• Maribor kljub zmagi ob naslov

   • Vijoličastim zmaga nad Gorico  ni bila dovolj, saj je Olimpija malo pred koncem tekme v Domžalskem športnem parku izenačila proti ekipi Domžal. Odločilni gol, ki je Ljubljančanom prinesel naslov prvakov, je dosegel Mariborčan Rok Kronaveter iz izmišljene enajstmetrovke v 80.minuti.

    Varovanci trenerja Milaniča so sicer svojo nalogo opravili že do 22. minute, ko sta gole zabila Marcos Tavares in Dare Vršič.

    Kapetan Tavares je zadel svoj letošnji 17. gol v 20.minuti, po natančni podaji Derviševića, ko je moral samo podstaviti glavo in Sorčan je bil nemočen. Že dve minuti pozneje je bil, kot se je kasneje izkazalo, dosežen končni rezultat tekme, strelec pa je bil Dare Vršič. Akcijo je začel Tavares, nadaljeval Jan Mlakar, Dare pa je preko bloka goriške obrambe zatresel mrežo.

    Tempo igre je nato do odmora nekoliko padel, tudi v drugem polčasu pa se je zdelo, kot, da so vijoličasti zadovoljni z doseženim in da le še čakajo, kako se bo razpletla tekma v Domžalah.

    So se pa z bučnim vzpodbujanjem skozi vso tekmo zelo izkazali mariborski navijači. Še dodatno so, kot vulkan, eksplodirali ob objavi, da so Domžale povedle z golom Bizjaka v 67.minuti, a na njihovo veliko žalost, so se njihove sanje o naslovu razblinile, ko je v Domžalah sodnik Skomina dosodil smešno enajstmetrovko, ki je odločila o prvaku letošnjega prvenstva.

    MARIBOR - GORICA 2:0 (2:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije zadnji( 36.) krog,  gledalcev 6500, sodnik Nejc Kajtazović, pomočnika sodnika Rafael Ajdovec (oba Kranj) in Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi), četrti sodnik Aleš Skok (Ptujska Gora), dodatna sodnika za goloma Dragoslav Perić (Kranj) in Roman Glažar (Hajdina), delegat Iztok Gustinčič (Portorož).

    NK MARIBOR: Handanović, Milec, Ivković, Šuler, Kolmanič, Vrhovec (78` Kramarič), Dervišević, Pihler, Vršič (68` Hotić), Tavares, Mlakar (61` Mešanović) -rezervni igralci: Cotman, Rajčević, Ahmedi, Kramarič, Hotić, Bajde, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

    GORICA: Sorčan, Curk, Kavčič, Tomiček, Lipušček, Celcer, Kolenc (65` Humar), Tešija, Osuji, Gulič (78` Marinič), Burgić (61` Filipović) -rezervni igralci: Likar, Gregorič, Humar, Marinič, Džuzdanović, Bužinel, Filipović. Trener: Miran Srebrnič.

    Strelca: 1:0 Tavares (20), 2:0 Vršič (22)

    Gorazd Elvič                                                      foto:G.Elvič

    27.05.2018 ob 22:29h
   SORODNO
   Domžale srečno do točke v Ljudskem vrtu
   • Domžale srečno do točke v Ljudskem vrtu

   • 23.09.2018 ob 00:29h
   • Maribor, ki še vedno brez poraza zaseda prvo mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije,  je v derbiju 9. kroga v Ljudskem vrtu le remiziral, z letos, glede na lansko sezono,precej ...

   Maribor napolnil mrežo Triglava
   • Maribor napolnil mrežo Triglava

   • 02.09.2018 ob 19:37h
   • Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije sredi Kranja, s kar 5:1, premagali Triglav in še utrdili svoje vodstvo na lestvici.

    NK TRIGLAV - NK MARIBOR 1:5 (0...

   Celje zasluženo do točke v Ljudskem vrtu
   • Celje zasluženo do točke v Ljudskem vrtu

   • 27.08.2018 ob 00:00h
   • Tekma v Ljudskem vrtu med Mariborom in Celjem, ki je minila v znamenju spomina na nedavno preminulega, velikega navijača vijoličastih in mladega humanitarca Roka Černica, se je, kljub temu, da...