• Maribor suvereno do zmage proti Gorici

   • Nogometaši Maribora so po zmagi nad Gorico  že tik pred osvojitvijo 15. naslova državnega prvaka. Proslavijo ga lahko že naslednjo soboto in to na najslajši možen način na derbiju proti Olimpiji v Ljudskem vrtu.

    GORICA : MARIBOR 1:3 (0:2)

    Športni park Nova Gorica, Prva Liga Telekom Slovenije, 31. krog, sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika), pomočnika sodnika Andraž Kovačič (Ljubljana) in Grega Kordež (Dol pri Ljubljani), četrti sodnik Blaž Kos (Kresnice), delegat Iztok Gustinčič (Portorož)

    GORICA: Sorčan, Curk (83` Smajlagić), T. Kavčič, Lipušček, M. Kavčič, Kolenc, Grudina, Šipek (66` Marinič), Osuji, Filipović (79` Hodžić), Velikonja     Trener: Saša Kolman.

    NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Cretu, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec, Hotić (90` Felipe Santos), Vršič (72` Tavares), Mlakar (72` Bajde), Zahović       Trener: Darko Milanič.

    Strelca: 0:1 Mlakar (2), 0:2 Mlakar (35), 1:2 Velikonja (77), 1:3 Zahović (82)

    Rumeni kartoni: Osuji (19), Cretu (50), Tavares (73)

    Rdeči karton: Osuji (87, 2R)

    Vijoličasti so povedli že po  minuti in 22 sekundah po lepi akciji, ki jo je začel Vršič s podajo na levo stran Žanu Kolmaniču, ta pa je z lepim predložkom našel Jana Mlakarja, ki je z glavo premagal Sorčana.

    V 35. minuti so Mariborčani, ki so prevladovali na igrišču, zasluženo, po zelo dobri kombinatorni igri, povišali vodstvo  na 2:0.  Hotić je z levico močno streljal z okoli 18 metrov,  a je Sorčan žogo odbil, vendar le do Mlakarja, takšne priložnosti pa jan hladnokrvno spreminja v zadetke.

    Goričani so drugi polčas začeli zelo napadalno in si ustvarili kar nekaj priložnosti. V 49. minuti je Etien Velikonja zadel vratnico, nevaren je zapretil tudil Andrija Filipović iz obrata v 55. minuti, a je vseeno ostalo pri vodstvu Maribora z 2:0

    Sodniki so nato v 60. minuti naredili kapitalno napako, ko niso priznali povsem regularnega gola Zahoviću, a na njihovo srečo to ni bilo usodno za razplet tekme, sicer bi upravičeno ponovno lahko ptrišlo do hude krvi s strani mariborskaga prvoligaša.

     

    V zaključnem pritisku Gorice je vrtnicamv 77. minuti uspelo izid znižati, potem, ko si je Etien Velikonja izboril prostor  za strel in žogo poslal z natančnim projektilom ob levi vratnici v mrežo gostov.

    Gorica je nato poskušala izenačiti, a je njihove upe pokopal Luka Zahović v 82. minuti, ko je po kotu Derviševića z glavo premagal Sorčana in postavil piko na i k zasluženi zmagi Maribora.

     

    Gorazd Elvič                                                              foto:G.Elvič

    05.05.2019 ob 19:34h
   SORODNO
   Švedi zmagali na prvi tekmi
   Maribor do velikega preobrata v Celju