• Maribor ni upravičil vloge favorita

   • Z  neodločenim izidom so vijoličasti sicer potrdili jesenski naslov, a na dvomesečni odmor posledično odhajajo samo s tremi točkami naskoka pred Olimpijo.

    NK MARIBOR - NK ALUMINIJ 2:2 (2:2)


    Stadion Ljudski vrt, brez gledalcev, sodnik Mihael Antič (Dekani), pomočnika sodnika Manuel Vidali in Adis Habibović (oba Gračišče), četrti sodnik Bojan Mertik (Odranci).

    Maribor: Jug, Klinar, Martinović (52./Uskoković), Peričić, Kolmanič, Dervišević (76./Vrhovec), Repas, Kotnik (62./Kronaveter), Požeg Vancaš, Mešanović, Mlakar (62./Matko).

    Aluminij: Janžekovič, Jakšić (85./Krefl), Petek, Azemović, Ploj, Kim, Prša, Čermak, Krajnc (69./ Pečnik), Matjašič (88./Majcen), Flakus Bosilj (85./Pečnik).

    Strelci: 0:1 Flakus Bosilj (22), 1:1 Repas (23), 1:2 Prša (30), 2:2 Požeg Vancaš (38)

    Rumeni kartoni Martinović, Mešanović, Kronaveter, Uskoković; Krefl

    Zanimivo je, da so vsi goli padli v prvem polčasu v katerem so gosti presenetili s precej napadalno igro in potem, ko je Mlakar v 11,minuti zgrešil, kar se zgrešiti ne sme, tudi presenetljivo povedli v 22.minuti.

    Alen Kranjc je po podaji v prostor dobro vtekel v kazenski prostor Maribora in streljal, vratar Ažbe Jug je žogo po njegovem strelu le odbil, a prišla je do Flakusa Bosilja, ki mu je ni bilo težko poslati v mrežo.

    Vijoličasti so takoj odločno odgovorili in že po minuti izenačili. Sledila je namreč hitra akcija po desni strani, ko je gostom sicer uspelo žodo izbiti iz svojega kazenskega prostora, a le do Jana Repasa, ki je s tehnično dovršenim udarcem po žogi sprožil pravi projektil iz kakih 19 metrov in žoga je končala v desnem zgornjem kotu tik pod prečko.

    Moštvi sta po izenačenju nadaljevali v visokem tempu, manjkalo pa ni tudi napak, posledica katerih je bilo kar nekaj priložnosti na obeh straneh. Prvi so svojo izkoristili nogometaši Aluminija in po dosojenem prostem strelu znova v 30.minuti prišli do vodstva. S kakšnih 20 metrov je izjemno natančno in močno sprožil Roko Prša, žoga je preletela živi zid in se od prečke odbila  v gol. Res mojstrski strel za pravi evrogol.

    Maribor je ponovno nato precej hitro izenačil. Za veselje svojih soigralcev  sta poskrbela Denis Klinar in Rudi Požeg Vancaš. Prvi je poslal dober predložek na drugo vratnico, tam pa jo je kot v učbeniku pričakal Požeg-Vancaš in jo z glavo zabil v mrežo.

    Zadnjo priložnost v prvem polčasu so imeli gostje, toda po dobrem strelu Kranjca je v 41. minuti Mariborčane rešila prečka.

    Drugi polčas je bil slabši, saj so nogometaši Aluminija zaigrali previdneje, Maribor pa tudi ni našel svoje prepoznavne igre iz nekaj prejšnjih tekem. Kljub temu so vijoličasti zapravili kar dve res veliki priložnosti za zmago.

    Prvo v 65. minuti, ko je akcijo začel Rok Kronaveter, ki je v igro vstopil le nekaj minut prej. Mariborski napadalec je podal do Jasmina Mešanovića, ta je poslal oster predložek pred gol, na drugi vratnici pa je Požeg Vancaš slabo reagiral in zgrešil cilj.

    Mariborčani so proti koncu tekme nato povsem prevladovali, gostje pa so se organizirano branili, a imeli tudi precej sreče, da  Aljoša Matko v 81. in 83. minuti ni žoge spravil v njihovo mrežo. Obakrat je Janžekovič zadržal žogo pred golovo črto.

    Že v sodnikovem dodatku je imel Matko še zadnjo veliko priložnost na tekmi, a vratar Aluminija Janžekovič se je še enkrat izkazal in potem, ko je že bil praktično na tleh, rešil še zadnjo nevarnost v svojo korist in Kidričani so se lahko veselili za njih res ogromne točke, ki jim veliko pomeni v boju za obstanek.

    Gorazd Elvič                                                                foto:G.Elvič

     

     

    20.12.2020 ob 22:32h
   SORODNO
   Šok terapija za zmago Maribora
   Boleč poraz proti Celju