• Maribor do velikega preobrata v Celju

   • Maribor po vaterpolu do nogometnega preobrata

    NK CELJE - NK MARIBOR 2:3 (2:1)

    Celje, stadion Z’dežele. Prva liga Telemach, 1. krog, 2000 gledalcev. Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). Pomočnika: Jure Praprotnik in Andraž Kovačič (oba Ljubljana). Četrti sodnik: David Šmajc (Kranj). VAR: Matej Jug (Tolmin). AVAR: Nejc Kajtazović (Kranj). Delegat: Danijel Žaik (Turnišče).

    CELJE: Rozman, Brecl, Zaletel, Mittendorfer, Flis, Šporn, Vrbanec (78` Jakobsen), Svetlin, Begić (62` Kuzmanović), Božić (78` Sokler), Medved (87` Žižek) Trener: Agron Šalja.

    NK MARIBOR: Jug, Milec, Pihler, Voloder, Koderman (74` Sikošek), Vrhovec, Gorenak (46` Vipotnik), Repas, Žugelj (62` Martinović), Požeg Vancaš (62` Šturm), Alvir (90` Kronaveter). Trener: Simon Rožman.

    Strelci: 1:0 Zaletel (20), 2:0 Šporn (34), 2:1 Gorenak (44), 2:2 Žugelj (47), 2:3 Martinović (72)

    Nogometaši NK Maribora so po zaostanku z 0:2 , potem, ko so Celjani na svojem stadionu Z’dežele do 20.minute absolutno prevladovali na razmočenem igrišču, ki je bilo praktično na meji regularnosti, izvedli epski preobrat in na koncu zasluženo zmagali s 3:2.

    Za zmago vijoličastih je bila ključna sprememba sistema igre iz 4-3-3(z lažno devetko) v 3-5-2, ki jo je uvedel trener Rožman v 2.polčasu po vstopu Martinovića, ki je zamenjal strelca drugega gola za Maribor, Žuglja.

    Omeniti velja še, da je bila na tekmi drugič v slovenskem nogometu uporabljena tudi VAR tehnologija, ki je dokazala, da je še kako potrebna za regularnost tekmovanja, še posebej, če tekmo sodi sodnik kova Sagrković.

    Gorazd Elvič                                                                   foto:G.Elvič
    19.07.2021 ob 00:29h
   SORODNO
   Švedi zmagali na prvi tekmi
   Italijani Evropski prvaki