• Maribor zasluženo že 15-ič prvak

   • Nogometaši Maribora so kljub nekaterim težavam, ki so jih imeli v igri vse do 70.minute le uspeli zmagati v Celju in si tako zagotoviti naslov slovenskega nogometnega prvaka za sezono 2018/19 že tri kroge pred koncem prvenstva.

    NK CELJE : NK MARIBOR 1:3 (1:0)

    Stadion Z’dežele Celje, Prva Liga Telekom Slovenije, 33. krog, sodnik Nejc Kajtazović (Kranj), pomočnika sodnika Tomislav Pospeh (Litija) in Goran Mikača (Višnja Gora), četrti sodnik Matej Vojska (Dob), dodatna sodnika za goloma Andrej Žnidaršič (Kranj) in Roman Glažar (Hajdina), delegat Danijel Žalik (Turnišče)

    CELJE: Jurhar, Brecl, Zaletel, Stojinović (46` Flis), Travner, Cvek, Pungaršek, Pišek, Lotrič, D. Štraus, VizingerTrener: Dušan Kosič.

    NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević (62` Mlakar), Vrhovec, Cretu, Vršič (62` Hotić), Mešanović, Zahović (75` Tavares)Trener: Darko Milanič.

    Strelci: 1:0 Vizinger (8), 1:1 Mešanović (74), 1:2 Mlakar (83), 1:3 Hotić (84)

    Rumeni karton: Vrhovec (81), Lotrič (88)

    Celjani so že v 8.minuti iz prvega nevarnejšega napada povedli. Z roba kazenskega prostora z desne strani je pred gol podal Mitja Lotrič, pred golom pa je bil Dario Vizinger spretnejši od Aleksandra Rajčevića in je žogo z nekaj metrov preusmeril mimo Kenana Pirića tako,da je le ta končala v mreži.

    V nadaljevanju prvega polčasa so vijoličasti sicer imeli neke vrste terensko premoč, toda niso si uspeli pripravili priložnosti za izenačenje. Dvakrat je sicer poskušal borbeni Milec, a neuspešno, Celjani pa so imeli svojo priložnost  po prodoru Lotriča, a je Pirić pravočasno stekel iz vrat in žogo izbil izven igrišča.

    Ob koncu prvega polčasa je imel dve priložnosti za Maribor še Luka Zahović, a je Jurhar njegov prvi poskus ubranil, le dve minuti pozneje pa je s pravočasnim posredovanjem pred mariborskim napadalcem nevarno situacijo preprečil Dušan Stojinović, ki se je pri tem poškodoval in žal nato, zaradi pretresa možganov, igre ni nadaljeval v drugem polčasu.

    Maribor je v nadaljevanju tekme zaigral odločneje in počasi prevzemal pobudo. Po uri igre je Darko Milanič v igro poslal še Jana Mlakarja in Dina Hotića in Maribor je tudi s tema menjavama še stopnjeval pritisk, vse do 74.minute pa ni uspel prebiti celjske obrambe. Še najbolj nevaren je bil ponovno Zahović, a je bil Jurhar vselej dovolj zbran.

    Za izenačenje je poskrbel Jasmin Mešanović, ki je Jurharja premagal s premišljenim strelom z glavo a mu je tudi slednji pri tem nekoliko pomagal, saj je bil pri predložku slabo postavljen.

    Celjane je ta gol presekal, Mariborčane pa sprostil in kmalu se je v celjski mreži znašla še ena žoga.

    Gostje so do vodstva, ki je že praktično odločilo zmagovalca, prišli po kotu v 83.minuti, ko je bil na prvi vratnici najvišji Mlakar, ki je po "angleško" zadel z glavo. Hotić je dve minuti zatem, po podaji Mešanovića, s tretjim golom le še potrdil osvojitev prvenstva za sezono 2018/19.

    Slavje vijoličastih je bilo nepopisno, kako težko pa so ga čakali slikovito pove  izjava trenerja Milaniča po tekmi: "Rad bi izpostavil fante, ki so odigrali izjemno sezono. Ni šlo vse gladko, a šlo je točno tako, kot to gre v Mariboru. Močno smo se morali potruditi, tudi trpeli, zato je zadovoljstvo zdaj še toliko večje. Res sem zadovoljen. Tega zadovoljstva meni in fantom ne more vzeti nihče. Ponosen sem na to. Krasi nas trdo delo in s tem trdim delom bomo nadaljevali tudi v bodoče. Naj si te besede vsak predstavlja, kakor želi, a to je edina prava pot"

    Gorazd Elvič                                                         foto:G.Elvič

    15.05.2019 ob 23:59h
   SORODNO
   Le remi proti Kopru
   • Le remi proti Kopru

   • 27.05.2020 ob 21:52h
   • NK Maribor tudi na današnji drugi pripravljalni tekmi ni blestel in je le remiziral s Koprom. ki je osvojil prvo mesto v predčasno končanem drugoligaškem tekmovanju, in bo v novi se...

   Prva zmaga Maribora po pandemiji
   • Prva zmaga Maribora po pandemiji

   • 23.05.2020 ob 15:04h
   • Navijači vijoličastih so končno po 77-tih dneh dočakali , da so njihovi ljubljenci odigrali prvo tekmo, v kateri so lahko preverili svojo trenutno pripravljenost pred nadaljevanjem prvenstva 5....

   Prva liga Telekom se vrača 5.junija!
   • Prva liga Telekom se vrača 5.junija!

   • 19.05.2020 ob 21:35h
   • Potem ko je bilo slovensko prvoligaško tekmovanje prekinjeno v začetku marca, se nogomet vrača tudi v tekmovalni obliki. Tekme 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije bodo odigrane v prve...