• Maribor s težavo premagal Tabor

   • Maribor, ki vodi v prvenstvu je v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije po rovovski borbi premagal Tabor z 1:0 in tako slavil že peto zaporedno zmago, ki mu bo še bolj dvignila samozavest pred večnim derbijem, ki bo prihodnji četrtek v Ljubljani.

    NK MARIBOR : CB24 TABOR 1:0 (0:0)

    Stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Slovenije, 14. krog, brez gledalcev. Sodnik: Rade Obrenović. Pomočnika: Jure Praprotnik (oba Ljubljana) in Grega Kordež (Dol pri Ljubljani). Četrti sodnik: Roman Glažar (Hajdina). Delegat: Slavko Režonja (Turnišče).

    NK MARIBOR: Jug, Felipe Santos, Martinović, Peričić, Kolmanič, Pihler (84` Vrhovec), Cretu (66` Tavares), Repas (84` Dervišević), Požeg Vancaš (66` Matko), Kronaveter, Mlakar (17` Mešanović).

    Rezervni igralci: Handanović, Obreht, Viler, Vrhovec, Dervišević, Mihelič, Matko, Mešanović, Tavares. 

    Trener: Mauro Camoranesi.

    CB24 TABOR SEŽANA: Koprivec, Briški, Nemanič, Ristić, Salkić, Aliaj (46` Mihaljević), Zebić (69` Makoumbou), Grobry, Sever, Rovas (46` Babić), Fahd (69` Djalo Balde).

    Rezervni igralci: Rener, Mihaljević, Hlad, Agnoletti, Makoumbou, Specogna, Babić, Djalo Balde, Stančič. 

    Trener: Goran Stanković.

    Strelec: 1:0 Kronaveter (83, 11m)


    Sežanci so se odlično gibali v kompaktni prilagodljivi formaciji na igrišču in v prvih 35 minutah Mariboru niso dopustili resnejše priložnosti, sami pa so si priigrali dve kar obetavni, a jih niso uspeli vnovčiti. V zadnjih desetih minutah prvega dela pa so varovanci trenerja Camoranesija le ugotovili, da je vrag odnesel šalo in začeli vršiti visok pritisk, a Rudi Požeg Vancaš in Jan Repas nista uspela premagati Jana Koprivca. Tik pred odmorom je nato Žan Kolmanič še z leve strani poslal oster predložek v sredino, a Jasmin Mešanović, ki je že v 17.minuti zamenjal poškodovanega Mlakarja, je bil za malo prekratek.

    Pritisk Mariborčanov ni popustil niti na začetku drugega dela, a je v 57. minuti še eno lepo priložnost zapravil Kronaveter, ki ni izkoristil dobre podaje Požega Vancaša.

    Bolj kot se je tekma nagibala v zadnjo četrtino, bolj je vijoličastim, ki so nujno želeli osvojiti tri točke, voda začela teči v grlo in Camoranesi je v 66. minuti poslal v ogenj sveže napadalne moči.. Vstopila sta Aljoša Matko in kapetan Marcos Tavares.

    Osem minut pred koncem se je vijoličastim po kontinuiranih napadih le ponudila priložnost za zmago, ki jo je Kronaveter rutinirano tudi izkoristil. Sodnik Rade Obrenović je namreč po prekršku Briškega nad Repasom dosodil enajstmetrovko.

    Vijoličasti so nato v zadnjih minutah, kljub temu, da so imeli precej prostora, raje kontrolirali igro, a je Matko vseeno v enem izmed zadnjih napadov imel čisto priložnost za drugi gol, saj se je sam in neoviran znašel pred Koprivcem, vendar ga ni uspel premagati in ostalo je pri minimalni zmagi Maribora.

    Gorazd Elvič                                                               foto:G.Elvič

     

    28.11.2020 ob 21:52h
   SORODNO
   NK Maribor od danes v Turčiji
   Zlata lisica uspešna za Slovenke