• Mudrinski junak derbija

   • Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu po štirih letih in pol končno spet premagali Olimpijo in jo šest krogov pred koncem tako izločili iz boja za naslov prvaka, saj Ljubljančani sedaj zaostajajo že za 10 točk . Tekmo je v 76.minuti odločil vodilni strelec lige in novi junak mariborskih navijačev Ognjen Mudrinski.

    NK MARIBOR - NK OLIMPIJA 1:0 (0:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telemach, 30. krog, gledalcev 8250 , glavni sodnik Nejc Kajtazović (Kranj), pomočnika sodnika Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec) in Robert Vukan (Gornja Radgona), četrti sodnik David Šmajc, VAR: Dragoslav Perić (vsi Kranj), asistent VAR: Roberto Ponis (Koper), delegat Danilo Kacijan (Cankova)

    NK MARIBOR: Jug, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas, Žugelj (63 Alvir), Kronaveter (63 Sellouki), Ivanović (86 Antolin), Mudrinski (80 Sirk)     Trener: Radovan Karanović.

    NK OLIMPIJA : Banić, Boakye, Ratnik (46 Crnomarković), Van Bruggen, Čabraja, Pilj, Elšnik (85 Mudražija), Kvesić, Ziljkić (63 Matko), Aldair Djalo Balde (69 Đurasek), Prtajin
    Trener: Robert Prosinečki.

    Strelec: 1:0 Mudrinski (76)

    Tekma se je začela z volejem Ivanovića, ki ga je golman Olimpije Banić ubranil, a se ni nadaljevala v tako napadalnem slogu, saj sta se trenerja odločila za taktično bolj previdne uvodne minute, šele nevaren strel Repasa v 20.minuti je nekoliko razburkal dogajanje.

    Nato je bila Olimpija vse do zadetka Mudrinskega v 76.minuti nekoliko boljši nasprotnik z nekaj dobrimi poskusi Ziljkića, Prtajina, Kvesića, vijoličasti pa so imeli tudi veliko sreče ob odličnem strelu Elšnika v 67.minuti, saj je s pravo bombo stresel prečko.

    Pred odločilnim golom Mudrinskega za zmago, je odlično priložnost po samostojnem prodoru zapravil tudi Alvir, ki je skupaj s Selloukijem, s katerim sta vstopila v igro v 65.minuti vnesel precej nove energije v igro Maribora. Sellouki je bil tudi podajalec za gol, ki je odločil derbi.

    Žal so derbi zaznamovali tudi neljubi dogodki, ko so v 43. minuti gostujoči navijači Green Dragonsi začeli brez razloga obmetavati Kronavetra z različnimi predmeti ob poskusu izvajanja kota. Svoj nerazumljiv primitiven vandalizem pa so nato nadaljevali s trganjem in metanjem sedežev na igrišče.

    Višek neodgovornega in nevarnega vandalizma nekaterih ljubljanskih navijačev, ki si tega naziva sploh ne zaslužijo, pa je bila med polčasom zalučana prižgana bakla, ki je končala med gledalci na zahodni tribuni. Po zaključnem žvižgu, tokrat dobrega sodnika Kajtazovića so neredi eskalirali še v trganje in metanje ograje v policiste, pri čemer je bil eden izmed njih hudo poškodovan.

    Gorazd Elvič                                                                 foto:G.Elvič

     

     

    10.04.2022 ob 02:52h
   SORODNO
   Maribor državni prvak 2022
   • Maribor državni prvak 2022

   • 23.05.2022 ob 00:52h
   • Nogometaši Maribora so na odločilni tekmi proti Muri, zasluženo, s 3:1 slavili v Murski Soboti in se skupaj s svojimi zvestimi navijači veselili 16. ...
   Zmaga in veličastno slovo Tavaresa
   Bravo dober sodniki še boljši
   • Bravo dober sodniki še boljši

   • 07.05.2022 ob 20:33h
   • Vijoličasti, ki so tri kroge pred koncem prvenstva imeli vse v svojih rokah, so sedaj precej oddaljeni od tega cilja, saj so v Šiški proti Bravu...