• Maribor v derbiju razstavil Olimpijo

   • Vijoličasti so z goloma Jana Repasa in Hilala Soudanija po odmoru preobrnili potek tekme in zasluženo slavili v Stožicah ter tako po petih letih suše brez zmage, v Ljubljani razveselili svoje zveste navijače, ki so jih tudi tokrat bodrili v velikem številu.

    Najboljša igralca srečanja sta bila Marko Božič, ki je bil po vstopu v nadaljevanju tekme latentna nevarnost za domačine in Josip Iličić, ki je tudi na tej tekmi selektorju reprezentance Matjažu Keku. le ta si je tekmo ogledal tudi v živo, ponovno dokazal, da si zasluži njegov vpoklic med kandidate za reprezentanco, ki bo junija nastopila na Evropskem prvenstvu v Nemčiji.

    Velike zasluge za zmago Maribora ima seveda tudi trener mariborske ekipe Ante Šimundža, ki je ob polčasu sprejel pravilne odločitve pri menjavah in taktiki za nadaljevanje tekme, velja pa omeniti tudi odlično sojenje mladega sodnika Martina Matoše, ki je pokazal in dokazal, da se tudi v slovenski ligi da soditi pošteno in po smernicah, ki veljajo v najboljših evropskih ligah.

    NK OLIMPIJA - NK MARIBOR 1:2 (1:0)

    Stadion Stožice, Prva Liga Telemach, 26. krog, glavni sodnik Martin Matoša (Notranje Gorice), pomočnika sodnika Jure Praprotnik (Ljubljana) in Grega Kordež (Dol pri Ljubljani), četrti sodnik David Šmajc (Kranj). VAR: Nejc Kajtazović (Kranj). AVAR: Roberto Ponis (Koper), delegat Vlado Močnik (Rogatec)

    NK OLIMPIJA LJUBLJANA: Vidovšek, Lasickas, Ratnik, Muhamedbegović (68` Ristić), Sualehe, Doffo, Elšnik, Posavec (62` Fadida), Raul Florucz (75` Karamatić), Motika (75` Brest), Durdov (62` Bristrić)
    Trener: Zoran Zeljković

    NK MARIBOR: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Strajnar (46` Milec), Vrhovec (75` Lorber), J. Repas, Soudani (90 Ž. Repas), Iličić, Barišić (46` Božić), Jakupović (87` Beugre)
    Trener: Ante Šimundža

    Strelci: 1:0 Motika (6), 1:1 Soudani (65), 1:2 Repas (76)

    Rumeni karton: Vrhovec (28)

    Rdeči karton: Lasickas (71)

    Mariborčani bodo v naslednjem krogu prvenstva v nedeljo ob 15h igrali z Rogaško, Olimpija pa bo ob 17h gostila Aluminij.

    Gorazd Elvič foto:G.Elvič

    17.04.2024 ob 22:56h
   SORODNO
   Žal se ni izšlo
   • Žal se ni izšlo

   • 19.07.2024 ob 02:14h
   • Nogometašem Maribora se ni uspelo uvrstiti v 2. krog kvalifikacij za Evropsko ligo, saj so uspeli na povratni tekmi z bolgarskimi pokalnimi prvaki le rem...

   Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu
   • Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu

   • 11.07.2024 ob 23:16h
   • Maribor je kljub temu, da je bil vsaj enakovreden nasprotnik Botevu iz Plovdiva, izgubil na prvi tekmi kvalifikacij za Ligo Evropa. To pa pomeni, da bo moral Lj...

   Od jutri gre za NK Maribor zares
   • Od jutri gre za NK Maribor zares

   • 10.07.2024 ob 11:21h
   • Mariborski nogometaši jutri začenjajo novo evropsko pot s prvim krogom kvalifikacij za Evropsko ligo. Že takoj uvodoma jih čaka nevaren nasprotnik Bot...