• Mreža Ankarana se je 5 krat zatresla

   • Maribor je upravičil vlogo favorita in z visoko zmago s 5:1, na obalo pospremil predzadnji Ankaran. Vijoličasti, ki so v strašnem zaletu proti osvojitvi naslova prvaka, so tako slavili že sedmič zapored.

    MARIBOR - ANKARAN 5:1 (2:1)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 31. krog, gledalcev 3000,  sodnik David Šmajc, pomočnika sodnika Rafael Ajdovec in Davor Brezar, četrti sodnik Dragoslav Perić (vsi Kranj), delegat Danijel Žalik (Turnišče).

    NK MARIBOR: Handanović, Milec (46` Vrhovec), Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler, Kramarič (58` Vršič), Hotić (79` Mlakar), Zahović, Tavares             trener: Darko Milanič

    NK ANKARAN: Bužan, Mate, Badžim, Soldo, Gliha, Nkama (73` Matošević), Suljić, Delgado, Felipe Santos, Vodeb (81` Zemljak), Gerc (57` Bišević)       trener:Vlado Badžim

    Strelci: 1:0 Ivković (7), 2:0 Hotić (24), 2:1 Felipe Santos (38), 3:1 Zahović (50), 4:1 Tavares (55), 5:1 Tavares (90+2)

    Rumeni kartoni: Viler (13), Mate (50), Šuler (83)

    Mariborčani so v tekmo stopili nekoliko nekocentrirano in Ankaran bi lahko povedel že v prvi minuti, saj je Jasmin Handanović slabo izbil žogo po povratni podaji Marka Šulerja in je ta prišla do Johana Nkame,a jo je slednji le z nekaj metrov poslal čez gol.

    To se je varovancem trenerja Badžima hitro maščevalo, saj so vijoličasti kar hitro po tem povedli. V 7.minuti je Amir Dervišević podal iz kota, Marcos Tavares je bil z glavo najspretnejši, a je Primož Bužan  ubranil njegov poskus, vendar žogo je odbil do Saše Ivkovića, ta pa jo je s treh metrov zabil pod prečko.

    Maribor je bil tudi v nadaljevanju absolutno boljši nasprotnik in v 23. minuti je podvojil vodstvo. Spet je bil na sceni Dervišević z dobro podajo iz kota, gostje so žogo uspeli odbiti le do roba kazenskega prostora, kjer jo je ukrotil Dino Hotić in jo z levico neubranljivo poslal v desni zgornji kot nemočnega Bužana, ki je bil sicer ob Santosu, kljub temu, da je klonil kar pet krat, najboljši igralec Ankarana.

    Že omenjeni Felipe Santos je tudi poskrbel, da je Ankaran v 38. minuti znižal zaostanek. Streljal je z roba kazenskega prostora z desne strani, ob tem pa je žoga zadela Mitjo Vilerja, odskočila in nato pod telesom Handanovića, ki bi lahko posredoval tudi bolje, končala v mreži.

    Vijoličasti so v drugem delu še bolj pritisnili na plin in dokaj hitro praktično dokončno rešili tekmo v svojo korist. Najprej je bil zelo spreten Luka Zahović in je v 50.minuti po podaji Amirja Derviševića s prostega strela žogo z glavo poslal pod prečko, nato pa je v svojem stilu nenadkriljivega strelca zadel še Marcos Tavares za 4:1, Za še bolj učinkovit zaključek, sta v sodnikovem podaljšku poskrbela Zahović in Tavares. Luka je velemojstrsko podal s peto, legendarni "Tava" pa takšnih priložnosti ne zapravlja. S tem svojim 15.golom v sezoni se je Tavares povzpel na prvo mesto lestvice strelcev letošnjega prvenstva.

    Gorazd Elvič                                                      foto:G.Elvič

    05.05.2018 ob 21:55h
   SORODNO
   Mariborčani napolnili mrežo Triglava
   • Mariborčani napolnili mrežo Triglava

   • 10.11.2018 ob 20:46h
   • V Ljudskem vrtu je Triglav sicer povedel, a v režiji Marcosa Tavaresa so vijoličasti na koncu zasluženo zmagali s 4:1.

    NK MARIBOR - NK TRIGLAV 4:1 (1:1)

    Stadion Ljudski vrt, Prva L...

   Maribor zasluženo visoko premagal Celje
   • Maribor zasluženo visoko premagal Celje

   • 04.11.2018 ob 17:23h
   • Maribor je, kljub temu, da je na štajerskem derbiju nastopil močno oslabljen, v Celju slavil kar s 5:0

    NK CELJE : NK MARIBOR 0:5 (0:3)

    Stadion Arena Z’dežele Celje, Prv...

   Derbi poln emocij in sodniških napak
   • Derbi poln emocij in sodniških napak

   • 27.10.2018 ob 22:47h
   • Nogometaši Maribora so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:0).

    NK MARIBOR : NK OLIMPIJA 1:2(1:0)

    <...