• Maribor napolnil mrežo Triglava

   • Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije sredi Kranja, s kar 5:1, premagali Triglav in še utrdili svoje vodstvo na lestvici.

    NK TRIGLAV - NK MARIBOR 1:5 (0:2)

    Športni center Kranj, Prva Liga Telekom Slovenije, 7. Krog, gledalcev 1200, sodnik Dejan Balažič, pomočnika sodnika Jure Praprotnik in Aleksander Kasapović (vsi Ljubljana), četrti sodnik Blaž Kos (Kresnice), delegat Jožef Rajh (Celje)

    TRIGLAV: Curanović, Kuhar, Bojić (53` Gajić), Alić, Kumer, Mlakar (67` Tavares), Elsner, Udovič, E. Kryeziu (53` Tijanić), Dickson, Majcen       Trener: Dejan Dončič.

    NK MARIBOR: Handanović, Klinar (40` Pihler), Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Mešanović (83` Bajde), Mlakar (67` Tavares), Zahović          Trener: Darko Milanič.

    Strelci: 0:1 Mlakar (7), 0:2 Vrhovec (32), 0:3 Hotić (47), 0:4 Zahović (56), 1:4 Tijanić (69), 1:5 Zahović (90+1)

    Očitno Mariborčanom gorenjski zrak dobro dene, saj so bili zelo razigrani in so že četrtič v tej sezoni zabili pet golov.

    Povedli so že v sedmi minuti, ko je po hitri izmenjavi žog v napadu, Jasmin Mešanovič lepo zaposlil Dina Hotića, ta pa je z vrhunsko podajo Mlakarju, le temu omogočil, da je dosegel še svoj četrti gol v tem prvenstvu.

    Kljub veliki premoči vijoličastih pa Triglavani niso opustili misli, da bi vsaj iz protinapadov ogrožali mariborska vrata in kmalu po vodstvu gostov, se je Luka Majcen prebil v prazen prostor in iz kakih sedmih metrov, s srelom pod oblake, zapravil odlično priložnost za izenačenje.

    V 16. minuti bi Maribor lahko povišal na 2:0, saj je Mitja Viler z leve strani poslal lep predložek, ki so ga branilci Triglava pospremili le s pogledom, Mlakar pa je v padcu namesto mreže zadel vratnico.

    V 31. minuti pa za simpatične domačine ni bilo več pomoči, saj je s prostega strela Amir Dervišević, s svojo "smrtno" levico, natančno podal v petmetrski prostor, tam pa je bil najbolj iznajdljiv Blaž Vrhovec, ki je z glavo dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni.

    Majcen je kmalu po drugem golu Maribora imel še drugič na tekmi priložnost za znižanje izida, saj je s 16 metrov poslal pravo bombo proti vratom Handanovića, a je na srečo Mariborčanov zadel le stičišče prečke in vratnice.

    Vijoličasti so kot uragan začeli tudi drugi polčas in že v 47.minuti je z mojstrskim strelom, iz več kot 25-tih metrov, zablestel Hotić, ki je, za vodstvo s 3:0, dosegel pravi evrogol.  Na 4:0 je v 56. minuti povišal Luka Zahović, ki je spretno vnovčil podajo Mešanovića v prostor. Curanović je bil pri strelu Zahovića nemočen, saj se je žoga v gol odbila od vratnice.

    Borbeni Gorenjci so si nato v 70. minuti zasluženo priigrali častni zadetek. Dosegel ga je  David Tijanić, ki je vstopil s klopi ter prvič v tej sezoni zatresel mrežo.

    Končni rezultat 5:1 je postavil Zahović v sodnikovem podaljšku, ko  je iz bližine, še drugič na tej tekmi, premagal Curanovića.

    Gorazd Elvič                                                    foto:G.Elvič

     

     

    02.09.2018 ob 19:37h
   SORODNO
   55.Zlata lisica pred vrati!
   • 55.Zlata lisica pred vrati!

   • 10.01.2019 ob 16:39h
   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali naj...

   Vijoličasti ponovno v pogonu
   • Vijoličasti ponovno v pogonu

   • 08.01.2019 ob 17:00h
   • Nogometaši Maribora so od danes spet v pogonu, saj so opravili prvi letošnji trening. Trener Darko Milanič je s strokovnim štabom najprej v telovadnici, nato pa na pomožnem ...

   Maribor zasluženo jesenski prvak
   • Maribor zasluženo jesenski prvak

   • 07.12.2018 ob 19:26h
   • Nogometaši Maribora so v 19. krogu državnega prvenstva tudi v Velenju nadaljevali zmagoviti pohod in s 3:1 premagali Rudar, tako da na zimski odmor odhajajo z odlično popotnico superiorne...