec, Pihler, Bohar (71` Ahmedi), Tavares (79` Mešanović), Zahović        trener:Darko Milanič

    RUDAR VELENJE: Radan, Pušaver, Bolha, Vuklišević, Kašnik (46` Antonov), Bijol, Pišek, Novak (59` Vizinger), Črnčič, Tučić (69` Junuzovič), Mary          trener:Marijan Pušnik

    strelec:1:0 Vrhovec (11)

    Rudar se je Mariboru ves čas tekme dobro upiral in kdo ve, kako bi se  tekma končala, če Vrhovec v 11.minuti, z natančnim strelom v desni spodnji kot, ne bi zadel. Takrat je z desne strani Matej Palčič poslal predložek, kapetan Maribora Tavares pa je lepo nastavil žogo Blažu Vrhovcu, ki je s kakih petnajstih metrov premagal Radana. To je bil sploh prvi gol Vrhovca v vijoličastem dresu.

    Mariborčani so proti `knapom` pobudo imeli le na začetku dvoboja, po golu pa so bili gostje povsem enakovreden, na trenutke celo boljši tekmec, a resnejših priložnosti,si predvsem v prvem polčasu, pred vrati Handanoviča niso ustvarili.

    Prvi nevarnejši strel so sprožili šele v 44. minuti, ko je John Mary meril z roba kazenskega prostora, a je tudi tokrat zelo sigurni Jasmin Handanović žogo brez težav ujel.

    Uvod drugega polčasa je nato pripadel Rudarju in v 54. minuti je bil Handanović na precej resni preizkušnji, ko je streljal Anže Pišek, mariborski vratar pa je le s težavo žogo preusmeril v kot.

    V 74. minuti je nato Mary, z najbolj enostavnim nogometnim udarcem s konico nogometnega čevlja, pokazal kakšen lovec ne zadetke je, saj zna iskoristiti še tako majhen prostor za strel, a je žogo, ki bi končala v desnem spodnjem kotu, Handanović zaustavil.

    V 79. minuti je Tavaresa zamenjal Jasmin Mešanović, ki je imel že tri minute po vstopu v igro veliko priložnost, a njegov blokiran strel je zgrešil cilj.  Na drugi strani se je tudi zelenim ponudila priložnost, a je strel Daria Vizingerja končal v zaščitni mreži nad vrati. Zadnjo priložnost za izenačenje so imeli Velenjčani v sodnikovem podaljšku, ko bi skoraj obveljal `zakon bivšega`, a je mariborska obramba strel Roberta Pušaverja blokirala.

    Na koncu je bila to vseeno zaslužena zmaga Maribora, a z igro, ki ni mogla zadovoljiti njegovih zvestih navijačev, saj je bilo v njej mnogo preveč nenatančnih podaj, sprejemov žoge in premalo kreativnih idej ter tempa.

    Če bodo hoteli vijoličasti v sredo na Islandiji proti Hafnarfjordorju napredovati v play-offlige prvakov, bodo na igrišču morali pokazati precej več, kot so proti Rudarju.

    Gorazd Elvič                                                           foto:G.Elvič

    30.07.2017 ob 00:01h
   SORODNO
   Do zmage praktično v zadnji sekundi
   • Do zmage praktično v zadnji sekundi

   • 19.08.2017 ob 23:56h
   • NK MARIBOR - NK KRŠKO 3:2 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 6. krog, gledalcev 2400,  sodnik Nejc Kajtazović (Kranj)

    NK MARIBOR: Obradović, ...

   Poraz, ki daje upanje na nogometni raj
   • Poraz, ki daje upanje na nogometni raj

   • 16.08.2017 ob 23:13h
   • HAPOEL BEER-SHEVA FC - NK MARIBOR 2:1 (2:1)

    Stadion Turner Beer Sheva, UEFA Champions League, play-off, prva tekma. glavni sodnik Jonas Eriksson, pomočnika: Mathias Klasenius in Daniel Wa...

   Dobra tekma za delitev točk
   • Dobra tekma za delitev točk

   • 11.08.2017 ob 23:54h
   • NK MARIBOR - DOMŽALE 0:0

    Maribor, stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 5. krog.  gledalcev 4200, sodnik Dragoslav Perić (Kranj)

    NK MARIBOR: