• Maribor napolnil mrežo Triglava

   • Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije sredi Kranja, s kar 5:1, premagali Triglav in še utrdili svoje vodstvo na lestvici.

    NK TRIGLAV - NK MARIBOR 1:5 (0:2)

    Športni center Kranj, Prva Liga Telekom Slovenije, 7. Krog, gledalcev 1200, sodnik Dejan Balažič, pomočnika sodnika Jure Praprotnik in Aleksander Kasapović (vsi Ljubljana), četrti sodnik Blaž Kos (Kresnice), delegat Jožef Rajh (Celje)

    TRIGLAV: Curanović, Kuhar, Bojić (53` Gajić), Alić, Kumer, Mlakar (67` Tavares), Elsner, Udovič, E. Kryeziu (53` Tijanić), Dickson, Majcen       Trener: Dejan Dončič.

    NK MARIBOR: Handanović, Klinar (40` Pihler), Ivković, Uskoković, Viler, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Mešanović (83` Bajde), Mlakar (67` Tavares), Zahović          Trener: Darko Milanič.

    Strelci: 0:1 Mlakar (7), 0:2 Vrhovec (32), 0:3 Hotić (47), 0:4 Zahović (56), 1:4 Tijanić (69), 1:5 Zahović (90+1)

    Očitno Mariborčanom gorenjski zrak dobro dene, saj so bili zelo razigrani in so že četrtič v tej sezoni zabili pet golov.

    Povedli so že v sedmi minuti, ko je po hitri izmenjavi žog v napadu, Jasmin Mešanovič lepo zaposlil Dina Hotića, ta pa je z vrhunsko podajo Mlakarju, le temu omogočil, da je dosegel še svoj četrti gol v tem prvenstvu.

    Kljub veliki premoči vijoličastih pa Triglavani niso opustili misli, da bi vsaj iz protinapadov ogrožali mariborska vrata in kmalu po vodstvu gostov, se je Luka Majcen prebil v prazen prostor in iz kakih sedmih metrov, s srelom pod oblake, zapravil odlično priložnost za izenačenje.

    V 16. minuti bi Maribor lahko povišal na 2:0, saj je Mitja Viler z leve strani poslal lep predložek, ki so ga branilci Triglava pospremili le s pogledom, Mlakar pa je v padcu namesto mreže zadel vratnico.

    V 31. minuti pa za simpatične domačine ni bilo več pomoči, saj je s prostega strela Amir Dervišević, s svojo "smrtno" levico, natančno podal v petmetrski prostor, tam pa je bil najbolj iznajdljiv Blaž Vrhovec, ki je z glavo dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni.

    Majcen je kmalu po drugem golu Maribora imel še drugič na tekmi priložnost za znižanje izida, saj je s 16 metrov poslal pravo bombo proti vratom Handanovića, a je na srečo Mariborčanov zadel le stičišče prečke in vratnice.

    Vijoličasti so kot uragan začeli tudi drugi polčas in že v 47.minuti je z mojstrskim strelom, iz več kot 25-tih metrov, zablestel Hotić, ki je, za vodstvo s 3:0, dosegel pravi evrogol.  Na 4:0 je v 56. minuti povišal Luka Zahović, ki je spretno vnovčil podajo Mešanovića v prostor. Curanović je bil pri strelu Zahovića nemočen, saj se je žoga v gol odbila od vratnice.

    Borbeni Gorenjci so si nato v 70. minuti zasluženo priigrali častni zadetek. Dosegel ga je  David Tijanić, ki je vstopil s klopi ter prvič v tej sezoni zatresel mrežo.

    Končni rezultat 5:1 je postavil Zahović v sodnikovem podaljšku, ko  je iz bližine, še drugič na tej tekmi, premagal Curanovića.

    Gorazd Elvič                                                    foto:G.Elvič

     

     

    02.09.2018 ob 19:37h
   SORODNO
   Maribor premočan tudi za Velenjske Knape
   • Maribor premočan tudi za Velenjske Knape

   • 20.04.2019 ob 22:27h
   • NK Maribor: NK Rudar 3:1 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 28. krog, gledalcev 3500, sodnik David Šmajc (Kranj,  pomočnika sodnika Tomislav Pospeh in Ale...

   Maribor vse bližje naslovu
   • Maribor vse bližje naslovu

   • 13.04.2019 ob 21:05h
   • V vijoličastem taboru pravijo, da je  najpomembneje da zmagujejo in tako, kljub nekaterim kritikam o njihovi igri, nadaljujejo v slogu pregovora "Cilj opravičuje sredstva". Tudi na tekmi pro...

   Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem
   • Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem

   • 10.04.2019 ob 21:31h
   • Mariborčani, ki premočno vodijo na lestvici, so tesno zmagali v Krškem in se še bolj približali svojemu 15. naslovu državnih prvakov. Vijoličasti tako že 12 tekem zapored n...