• NK Maribor dobil novega trenerja

   • Iz mariborskega prvoligaša so sporočili, da bo vijoličaste poslej vodil 43-letni Sergej Jakirović, ki se je uveljavil z odličnim delom in rezultati v hrvaški 1.ligi, kjer je vodil moštvo HNK Gorica in ga kot novinca v prvoligaški druščini popeljal do 5. mesta, ob tem pa poskrbel tudi za individualni napredek do tedaj manj uveljavljenih igralcev.

    Ob njegovi predstavitvi je športni direktor Oliver Bogatinov povdaril: "Kot igralec je imel reprezentančne in izkušnje iz skupinskega dela evropskih tekmovanj, kot trener je premagoval boljša moštva od svojega, kar je za evropski Maribor zelo pomembno. Z delavnostjo in energijo, ki jo izžareva na igrišču, pa verjamem, da bo moštvu dal nov zagon, ki ga v tem trenutku potrebuje. Mislim, da bo iz vsakega posameznika znal izvleči le najboljše, kar je potrjeval na klopi hrvaškega prvoligaša Gorice. V večurnih pogovorih je pokazal tudi poznavanje mariborske specifike, kar ni presenečenje ob spoznanju, da je igral v Sloveniji in tukaj opravil tudi strokovno prakso med šolanjem za Uefa Pro licenco."

    Sergej Jakirović je ob sprejetju novega izziva povedal, da je zelo vesel in počaščen, da bo lahko vodil tako velik klub kot je Maribor: "To je zame velik korak naprej v kratki trenerski karieri. Po odlično opravljeni nalogi z moštvom Gorice sem želel ta izziv, da se borim za trofeje in prihajam v klub, ki mu je osvajanje trofej v navadi. Maribor je najboljši klub v Sloveniji, ne zaradi statusa branilca naslova, ampak dolge zgodovine uspehov. Dobro vem, kam prihajam in kakšna so pričakovanja. Maribor je klub z največ navijači v Sloveniji, ni lahko igrati ali biti trener takšnega moštva, a to je pritisk, s katerim se znam soočiti. Če tega ne moreš sprejeti, se ne moreš ukvarjati z nogometom. Moštvo dobro poznam. Spremljam slovenski nogomet, dvakrat smo z Gorico igrali tudi pripravljalne tekme med reprezentančnim premorom proti Mariboru. Zavedam se, da ne bo lahko zamenjati Darka Milaniča na klopi, letvica je visoko postavljena. Prihajam v specifični situaciji, ko lahko imajo igralci le individualne treninge in smo vsi skupaj odvisni od ukrepov pristojnih organov, kako naprej z nogometom. Druga plat tega prisilnega premora pa je spoznanje, da so igralci veliko časa izven igrišč, tako da lahko po tem vmesnem obobju pridejo nazaj lačni nogometa in z veliko željo po novem dokazovanju. Upam, da bodo podobno kot na Hrvaškem tudi v Sloveniji kmalu dovoljeni skupinski treningi, da se hitro privadimo na novo skupno obdobje, spoznamo med seboj in pripravimo, da storimo vse za uspešen zaključek sezone."

    Gorazd Elvič
    24.04.2020 ob 01:20h
   SORODNO
   Vsakemu po polčas za pravičen remi
   Neverjetni Pogačar veliki zmagovalec Toura
   • Neverjetni Pogačar veliki zmagovalec Toura

   • 19.09.2020 ob 22:41h
   • Na odločilnem kronometru Dirke po Franciji je nepričakovano zmagal Tadej Pogačar in prehitel favoriziranega Primoža Rogliča tudi v skupnem seštevku največje kolesarske dirke na s...

   Velik uspeh mladih upov ŽTK Maribor