Trenutno na sporedu
NET FM Music Radio - Non-Stop Sami Super Hiti
18:00 - 22:00
reklama: BOŽIČNA ČAGA 2024 - BEBEK
   • Maribor prvenstvo končal na drugem mestu

   • Vijoličasti z remijem v Kopru zasedli drugo mesto in boljše izhodišče za napad evropskih ciljev

    Zadnji dve tekmi letošnjega prvenstva v Prvi ligi Telemach sta odločali o razvrstitvi med drugim in petim mestom, svoje cilje za evropska tekmovanja pa sta dosegla Maribor z remijem 1:1 proti Kopru in Bravo z zmago 1:0 proti Olimpiji.

    NK KOPER - NK MARIBOR 1:1 (1:1)

    Stadion Bonifika. Prva Liga Telemach, 36. krog, gledalcev 2500, glavni sodnik David Šmajc (Kranj), pomočnika sodnika Jure Praprotnik (Dobrova) in Grega Kordež (Dol pri Ljubljani), četrti sodnik Denis Šabanagić (Ljubljana). VAR: Nejc Kajtazović (Kranj). AVAR: Asmir Sagrković (Vrhnika). Delegat Vlado Močnik (Rogatec)

    NK KOPER: Koprivec, Palčič, Mittendorfer, Sidibe, Bručić, Ankrah (82` Kočar), Vešner Tičić, Hrvatin (46` Lauš), Groznica, Wisdom Sule, Osuji (75` Tomek).
    Trener: Oliver Bogatinov

    NK MARIBOR: Jug, Širvys, Pihler, Šoštarič Karič, Milec, Lorber (34` Ž. Repas), Vrhovec, Soudani (86` Feta), Iličić, Božić (67` Barišić), Beugre Trener: Ante Šimundža

    Strelca: 1:0 Wisdom Sule (12), 1:1 Soudani (42)

    Koprčani so odločno krenili v tekmo, saj so se zavedali, da jim sigurno uvrstitev v Evropo prinaša le zmaga in v 12. minuti jim je uspelo povesti.
    Po protinapadu je Luka Vešner Tičić z desne strani odlično podal v kazenski prostor, nevarni in borbeni Wisdom Sule pa je žogo natančno zabil v levi zgornji kot Jugovih vrat.

    Vijoličasti so po zaostanku zaigrali bolj kombinatorno in v višji prestavi in uspelo jim je izenačiti tri minute pred koncem prvega polčasa.
    Gol je padel po kotu, ki ga je v svojem stilu izvedel Jojo Iličić, koprska obramba je žogo želela takoj izbiti, a je zračni dvoboj na robu kazenskega prostora spretno dobil Žiga Repas, žogo poslal do Hilala Soudanija, ta pa je rutinsko ukanil Jana Koprivca.

    Do konca tekme se kljub velikemu trudu Koprčanov, da bi dosegli zmagovit zadetek, izid ni več spremenil, zadnje minute pa so bile zelo dramatične, saj so bili varovanci Oliverja Bogatinova dvakrat blizu zadetku za zmago, a se je vselej izkazal mariborski vratar Jug.

    Sodnik David Šmajc, ki ni bil dorasel dogodkom na igrišču je še posebej v tem delu tekme sprejemal odločitve, ki jih je lahko razumel le on, med drugim je podaljšal tekmo kar za devet minut, nepotrebno je razpravljal z igralci, v 95. minuti je sicer pravilno razveljavil zadetek Frana Tomeka zaradi prepovedanega položaja, v 100. minuti pa je dosodil 11-metrovko, ki jo je videl samo on, k sreči, pa jo je po posredovanju VAR-a razveljavil.

    Gorazd Elvič foto:G.Elvič

    19.05.2024 ob 23:57h
   SORODNO
   Zmaga za Ligo Evropa
   • Zmaga za Ligo Evropa

   • 12.05.2024 ob 11:43h
   • Ljudski vrt je še enkrat več dokazal, da je hram nogometa, zmaga v derbiju je ostala doma

    Nogome...

   Proglasitev Športnika Maribora 2023
   • Proglasitev Športnika Maribora 2023

   • 07.05.2024 ob 15:26h
   • V Letnem prizorišču Minoriti v Mariboru so včeraj zvečer razglasili najboljša športnika Maribora za leto 2023. Tako v ženski kot v mo&s...

   Orožje položilo tudi Celje
   • Orožje položilo tudi Celje

   • 05.05.2024 ob 03:03h
   • Nogometaši Maribora so še zadnjič zaradi kazni, ki pa po mnenju večine, ki je tako ali drugače vpeta v slovenski nogomet, ni bila izrečena v ...