• Maribor prvenstvo začel s porazom


   • Karanoviću hazardiranje z rezervisti ni uspelo

    NK MARIBOR - NK RADOMLJE 0:3 (0:2)

    Stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telemach, prvi krog, gledalcev 2500 , glavni sodnik: Alen Bubek (Nova Gorica). pomočnika sodnika: Robert Vukan (Gornja Radgona) in Dejan Švarc (Ivančna Gorica), četrti sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana). VAR: David Šmajc (Kranj). Asistent VAR: Bojan Mertik (Odranci), delegat: Danijel Žalik (Turnišče).

    NK MARIBOR: Bergsen, Mutavčić, Pihler, Šoštarič Karić, Koderman, Maher (46` Watson), Antolin, Guerrico (46` Brnić), Šturm (46` Božić, 73` Sirk), Kronaveter, Vipotnik (61` Baturina) Trener: Radovan Karanović

    KALCER RADOMLJE: Velić, Ševelj, Guček, Vrhovac (70` Jazbec), Hrvoj (70` Marković), Nuhanović, Čalušić, Čuić, Sever (89` Nadarević), Cerar (70` Sokler), Hadžić Trener: Nermin Bašić.

    Strelci: 0:1 Čuić (11), 0:2 Cerar (35), 0:3 Nuhanović (74)

    Trener Maribora Radovan Karanović je sicer po tekmi krivdo za poraz prevzel nase in dejal, da bi ponovno z rotacijo celotne ekipe storil enako. Poudaril je, da ekipo v sredo čaka izredno pomembna tekma v kvalifikacijah za Ligo prvakov in da je prioriteta, da jo fantje prve ekipe pričakajo sveži in brez poškodb, saj se v klubu še kako dobro zavedajo, kaj uspeh proti Sheriffu pomeni.

    Kakorkoli že, Maribor danes ni pokazal ničesar in Radomlje so s srčno in dobro igro popolnoma zasluženo slavile sredi Ljudskega vrta.

    V vsem skupaj je za strokovni štab pozitivno mogoče le to, da je dobil vpogled v kvaliteto nekaterih posameznikov, ki jih verjetno ne bomo več dolgo gledali v vijoličastem dresu in da je kader nujno v tekočem prestopnem roku okrepiti in dopolniti za boj na dveh frontah.

    Po neuspešnem štartu v prvenstvo, sedaj državne prvake, po že omenjeni tekmi v sredo, čaka v soboto popravni izpit na obračunu z Novo Gorico, ki bo prav tako v Ljudskem vrtu.

    Gorazd Elvič                                                                  foto:G.Elvič

     

    17.07.2022 ob 01:26h
   SORODNO
   Petarda počila v mreži Radomelj
   • Petarda počila v mreži Radomelj

   • 19.09.2022 ob 00:19h
   •  

    NK RADOMLJE - NK MARIBOR 0:5 (0:2)

    Športni park Domžale. Prva Liga Telemach, deseti krog. Glavni sodnik Rade Obrenović (Ljubljana). Pomočnika s...

   NK Maribor prigaral tri dragocene točke
   Vijoličasti končno do zmage
   • Vijoličasti končno do zmage

   • 28.08.2022 ob 21:10h

   • Na zadnji tekmi 7. kroga Prve lige je Maribor končal, do te sezone, v celotni zgodovini nepojmljiv niz šestih poraz...