• NK Maribor optimistično v novo sezono

   • Ljudski vrt je danes ponovno odprl vrata. Po kratkem premoru je ekipa NK Maribora opravila prvi trening in tako začela novo misijo z naslovom `Uspešna sezona 2017/18`!
    Jutranji zbor ob 8.45, se je začel s tehtanjem za prvo preverjanje stanja. Nato je sledil skupni zajtrk, sestanek  s predstavitvijo programa dela v pripravljalnem obdobju in nato seveda takoj trdo delo na igrišču. Opremo je prevzelo 24 igralcev in sicer Handanović, Obradović, Cotman, Irgolič, Šuler, Rajčević, Šme,  Uskoković, Viler, Kabha, Pihler, Vrhovec, Mertelj, Ogrinec, Hotić, Ahmedi, Bohar, Tavares, Zahović, Bajde, Hajrić, Sunny Omoregie, Dervišević in za sedaj edina okrepitev Francoz Billong, ki se je prvič predstavil sedmi sili. Ob tem je povedal, da se je po pogovoru s športnim direktorjem Zahovičem zelo hitro odločil, da bo kariero nadaljeval v vijoličastem dresu in se pošalil, da tudi zato, ker so mu napadalci Maribora, ko je bil še v zelenem dresu Rudarja, povzročali največje težave. V svvojih pričakovanjih pa je seveda izpostavil željo po osvojitvi dvojne krone v Sloveniji ter igranje v skupinskem delu lige Evropa ali lige prvakov.

    Po dogovoru so na prvem treningu manjkali trije predstavniki mlajšega vala. Celar in Hodžić sta dobila nekaj prostih dni, saj sta igrala še v finalu pokala U-19 v Kopru, nato pa bila med udeleženci akcije reprezentance U-18 na Češkem (za 1:1 je zadel prav Celar). Štor pa bo izpustil uvodni del vadbe zaradi vmesne operacije nosu. Preostali  igralci so nared za začetek priprav, tudi Kabha in Šme, ki sta manjkala spomladi zaradi dolgotrajnih poškodb.

    “Odmor je bil kratek, vendar smo tega že vajeni. Pred nami so veliki izzivi in to vleče naprej. Fantje so se odpočili in že ob zboru je bilo prisotno obilo dobre volje, z veliko energije. Tudi zdravstveno stanje je boljše, Kabha in Šme sta med počitnicami delala po predpisanem programu. Njuno stanje je bistveno boljše in sta se priključila ekipi. V prvem poročilu tako velja poudarek, da smo začeli z delom in bomo sproti obveščali, kako naprej,” je ob začetku novega projekta dejal Darko Milanič.
    Trener je v skrbno zasnovanem načrtu pripravljalnega obdobja začetno fazo predvidel v domačem okolju, 19. junija pa sledi selitev v Moravske Toplice. Ekipa bo odigrala sedem pripravljalnih preizkušenj, prvo 16. junija proti Rostovu, generalka pred evropsko premiero pa bo 6.7. v Ljudskem vrtu proti Krasnodarju.

    Seznam tekem:
    16.6. Rostov (Bad Radkersburg)
    20.6. Shkendija (Odranci)
    22.6. Ural (Bakovci)
    24.6. nasprotnik še ni potrjen
    28.6. Dinamo Bukarešta (prizorišče še ni določeno)
    1.7. nasprotnik še ni potrjen
    6.7. Krasnodar (Ljudski vrt)
    Kdo pa bo nasprotnik vijoličastih v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, bo znano 19. junija po žrebu v Nyonu.
    Gorazd Elvič                                                    foto:G.Elvič
    09.06.2017 ob 16:00h
   • klik na sliko za ogled celotne galerije
   SORODNO
   Do zmage praktično v zadnji sekundi
   • Do zmage praktično v zadnji sekundi

   • 19.08.2017 ob 23:56h
   • NK MARIBOR - NK KRŠKO 3:2 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 6. krog, gledalcev 2400,  sodnik Nejc Kajtazović (Kranj)

    NK MARIBOR: Obradović, ...

   Poraz, ki daje upanje na nogometni raj
   • Poraz, ki daje upanje na nogometni raj

   • 16.08.2017 ob 23:13h
   • HAPOEL BEER-SHEVA FC - NK MARIBOR 2:1 (2:1)

    Stadion Turner Beer Sheva, UEFA Champions League, play-off, prva tekma. glavni sodnik Jonas Eriksson, pomočnika: Mathias Klasenius in Daniel Wa...

   Dobra tekma za delitev točk
   • Dobra tekma za delitev točk

   • 11.08.2017 ob 23:54h
   • NK MARIBOR - DOMŽALE 0:0

    Maribor, stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 5. krog.  gledalcev 4200, sodnik Dragoslav Perić (Kranj)

    NK MARIBOR: