• Maribor spet poražen v Stožicah

   • Nogometaši Olimpije so slavili na prvem večnem derbiju v letošnji sezoni. V 8. krogu Prve lige Telemach so z 2:1 v Stožicah premagali Maribor.

    NK OLIMPIJA - NK MARIBOR 2:1 (1:0)

    Stadion Stožice. Prva liga Telemach, osmi krog, glavni sodnik Matej Jug (Tolmin), pomočnika sodnika Matej Žunič (Kranj) in Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec), četrti sodnik Alen Bubek (Nova Gorica). VAR: Nejc Kajtazović (Novo mesto). AVAR: David Šmajc (Kranj), delegat Slavko Režonja (Turnišče)

    NK OLIMPIJA: Vidovšek, Jorge Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe (90+1` Krefl), Doffo, Posavec, Diogo Pinto (76` Nukić), Motika (83` Fadida), Rui Pedro (76` Brest), Pedro Lucas (76` Agba)
    Trener: Joao Henriques

    NK MARIBOR: Jug, Žinič, Watson (46` Mitrović), Uskoković, Strajnar (46` Božić), Vrhovec (83` Feta), Lorber (75` Iličić), Guerrico, Laušić, Repas, Castro (65` Skuka)
    Trener: Damir Krznar

    Strelci: 1:0 Rui Pedro (34), 2:0 Ratnik (65), 2:1 Laušić (70)

    Rumeni karton: Muhamedbegović (58), Božić (61), Mitrović (85)

    Predstava vijoličastih je bila v prvem polčasu pod vsakim nivojem, za nekatere igralce pa se celo lahko postavi vprašanje, ali sploh imajo kvaliteto za igranje v klubu ranga NK Maribor. Olimpija je tako svojo boljšo igro kapitalizirala z vodstvom po 45-tih minutah igre, gol pa je v 34-ti minuti z glavo zabil Rui Pedro po izjemni podaji Sualeha.

    Gol odločitve je, kot se je izkazalo na koncu, dosegel Ratnik po prekinitvi in predložku na drugo vratnico, ko je mariborska obramba reagirala slabše, kot se to morda zgodi kdaj pri kaki mladinski ekipi,

    Maribor je zaigral nekoliko bolje šele po nekaterih menjavah in rošadah v postavitvi, ko je nekaj upanja mariborskim navijačem vlil gol Laušića v 70-ti minuti, vijoličasti pa so potem do konca tekme imeli še dve odlični priložnosti za izenačenje, ki sta jih zapravila Skuka in Repas.

    Kljub temu pa je zmaga Olimpije zaslužena, saj je bila v celoti gledano večji del tekme boljši nasprotnik.

    Točkovna bera in stanje na lestvici je tako po osmem krogu prvenstva za četo Damirja Krznarja že kar alarmantno in videli bomo, kaj se bo v prihodnjih dneh dogajalo v klubskih prostorih pod tribuno Ljudskega vrta, saj bo treba hitro strniti vrste z obstoječimi močmi ali pa celo razmišljati o kakšnih novih rešitvah, sicer se bodo sanje o vrhu lestvice, ali vsaj uvrstitvi v evropska tekmovanja hitro razblinile. Drugo nedeljo namreč v Ljudski vrt prihaja vedno neugodni Koper, ki ima prav tako visoke cilje.

    Gorazd Elvič foto.G.Elvič

    16.09.2023 ob 23:52h
   SORODNO
   Žal se ni izšlo
   • Žal se ni izšlo

   • 19.07.2024 ob 02:14h
   • Nogometašem Maribora se ni uspelo uvrstiti v 2. krog kvalifikacij za Evropsko ligo, saj so uspeli na povratni tekmi z bolgarskimi pokalnimi prvaki le rem...

   Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu
   • Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu

   • 11.07.2024 ob 23:16h
   • Maribor je kljub temu, da je bil vsaj enakovreden nasprotnik Botevu iz Plovdiva, izgubil na prvi tekmi kvalifikacij za Ligo Evropa. To pa pomeni, da bo moral Lj...

   Od jutri gre za NK Maribor zares
   • Od jutri gre za NK Maribor zares

   • 10.07.2024 ob 11:21h
   • Mariborski nogometaši jutri začenjajo novo evropsko pot s prvim krogom kvalifikacij za Evropsko ligo. Že takoj uvodoma jih čaka nevaren nasprotnik Bot...