• Maribor zasluženo visoko premagal Celje

   • Maribor je, kljub temu, da je na štajerskem derbiju nastopil močno oslabljen, v Celju slavil kar s 5:0

    NK CELJE : NK MARIBOR 0:5 (0:3)

    Stadion Arena Z’dežele Celje, Prva Liga Telekom Slovenije, 15. krog, gledalcev 1800, sodnik Dragoslav Perić, pomočnika sodnika Rafael Ajdovec in Davor Brezar (vsi Kranj), četrti sodnik Jure Praprotnik (Ljubljana), dodatna sodnika za goloma Nejc Kajtazović in David Šmajc (oba Kranj), delegat Leopold Roglič (Kisovec)

    CELJE: Rozman, Brecl (67` Vidmajer), Travner, Stojinović, Andrejašič, Pišek, Benedičič (59` Vizinger), Lotrič, Novak, Požeg Vancaš, Ibišević (46` Cvek)   Trener: Dušan Kosić.

    NK MARIBOR: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Cretu (87` Vršič), Vrhovec, Pihler (72` Dervišević), Bajde (69` Felipe Santos), Tavares, Zahović Trener: Darko Milanič. 

    Strelci: 0:1 Tavares (7), 0:2 Zahović (15), 0:3 Bajde (26), 0:4 Ivković (49), 0:5 Tavares (59)

    Rumeni karton: Benedičič (17), Andrejašič (28), Cretu (70)

    Vijoličasti so od prve minute krenili silovito in že v sedmi minuti je domačo mrežo zatresel Marcos Tavares, ki je z glavo mojstersko zadel po lepi podaji Aleksa Pihlerja z desne strani.

    Igra je po doseženem prvem golu, ne nazadnje tudi zaradi pogumne igre Celjanov, še naprej potekala v visokem tempu in v 15.minuti je bilo že 2:0 za razpoložene Mariborčane. Tavares je streljal z leve strani, Matjaž Rozman je žogo odbil, a  na njegovo žalost le do Luke Zahovića, ki jo je z lahkoto poslal za njegov hrbet.

    Že tri minute kasneje je imel Zahović še veliko priložnost za dosego že sedmega prvoligaškega gola v tej sezoni. Žan Benedičič je namreč v kazenskem prostoru podrl Pihlerja in sodnik Perić je upravičeno pokazal na belo točko.  Zahović je bil tisti, ki je prevzel odgovornost, a je streljal preveč nonšalantno in Rozman je strel ubranil. Žoga se je sicer ponovno odbila do Luke, ki je bil pri vnovičnem poskusu morda tudi nepravilno oviran, toda ostalo je pri 0:2.

    A celjska mreža se je  v prvem polčasu kljub temu zatresla še enkrat. Po kotu je v gneči pred golom Domžal, svoj prvi letošnji gol dosegel Gregor Bajde, ki je prisebno reagiral in z glavo poslal žogo v mrežo.

    Tudi po odmoru Maribor ni popustil in že v 50.minuti je Rozman znova pobral žogo iz mreže. Blaž Vrhovec je podal iz kota, z glavo pa je bil v skoku, še enkrat več, najvišji Saša Ivković. To je bil že njegov četrti gol v tej sezoni.

    Deset minut kasneje so vijoličasti zadeli še petič. Denis Klinar je podal z desne, pred golom je napako napravil Dušan Stojinović in žoga je prišla do Tavaresa, ki je dosegel že svoj 143. gol v slovenskem prvenstvu.

    Gorazd Elvič                                                        foto.G.Elvič

    04.11.2018 ob 17:23h
   SORODNO
   55.Zlata lisica pred vrati!
   • 55.Zlata lisica pred vrati!

   • 10.01.2019 ob 16:39h
   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali naj...

   Vijoličasti ponovno v pogonu
   • Vijoličasti ponovno v pogonu

   • 08.01.2019 ob 17:00h
   • Nogometaši Maribora so od danes spet v pogonu, saj so opravili prvi letošnji trening. Trener Darko Milanič je s strokovnim štabom najprej v telovadnici, nato pa na pomožnem ...

   Maribor zasluženo jesenski prvak
   • Maribor zasluženo jesenski prvak

   • 07.12.2018 ob 19:26h
   • Nogometaši Maribora so v 19. krogu državnega prvenstva tudi v Velenju nadaljevali zmagoviti pohod in s 3:1 premagali Rudar, tako da na zimski odmor odhajajo z odlično popotnico superiorne...