• Na Taboru še en kvaliteten teniški turnir

   • V Mariboru se je v teniškem parku na Taboru danes začel letošnji AS OPEN, mladinski ITF turnir, ki ga ŽTK Maribor organizira že 16. zapored. Tudi letos je udeležba izredno kvalitetna in pestra, saj prihajajo igralci iz 25 držav, praktično iz celega sveta.

    Prijavilo se je 200 igralcev, v glavnem turnirju pa bo med 64 igralci nastopilo 11 Slovencev, med dekleti pa je v glavnem žrebu prav tako 11 slovenskih igralk. O visoki kvaliteti turnirja priča tudi podatek, da je prvih 10 nosilcev v obeh kategorijah uvrščenih pod 500-tim mestom. Najvišje so  uvršeni Avstralci, ki prihajajo s svojimi najboljšimi igralci.

    Na preteklih turnirjih so bili slovenski igralci in igralke zelo uspešni, saj sta se igralca ŽTK Maribor Matic Špec in Eva Zagorac vpisala tudi med zmagovalce, pa tudi lani je turnir osvojil Ptujčan Sven Lah.

    Letos od Slovenk in Slovencev najvišje kotira Anja Gal, ki je 6.nosilka, pri fantih pa nosilcev nimamo, kar pa ne pomeni, da ne bo kateremu uspel morda tudi kakšen podvig, saj se je na podobnem turnirju, pred tremi tedni v Splitu, Nick Cmager uvrstil v finale, pa tudi Matic Podlipnik je na podobnih turnirjih že dosegal visoke uvrstitve.

    Dvoboji se bodo začeli vsak dan ob 9h, finala pa bodo na sporedu v soboto ob 10h. Vstopnine ni, organizatorji pa vabijo vse ljubitelje tenisa, da si dvoboje ogledajo v čim večjem številu in s tem dajo še večjo vzpodbudo domačim igralkam in igralcem za dosego dobrih rezultatov.

    Gorazd Elvič                                                                    foto.G.Elvič

     

    21.08.2017 ob 22:54h
   • klik na sliko za ogled celotne galerije
   SORODNO
   Maribor v Velenju pokazal svojo moč
   • Maribor v Velenju pokazal svojo moč

   • 22.07.2018 ob 22:04h
   • Nogometaši Maribora so z odlično in učinkovito igro zmagali v 1. krogu nove sezone Prve lige Telekom Slovenije. V gosteh so bili, s kar 5:0, boljši od velenjskega Rudarja

    RU...

   Maribor uspešno preko prve evropske ovire
   • Maribor uspešno preko prve evropske ovire

   • 20.07.2018 ob 00:07h
   • Nogometaši Maribora so na današnji povratni tekmi prvega kroga Lige Evropa, na novi travnati površini v domačem Ljudskem vrtu, premagali albanski Partizani z 2:0 in se uvrstil...

   Francozi so postali svetovni prvaki