• Menjave poskrbele za preobrat

   • Vijoličasti so  prekinil neugoden niz treh tekem brez zmage. Na eni so remizirali, dve pa zaključili s porazom, danes pa so v zaključku tekme po preobratu prišli do tako željenega uspeha.

    Za Domžale pa ta črna serija traja že šest tekem, kar na petih od teh so varovanci Andreja Razdrha  doživeli poraz.

    NK DOMŽALE- NK MARIBOR 1:2 (0:0)

    Športni park Domžale, brez gledalcev. Prva Liga Telekom Slovenije 26. krog, sodnik Matej Jug (Tolmin), pomočnika sodnika Uroš Bensa (Nova Gorica) in Aleš Skok (Ptujska Gora), četrti sodnik Andrej Žnidaršič (Kranj), delegat Jožef Rajh (Celje)

    DOMŽALE: Mulalić, Fink, Vujadinović, Ilić, Karič Šoštarič, Pišek (85` Vuk), Husmani, Podlogar (80` Žinič), Ibričić, Jakupović (85` Lazarević), Sikimić Trener: Andrej Razdrh

    NK MARIBOR: Pirić, Klinar (63` Milec), Rajčević, Mitrović, Viler, Vrhovec (74` Dervišević), Pihler (57` Cretu), Požeg Vancaš, Kronaveter (74` Tavares), Mešanović (63` Felipe Santos), Zahović              Trener:Sergej Jakirović

                                           
    Strelci: 1:0 Karič Šoštarič (62), 1:1 Dervišević (78, 11m), 1:2 Požeg Vancaš (81)

    Rumeni karton: Pišek (13), Vujadinović (23), Rajčević (27), Cretu (73), Fink (75), Požeg Vancaš (77), Mulalić (83)

    Rdeči karton: Vujadinović (77, 2R)

    Vijoličasti so prekinili zanje izredno neugoden niz treh tekem brez zmage, saj so pred današnjo zmago enkrat remizirali in doživeli dva poraza. Na drugi strani pa Domžale padajo v vse večjo krizo, saj slasti zmage niso okusile že šest kol, pri tem pa so kar petkrat sklonjenih glav zapuščale igrišče.

    To izredno pomembno zmago so aktualni državni prvaki dosegli na jubilejni tisoči prvoligaški tekmi, ob tem pa pripravili res lepo gesto, saj so jo odigrali v modro belih dresih in se tako na nogometni način zahvalili vsem zdravstvenim delavcem, ki so se v času korona krize izkazali z izredno požrtvovalnostjo. Ti dresi bodo s podpisi igralcev prodani na dobrodelni dražbi, izkupiček pa bo namenjen za nabavo medicinske opreme za Univerzitetno klinični center Maribor.

    Prvi polčas tekme je bil zelo taktično obarvan, zato so bile priložnosti, bodisi na eni ali drugi strani, prava rariteta. S streli sta najprej poskusila Rok Kronaveter v 16, minuti in Predrag Sikimić v 36, a sta bila oba nenatančna, v 41. minuti pa je z bombo z razdalje poskusil še Klinar, a je žoga zletela mimo desne vratnice.

    V drugem delu je igra postala bolj dinamična in dogajanje na igrišču je bilo posledično bolj razburljivo. Že v 48.minuti je Kronaveter po lepi akciji v svojem stilu streljal v desni kot, a se je domžalski vratar Mulalić, ki je bil ob Svenu Šoštarič-Kariču najboljši igralec domače ekipe, zelo izkazal.

    V 62. minuti pa šok za mariborski tabor. Sven Šoštarič-Karič je najprej izsilil kot, nato pa po podaji Senijada Ibričića še sam z glavo zadel za 1:0. Ob strelu je trčil z vratarjem Maribora Kenanom Pirićem, ki roko na srce ni najbolje posredoval, a je sodnik Matej Jug, ki je na tej tekmi svoje delo opravil odlično, zadetek pravilno priznal.

    Novi trener Maribora Sergej Jakirović je nato na igrišče v 74. minuti poslal še Derviševića in Tavaresa in lahko rečemo, da so prav menjave pripomogle k preobratu Maribora, saj so pred tem vstopili že Milec, Cretu in Santos, prav slednji pa je v 78.minuti sprožil z roba kazenskega prostora in priigral enajstmetrovko, saj je Nikola Vujadinović  žogo ustavil z roko, pri tem pa je zaradi drugega rumenega kartona moral še v slačilnico. Zanesljiv strelec z bele točke je bil Amir Dervišević.

    V 81. minuti pa je prišlo do končne odločitve o zmagovalcu, saj si je Rudi Požeg Vancaš  v svojem značilnem driblingu izboril prostor za strel in nato za vodstvo z 2:1 očistil pajkovo mrežo v levem zgornjem kotu domžalskih vrat.

    Maribor je po prevzemu vodstva povsem prevladoval na igrišču, saj je domžalskim igralcem zmanjkalo tudi sape in bi lahko svoje vodstvo še povišal, a je ostalo pri zmagi z 2:1, ki je vijoličastim prinesla skok na tretje mesto prvoligaške razpredelnice.

    Gorazd Elvič                                                                    foto:G.Elvič

    07.06.2020 ob 23:45h
   SORODNO
   Celje z zmago sedaj v igri za naslov
   Po sramotni predstavi adijo naslov prvaka
   • Po sramotni predstavi adijo naslov prvaka

   • 09.07.2020 ob 20:52h
   • Nogometaši Tabora iz Sežane so v 32. krogu Prve lige s srčno, fanatično borbeno in kombinatorno igro ponižali Maribor, katerega igralci so prikazali igro nedostojno vijoličastega dresa,...

   Nogometni bog Tavares je spet odločil
   • Nogometni bog Tavares je spet odločil

   • 06.07.2020 ob 00:09h
   •  

    Vijoličasti so na derbiju 31. kroga Prve lige premagali Muro s 3:2. Odločilni gol pa je še enkrat več dosegel neuničljivi Marcos Tavares v 94. minuti in tako s 154-tim golo...