• Maribor zasluženo visoko premagal Celje

   • Maribor je, kljub temu, da je na štajerskem derbiju nastopil močno oslabljen, v Celju slavil kar s 5:0

    NK CELJE : NK MARIBOR 0:5 (0:3)

    Stadion Arena Z’dežele Celje, Prva Liga Telekom Slovenije, 15. krog, gledalcev 1800, sodnik Dragoslav Perić, pomočnika sodnika Rafael Ajdovec in Davor Brezar (vsi Kranj), četrti sodnik Jure Praprotnik (Ljubljana), dodatna sodnika za goloma Nejc Kajtazović in David Šmajc (oba Kranj), delegat Leopold Roglič (Kisovec)

    CELJE: Rozman, Brecl (67` Vidmajer), Travner, Stojinović, Andrejašič, Pišek, Benedičič (59` Vizinger), Lotrič, Novak, Požeg Vancaš, Ibišević (46` Cvek)   Trener: Dušan Kosić.

    NK MARIBOR: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Cretu (87` Vršič), Vrhovec, Pihler (72` Dervišević), Bajde (69` Felipe Santos), Tavares, Zahović Trener: Darko Milanič. 

    Strelci: 0:1 Tavares (7), 0:2 Zahović (15), 0:3 Bajde (26), 0:4 Ivković (49), 0:5 Tavares (59)

    Rumeni karton: Benedičič (17), Andrejašič (28), Cretu (70)

    Vijoličasti so od prve minute krenili silovito in že v sedmi minuti je domačo mrežo zatresel Marcos Tavares, ki je z glavo mojstersko zadel po lepi podaji Aleksa Pihlerja z desne strani.

    Igra je po doseženem prvem golu, ne nazadnje tudi zaradi pogumne igre Celjanov, še naprej potekala v visokem tempu in v 15.minuti je bilo že 2:0 za razpoložene Mariborčane. Tavares je streljal z leve strani, Matjaž Rozman je žogo odbil, a  na njegovo žalost le do Luke Zahovića, ki jo je z lahkoto poslal za njegov hrbet.

    Že tri minute kasneje je imel Zahović še veliko priložnost za dosego že sedmega prvoligaškega gola v tej sezoni. Žan Benedičič je namreč v kazenskem prostoru podrl Pihlerja in sodnik Perić je upravičeno pokazal na belo točko.  Zahović je bil tisti, ki je prevzel odgovornost, a je streljal preveč nonšalantno in Rozman je strel ubranil. Žoga se je sicer ponovno odbila do Luke, ki je bil pri vnovičnem poskusu morda tudi nepravilno oviran, toda ostalo je pri 0:2.

    A celjska mreža se je  v prvem polčasu kljub temu zatresla še enkrat. Po kotu je v gneči pred golom Domžal, svoj prvi letošnji gol dosegel Gregor Bajde, ki je prisebno reagiral in z glavo poslal žogo v mrežo.

    Tudi po odmoru Maribor ni popustil in že v 50.minuti je Rozman znova pobral žogo iz mreže. Blaž Vrhovec je podal iz kota, z glavo pa je bil v skoku, še enkrat več, najvišji Saša Ivković. To je bil že njegov četrti gol v tej sezoni.

    Deset minut kasneje so vijoličasti zadeli še petič. Denis Klinar je podal z desne, pred golom je napako napravil Dušan Stojinović in žoga je prišla do Tavaresa, ki je dosegel že svoj 143. gol v slovenskem prvenstvu.

    Gorazd Elvič                                                        foto.G.Elvič

    04.11.2018 ob 17:23h
   SORODNO
   Maribor premočan tudi za Velenjske Knape
   • Maribor premočan tudi za Velenjske Knape

   • 20.04.2019 ob 22:27h
   • NK Maribor: NK Rudar 3:1 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 28. krog, gledalcev 3500, sodnik David Šmajc (Kranj,  pomočnika sodnika Tomislav Pospeh in Ale...

   Maribor vse bližje naslovu
   • Maribor vse bližje naslovu

   • 13.04.2019 ob 21:05h
   • V vijoličastem taboru pravijo, da je  najpomembneje da zmagujejo in tako, kljub nekaterim kritikam o njihovi igri, nadaljujejo v slogu pregovora "Cilj opravičuje sredstva". Tudi na tekmi pro...

   Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem
   • Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem

   • 10.04.2019 ob 21:31h
   • Mariborčani, ki premočno vodijo na lestvici, so tesno zmagali v Krškem in se še bolj približali svojemu 15. naslovu državnih prvakov. Vijoličasti tako že 12 tekem zapored n...