• Maribor navdušili na generalki!

   • NK MARIBOR - CELJE 4:1 (2:0)

    Stadion Ljudski vrt, pripravljalna tekma, glealcev 1000, sodnik Tadej Mežnar, pomočnika Marcel Lahovič in Vidko Karmel vsi Maribor

    NK MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Cretu (71` Dervišević), Pihler, Hotić (46` Bohar), Vršič, Zahović, Tavares (64` Mlakar) Trener: Darko Milanič.

    NK CELJE: Jurhar, Brecl, Džinić, Stojinović, Vidmajer (64` Andrejašič), Pišek, Žinko, Pungaršek (82` Kerin), Požeg Vancaš, Lupeta, Vizinger Trener: Dušan Kosič.

    strelci: 1:0 Zahović (17), 2:0 Zahović (33), 3:0 Milec (65), 3:1 Lupeta (67), 4:1 Zahović (89)

    Nogometaši Maribora so se po vrnitvi iz Turčije, na generalki pred začetkom spomladanskega dela prvenstva, predstavili svojim zvestim navijačem in v Ljudskem vrtu po odlični predstavi, s kar 4.1 odpravili Celjane. Ob Luki Zahoviću, ki je zadel kar trikrat, sta se posebej izkazala še odlični novinec Alexandru Cretu, ki je pokazal, da bo velika okrepitev in Dare Vršič, ki je držal vse konce igre v svojih nogah, ob tem pa poskrbel še za dve fenomenalni asistenci Zahoviču. Nasploh pa v vrstah vijoličastih ni bilo igralca, ki bi razočaral, vsi pa so bili tudi izredno tekaško razpoloženi. Časten gol za Celjane je dosegel Portugalec Jucie Lupeta.

    Trener Maribora Milanič je bil po tekmi zelo zadovoljen:"Igrali smo dobro, bili takšni, kot si lahko le želimo. Razigrani v napadu, čvrsti v obrambi in tekaško dobri. Ker smo iskali nasprotnika, s katerim se ne bomo hitro srečali v nadaljevanju prvenstva, je Celje pomenilo logično izbiro. Vedeli smo, da so za slovenske razmere, dobro, organizirano moštvo. Proti njim moraš biti zelo pozoren, saj je v nasprotnem primeru hitro lahko kaj narobe. Ustreza nam, da so neposredni, gredo hitro naprej. Po odvzeti žogi pa je ostalo nekaj prostora, kar smo fantastično izkoristili. Tudi v napadu smo imeli zelo dobro sodelovanje. Poleg teh štirih zadetkov smo imeli še nekaj priložnosti in fantje so pokazali res dober nogomet. Luka je bil odličen. Z zadetki je kronal ves trud, ko je bil v vsakem segmentu igre prisoten na zelo dober način, tako s sprejemom žoge, menjavanjem smeri gibanja, kot tudi iskanjem pravih rešitev.”

    Mariborčane sedaj v nadaljevanju prvenstva v soboto 24.2. ob 16h55 čaka dvoboj z Aluminijem.

    Gorazd Elvič                                                 foto.Gorazd Elvič

    17.02.2018 ob 20:59h
   SORODNO
   Domžale srečno do točke v Ljudskem vrtu
   • Domžale srečno do točke v Ljudskem vrtu

   • 23.09.2018 ob 00:29h
   • Maribor, ki še vedno brez poraza zaseda prvo mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije,  je v derbiju 9. kroga v Ljudskem vrtu le remiziral, z letos, glede na lansko sezono,precej ...

   Maribor napolnil mrežo Triglava
   • Maribor napolnil mrežo Triglava

   • 02.09.2018 ob 19:37h
   • Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije sredi Kranja, s kar 5:1, premagali Triglav in še utrdili svoje vodstvo na lestvici.

    NK TRIGLAV - NK MARIBOR 1:5 (0...

   Celje zasluženo do točke v Ljudskem vrtu
   • Celje zasluženo do točke v Ljudskem vrtu

   • 27.08.2018 ob 00:00h
   • Tekma v Ljudskem vrtu med Mariborom in Celjem, ki je minila v znamenju spomina na nedavno preminulega, velikega navijača vijoličastih in mladega humanitarca Roka Černica, se je, kljub temu, da...