• Maribor kljub zmagi ob naslov

   • Vijoličastim zmaga nad Gorico  ni bila dovolj, saj je Olimpija malo pred koncem tekme v Domžalskem športnem parku izenačila proti ekipi Domžal. Odločilni gol, ki je Ljubljančanom prinesel naslov prvakov, je dosegel Mariborčan Rok Kronaveter iz izmišljene enajstmetrovke v 80.minuti.

    Varovanci trenerja Milaniča so sicer svojo nalogo opravili že do 22. minute, ko sta gole zabila Marcos Tavares in Dare Vršič.

    Kapetan Tavares je zadel svoj letošnji 17. gol v 20.minuti, po natančni podaji Derviševića, ko je moral samo podstaviti glavo in Sorčan je bil nemočen. Že dve minuti pozneje je bil, kot se je kasneje izkazalo, dosežen končni rezultat tekme, strelec pa je bil Dare Vršič. Akcijo je začel Tavares, nadaljeval Jan Mlakar, Dare pa je preko bloka goriške obrambe zatresel mrežo.

    Tempo igre je nato do odmora nekoliko padel, tudi v drugem polčasu pa se je zdelo, kot, da so vijoličasti zadovoljni z doseženim in da le še čakajo, kako se bo razpletla tekma v Domžalah.

    So se pa z bučnim vzpodbujanjem skozi vso tekmo zelo izkazali mariborski navijači. Še dodatno so, kot vulkan, eksplodirali ob objavi, da so Domžale povedle z golom Bizjaka v 67.minuti, a na njihovo veliko žalost, so se njihove sanje o naslovu razblinile, ko je v Domžalah sodnik Skomina dosodil smešno enajstmetrovko, ki je odločila o prvaku letošnjega prvenstva.

    MARIBOR - GORICA 2:0 (2:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije zadnji( 36.) krog,  gledalcev 6500, sodnik Nejc Kajtazović, pomočnika sodnika Rafael Ajdovec (oba Kranj) in Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi), četrti sodnik Aleš Skok (Ptujska Gora), dodatna sodnika za goloma Dragoslav Perić (Kranj) in Roman Glažar (Hajdina), delegat Iztok Gustinčič (Portorož).

    NK MARIBOR: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Kolmanič, Vrhovec (78` Kramarič), Dervišević, Pihler, Vršič (68` Hotić), Tavares, Mlakar (61` Mešanović) -rezervni igralci: Cotman, Rajčević, Ahmedi, Kramarič, Hotić, Bajde, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

    GORICA: Sorčan, Curk, Kavčič, Tomiček, Lipušček, Celcer, Kolenc (65` Humar), Tešija, Osuji, Gulič (78` Marinič), Burgić (61` Filipović) -rezervni igralci: Likar, Gregorič, Humar, Marinič, Džuzdanović, Bužinel, Filipović. Trener: Miran Srebrnič.

    Strelca: 1:0 Tavares (20), 2:0 Vršič (22)

    Gorazd Elvič                                                      foto:G.Elvič

    27.05.2018 ob 22:29h
   SORODNO
   Za Zlato lisico je vse pripravljeno!
   • Za Zlato lisico je vse pripravljeno!

   • 30.01.2019 ob 18:23h
   •  

    Jutri bodo smučarke med 10h in 10h45 že preizkusile tekmovalno progo za Zlato lisico, ki je v odličnem stanju!
    S štarta veleslaloma se bo pognala tudi Ilka Štuh...

   Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice
   • Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice

   • 22.01.2019 ob 17:22h
   • Markus Mayr, direktor za tehnične discipline svetovnega pokala za ženske je danes pregledal tekmovalno progo na Mariborskem Pohorju. V cilju Snežnega stadiona je bil nato zelo zadovoljen z opr...

   55.Zlata lisica pred vrati!
   • 55.Zlata lisica pred vrati!

   • 10.01.2019 ob 16:39h
   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali naj...