• Maribor le do točke proti Celju

   • Nogometaši Maribora in Celja so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije odigrali pomembno tekmo za obe ekipi, ki se je končala z neodločenim izidom 1:1, s katerim so seveda bili dosti bolj zadovoljni Celjani, ki se borijo za tretje mesto, ki omogoča sodelovanje v kvalifikacijah za Ligo Evropa.

    MARIBOR : CELJE 1:1 (0:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 24. krog,  glealcev 4000, sodnik Matej Jug (Tolmin), pomočnika sodnika Matej Žunič (Kranj) in Manuel Vidali (Gračišče), četrti sodnik Uroš Bensa (Nova Gorica) dodatna sodnika za goloma Dejan Balažič (Ljubljana) in Darjan Kovačič (Grosuplje), delegat Janko Turk (Lovrenc na Dravskem polju)

    NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Cretu, Pihler, Hotić (74` Kramarič), Bajde (56` Felipe Santos), Tavares, Zahović   trener Darko Milanič

    CELJE: Jurhar, Brecl, Travner, Zaletel, Vidmajer, Cvek, Pišek, D. Štraus (56` Benedičič), Požeg Vancaš, Lotrič, Vizinger   trener Dušan Kosič

    Strelca: 1:0 Bajde (46), 1:1 Benedičič (82)

     

    Vijoličasti so bili v prvem polčasu za nijanso boljši nasprotnik in so posledično imeli žogo več v nogah, a so bili v zadnjih podajah pred kazenskim prostorom nekonkretni, če pa so že prišli do strela, so merili precej nenatančno. V 23. minuti pa so le prišli do obetavne priložnosti, potem, ko je Dino Hotić žogo v svojem stilu popeljall v celjski kazenski prostor, a je nato slabo podal na desno stran proti samemu Luki Zahoviću, tako, da Luka žoge ni uspel sprejeti.

    Celjani so kljub nekoliko podrejeni vlogi večkrat, kot Mariborčani njihovemu vratarju Jurharju, poskušali zapretiti Piriću v golu Maribora, a tudi oni niso bili natančni. Tako je Dario Vizinger  v osmi minuti žogo poslal nekoliko previsoko, strel Lovra Cveka s prostega strela v 17.minuti, pa je  Pirić zadržal.

    V prvem polčasu velja omeniti še zelo lepo gesto mariborskih navijačev, ki so v 35.minuti, s transparentom in skandirajem njegovega imena , čestitali svojemu ljubljencu, legendarnemu kapetanu vijoličaste ekipe Marcosu Tavaresu, ki je prav danes slavil svoj 35. rojstni dan.

    Maribor je nato odločno napadel takoj na začetku drugega polčasa in kmalu tudi povedel. Akcijo je začel  Mitja Viler, ki je podal do Luke Zahovića, ta pa je poslal predložek do, v tej akciji iznajdljivega Gregorja Bajdeta, ki je zadel za 1:0.

    Po zadetku so varovanci trenerja Milaniča popolnoma padli v igri, Celjani pa so prevzeli pobudo i nanizali kar nekaj priložnosti. V 54.minuti je s strelom poskusil Janez Pišek, v 61.minuti pa je Žan Zaletel žogo sprožil malo čez gol. Tudi v 63.minuti, po poskusu Mitje Lotriča in v 72. minuti po strelu z glavo Vizingerja, je Pirić še ostal nepremagan v 82. minuti pa so "Grofi" zasluženo izenačili.

    Iz levega kota je podal Rudi Požeg Vancaš, Žan Benedičič pa je pri drugi vratnici  žogo z iztegnjeno nogo preusmeril v mrežo za 1:1.

    V sodnikovem dodatku bi Celjani lahko dosegli še zmagoviti drugi gol, a je Pirić  tik pred golovo črto zaustavil strel Zaletela.

    Mariborski navijači so bili po zadnjem žvižgu, tudi tokrat ne najbolj suverenega sodnika Juga, zelo nezadovoljni z rezultatom, še bolj pa z igro in so trenerja Milaniča in domače igralce z zelenice pospremili z glasnimi žvižgi.

    Vijoličasti sicer po tem neodločenem rezultatu še naprej ohranjajo kar varno prednost osmih točk pred Olimpijo, a če bodo nadaljevali s tako slabimi predstavami, bi prvenstvo v končnici utegnilo postati še zelo zanimivo, saj je do konca še kar 12 kol, ritem tekem sreda-sobota pa bo zelo zahteven.

    Gorazd Elvič                                                              foto:G.Elvič

    30.03.2019 ob 21:40h
   SORODNO
   Maribor premočan tudi za Velenjske Knape
   • Maribor premočan tudi za Velenjske Knape

   • 20.04.2019 ob 22:27h
   • NK Maribor: NK Rudar 3:1 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 28. krog, gledalcev 3500, sodnik David Šmajc (Kranj,  pomočnika sodnika Tomislav Pospeh in Ale...

   Maribor vse bližje naslovu
   • Maribor vse bližje naslovu

   • 13.04.2019 ob 21:05h
   • V vijoličastem taboru pravijo, da je  najpomembneje da zmagujejo in tako, kljub nekaterim kritikam o njihovi igri, nadaljujejo v slogu pregovora "Cilj opravičuje sredstva". Tudi na tekmi pro...

   Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem
   • Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem

   • 10.04.2019 ob 21:31h
   • Mariborčani, ki premočno vodijo na lestvici, so tesno zmagali v Krškem in se še bolj približali svojemu 15. naslovu državnih prvakov. Vijoličasti tako že 12 tekem zapored n...