• Maribor poražen v Celju

      • Mariborčani so bili do tega kroga edina neporažena ekipa v ligi, a so ta niz prekinili s porazom v Celju, saj ob tem, da so bili utrujeni po napornem gostovanju v Moskvi, nikakor, kljub veliki premoči v polju, niso našli poti, da bi zadeli mrežo borbenega nasprotnika, ki je v vratih imel tudi zelo razpoloženega Jurharja.

        CELJE - NK MARIBOR 2:1 (0:0)

        Stadion Arena Z’dežele Celje, Prva Liga Telekom Slovenije, 17. krog, sodnik Dejan Balažič, pomočnika Jure Praprotnik in Andraž Kovačič (vsi Ljubljana), četrti sodnik Robert Vukan (Gornja Radgona),sodnika za goloma Asmir Sagrković (Vrhnika) in Miran Bukovec (Lendava),delegat Dušan Bezjak (Tolmin).

        NK CELJE: Jurhar, Brecl, Džinić, Kelhar, Vidmajer, Travner, Žinko, Požeg Vancaš, Šušnjara (83` Šauperl), Lupeta, Dangubić     trener:Dušan Kosič

        NK MARIBOR: Handanović, Milec, Billong, Šuler, Viler, Vrhovec, Pihler (61` Bajde), Hotić (78` Bohar), Vršič, Ahmedi (57` Tavares), Mešanović    trener:Darko Milanič

        strelci: 1:0 Požeg Vancaš (47), 2:0 Šauperl (90), 2:1 Tavares (90+4)

        Že v prvem polčasu so bili vijoličasti na razmočenem igrišču nekoliko nevarnejši in so si najlepšo priložnost priigrali v 5. minuti, ko je Jasmin Mešanović z glavo zadel le prečko.

        Na začetku drugega polčasa pa so Celjani  v 47.minutiprišli do vodstva, saj je zadel Rudi Požeg Vancaš. Mariborčani so neodločno posredovali v obrambi, tako, da je žoga na njegovo levico prišla z desne strani v sredino kazenskega prostora, vezist Celja pa jo je nato z močnim strelom poslal mimo nemočnega Handanovića v desni zgornji kot mariborskih vrat.

        Po prejetem golu so Mariborčani odločno krenili po izenačenje, a so se celjski nogometaši dobro branili s strnjeno obrambo, z nekaj odličnimi posredovanji pa se je izkazal  tudi vratar domačih Metod Jurhar.

        Mariborčani so imeli popolno premoč v posesti žoge, a jim to ni pomagalo kaj dosti, saj so bili v zaključkih akcij zelo neučinkoviti, večkrat pa so bile tudi njihove podaje pred kazenskim prostorom domačih slabe. Najbližje je bil Maribor izenačenju v 87. minuti, ko je žoga po strelu Mešanovića z glavo spremenila smer, a jo je Jurhar s skrajnimi napori izbil. Tekmo je v 90.minuti odločil rezervist Celja Bian Paul Šauperl, ki je z odmerjenim strelom povišal na 2:0, zadetka pa se ni pretirano veselil, saj je Bian Paul otrok Maribora, pred to sezono pa je, ker svoje priložnosti ni dočakal v vijoličastem dresu, prestopill v Celje.

        V sodnikovem podaljšku je po prekršku Dejana Kelharja nad Jasminom Mešanovićem Maribor prišel do 11-metrovke. Končni rezultat tekme 2:1 je tako, s strelom iz bele točke, postavil Marcos Tavares, ki je vstopil šele v drugem polčasu.  To je bil njegov zgodovinski 130. gol v slovenskem prvenstvu, z njim, pa se je na večni lestvici strelcev izenačil, s prav tako legendarnim Štefanom Škaperjem.

        Gorazd Elvič                                                   foto:G. Elvič

        25.11.2017 ob 23:34h
      • klik na sliko za ogled celotne galerije
      SORODNO
      Maribor v derbiju razstavil Olimpijo
      • Maribor v derbiju razstavil Olimpijo

      • 17.04.2024 ob 22:56h
      • Vijoličasti so z goloma Jana Repasa in Hilala Soudanija po odmoru preobrnili potek tekme in zasluženo slavili v Stožicah ter tako po petih letih suše...

      Ali je VAR oškodoval Maribor
      • Ali je VAR oškodoval Maribor

      • 14.04.2024 ob 19:07h
      • V Ljubljani, na stadionu ŽAK-a, sta se Bravo Kostel in Maribor razšla z neodločenim rezultatom 1:1, a VAR je razveljavil kar tri zadetke.
        <...

      Maribor popolnoma nadigral Muro
      • Maribor popolnoma nadigral Muro

      • 09.04.2024 ob 23:40h
      • Vijoličasti še naprej nizajo izvrstne predstave, kljub temu, da jim je NZS odvzela možnost igrati pred svojimi zvestimi navijači, Toda ta nenogometna...