• Maribor premočan tudi za Velenjske Knape

   • NK Maribor: NK Rudar 3:1 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 28. krog, gledalcev 3500, sodnik David Šmajc (Kranj,  pomočnika sodnika Tomislav Pospeh in Aleksandar Kasapović (oba Ljubljana), četrti sodnik Andrej Žnidaršič (Kranj), delegat Slavko Režonja (Turnišče)


    NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec, Vršič (62` Tavares), Hotić (74` Felipe Santos), Mlakar (70` Mešanović), Zahović            Trener: Darko Milanič

    RUDAR VELENJE: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Bolha, Čosić, Krefl, Črnčič, Trifković (46` Arap), Škoflek, Radić (85` Vodeb), Tučić (46` Kobiljar)    Trener: Almir Sulejmanović

    Strelci: 1:0 Zahović (3), 2:0 Dervišević (56), 2:1 Radić (67), 3:1 Tavares (88, 11m)

    Rumeni karton: Črnčič (69), Krefl (87), Mešanović (88), Felipe Santos (90+2)

    Rdeči karton: Pušaver (24)


    Luka Zahović je 3500 gledalcev v Ljudskem vrtu  razveselil že v tretji minuti, ko je zadel za hitro vodstvo. Gol je padel potem, ko je žogo iz avta vrgel Amir Dervišević, Blaž Vrhovec pa jo je preusmeril do Zahovića, ki mu iz bližine ni bilo težko zabiti svojega 12. gola v sezoni.

    Velenjčani so nato poskušali vsaj vzpostaviti ravnotežje v igri in tako poskusiti priti do izenačenja, a do spremembe, kljub temu, da so dvakrat bili nevarni, ni prišlo 

    V 24. minuti pa je sodnik Šmajc pokazal na belo točko, pri tem pa še izključil Pušaverja, ki je, kot zadnji igralec v obrambi, nepravilno oviral Jana Mlakarja v kazenskem prostoru.  Zahović je po pogovoru z Derviševičem prevzel odgovornost, vendar je zadel le vratnico.

    Maribor je nato zapravil še kar nekaj priložnosti,saj je tudi Mlakar zadel najprej vratnico, kmalu zatem pa je streljal še mimo gola, pa tudi Zahovič je po lepi priložnosti streljal čez gol.

    Na 2:0 je v 56. minuti z evrogolom povišal Dervišević, ki je kar iz kolena tako močno in natančno udaril po žogi, da Pridigar ni imel nikakršnih možnosti.

    Ko je že izgledalo, da bo Maribor zlahka tekmo s tem rezultatom pripeljal do konca in nekoliko hranil moči tudi za nadaljevanje prvenstva, pa so Velenjčani prišli do zadetka za priključek in si tako odprli možnosti za eventuelno osvojitev prepotrebne točke za boj proti izpadu. Za 1:2 je po lepi akciji "knapov" zadel Dominik Radić.

    Potem, ko sodnik Šprajc v 80.minuti ni videl Čosićevega igranja z roko v kazenskem prostoru, pa je že šest minut kasneje le dosodil še eno enajstmetrovko v korist Maribora, potem, ko je tudi Krefl "po golmansko" reševal situacijo pred svojim golom. Tokrat si je žogo na belo točko namestil kapetan Marcos Tavares in rutinirano premagal Pridigarja.

    3:1 je bil tudi končni rezulat tekme v kateri je Maribor zasluženo slavil svojo četrto zmago v nizu in sedaj lahko mirno čaka na pomembna obračuna z Muro v polfinalu pokala in prvenstvu. Oba obračuna bosta prihodnji teden v sredo in soboto v Murski Soboti, ki jo že trese nogometna mrzlica.

    Gorazd Elvič                                                          foto:G. Elvič

    20.04.2019 ob 22:27h
   SORODNO
   Šest golov v Ljudskem vrtu
   • Šest golov v Ljudskem vrtu

   • 18.05.2019 ob 22:04h
   • Triglav se je srčno boril v Ljudskem vrtu in odščipnil točko novim državnim prvakom! 
   Maribor zasluženo že 15-ič prvak
   • Maribor zasluženo že 15-ič prvak

   • 15.05.2019 ob 23:59h
   • Nogometaši Maribora so kljub nekaterim težavam, ki so jih imeli v igri vse do 70.minute le uspeli zmagati v Celju in si tako zagotoviti naslov slovenskega nogometnega prvaka za sezono 2018...

   Olimpija do zmage sredi Ljudskega vrta
   • Olimpija do zmage sredi Ljudskega vrta

   • 11.05.2019 ob 22:15h
   •  

    Nogometaši Maribora so razočarali svoje navijače in bodo na proslavitev naslova državnih prvakov morali počakati še vsaj do srede, ko imajo popravni izpit v Celju!...