• Maribor zasluženo jesenski prvak

   • Nogometaši Maribora so v 19. krogu državnega prvenstva tudi v Velenju nadaljevali zmagoviti pohod in s 3:1 premagali Rudar, tako da na zimski odmor odhajajo z odlično popotnico superiornega vodstva na lestvici.

    NK RUDAR : NK MARIBOR 1:3 (1:1)

    Stadion Ob jezeru Velenje, Prva Liga Telekom Slovenije, 19. krog, gledalcev 1000, sodnik Rade Obrenović, pomočnika sodnika Jure Praprotnik in Alen Salkić, četrti sodnik Andraž Kovačič (vsi Ljubljana), dodatna sodnika za goloma Asmir Sagrković (Vrhnika) in Dejan Balažič (Ljubljana), delegat Leopold Roglič (Kisovec).

    RUDAR VELENJE: Radan, Pušaver, Vasiljević, Tomašević, Hrubik, Bolha (88` Vodeb), Pušnik, Črnčič (74` Škoflek), Arap (57` Tučić), Trifković, Radić.  Trener: Marijan Pušnik.

    NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Ivković, Rajčević, Viler, Cretu, Dervišević, Bajde (70` Felipe Santos), Mešanović, Mlakar (70` Tavares), Zahović (85` Kramarič). Trener: Darko Milanič.

    Strelci: 0:1 Mlakar (35), 1:1 Črnčič (41), 1:2 Zahović (52), 1:3 Ivković (59)

    Velenjčani so tekmo odprli napadalno in bili v prvih minutah najmanj enakovreden nasprotnik, a obetavnih priložnosti na obeh straneh ni bilo. V 14. minuti  pa so Mariborčani že postali nevarni in kar nekajkrat zaporedoma se je vratar Radan moral izkazati, še najbolj po kotu, ko si je  Luka Zahović izboril pozicijo za strel, a nekdanji vratar Maribora je odlično reagiral. V 29. minuti  Zahović v novi lepi priložnosti ni bil tako natančen, saj je sprožil mimo gola,

    Ko so proti koncu prvega polčasa "knapom" pojenjale moči, pa je Maribor v 35.minuti povedel. Denis Klinar je z desne strani poslal uporaben predložek v kazenski prostor, tam je Bajde žogo najprej zgrešil, prišla pa je do Mlakarja, ki jo je z bližine poslal mimo nemočnega Radana.

    Kaj kmalu po zasluženem vodstvu bi lahko Luka Zahović, po izjemni podaji Mlakarja v prazen prostor, povišal na 2:0, a je Radan pri njegovem poskusu izjemno reagiral, takoj zatem pa so domačini v protinapadu izenačili in še enkrat več se je potrdilo nepisano nogometno pravilo "kdor ga ne da, ga dobi!"

    V dokaj nenevarni akciji, je po podaji Radića odlično reagiral Črnčič in žoga je po njegovem strelu "iz prve" končala v mariborski mreži, Pirić pa se je lahko jezil ob slabi reakciji svojih kolegov iz ožje obrambe.

    Na začetku drugega polčasa je po mnenju Velenjčanov prišlo do sporne situacije, saj naj bi po predložku Damjana Trifkovića v kazenskem prostoru žoga v roko zadela Aleksandra Rajčevića, a je sodnik Rade Obrenović  ocenil, da ni šlo za namerno igranje z roko. Velenjčani so sicer protestirali, a igra se je nadaljevala in vijoličasti so kmalu za tem prišli do vnovičnega vodstva. Po lepi podaji Jasmina Mešanovića je Zahović spet sam stekel proti vratarju Radanu, ki tokrat ni uspel preprečiti zadetka.

    Usoda Velenjčanov je bila zapečatena v 59.minuti, ko je Amir Dervišević, še enkrat več, iz kota poslal odličen predložek v kazenski prostor, tam pa je bil spet najvišji Saša Ivković, ki je z glavo premagal Radana. To je bil že njegov šesti gol v letošnji sezoni, kar je za obrambnega igralca izjemen dosežek, ki verjetno ne bo ostal neopažen tudi pri oglednikih, ki skrbijo za okrepitve klubov iz najmočnejših evropskih lig.

    Vijoličasti so nato do konca tekme s kombinatorno igro ohranili prednost dveh zadetkov in zabeležili letošnjo 14.prvenstveneno zmago ter bodo tako, kot jesenski prvaki, z visoko prednostjo na lestvici pričakali spomladanski del prvenstva , ki se bo pričel 23. februarja 2019.

    Gorazd Elvič                                                                 foto:G.Elvič

    07.12.2018 ob 19:26h
   SORODNO
   Nogometni Pokal Slovenije 2019 Olimpiji
   • Nogometni Pokal Slovenije 2019 Olimpiji

   • 31.05.2019 ob 01:25h
   • Nogometaši Olimpije so v  finalu Pokala Slovenije premagali Maribor z 2:1, tekmo pa so zaznamovali številni navijaški incidenti in predvsem odvržena pirotehnika&nb...

   Maribor z zmago proslavil 15.naslov
   • Maribor z zmago proslavil 15.naslov

   • 22.05.2019 ob 22:44h
   • Nogometaši Maribora so zadnji domači tekmi premagali Krčane in visoko dvignili pokal za 15.zvezdico. Oba zadetka za zmago je dosegel Luka Zahović, ki je sedaj na vrhu lestvice strelcev s...

   Šest golov v Ljudskem vrtu
   • Šest golov v Ljudskem vrtu

   • 18.05.2019 ob 22:04h
   • Triglav se je srčno boril v Ljudskem vrtu in odščipnil točko novim državnim prvakom!