• NK Maribor začel s pripravami

   • Vijoličasti so z zimskimi pripravami pred nadaljevanjem sezone, ki se bo za njih nadaljevala 10. februarja v Domžalah, začeli danes in opravili že prvi intenzivni trening. Imeli so sicer najdaljši premor med vsemi prvoligaši, toda po izjavah, ki sta jih dala pred treningom Jan Mlakar in športni direktor Oliver Bogatinov so tudi med odmorom igralci izpolnjevali načrt kondicijskega trenerja in bodo dali od sebe vse, da zadržijo prvo mesto vse do konca prvenstva.

    Prvi trening v Ljudskem vrtu so opravili naslednji igralci: Jug, Handanović, Pirić, Pridgar, Irgolič, Martinović, Pihler, Uskoković, Koblar, Obreht, Kolmanič, Bobarić, Felipe Santos, Mutavčić, Vrhovec, Dervišević, Repas, Požeg Vancaš, Kotnik, Bajde, Tavares, Mlakar, Matko in Mešanović.

    Manjkali so Mitrović, ki je v trenažnem režimu okrevanja, Klinar in Peričić, ki sta se poškodovala med opravljanjem individualnega programa. Kronaveter je bil pozitiven na covid-19 testu in je moral v izolacijo, Milec pa se zaradi kazni še ne sme pridružiti moštvu.

    V primerjavi z jesenskim delom nista več del moštva Viler (odhod na lastno pobudo) in Mihelič, ki mu je potekla pogodba.

    Edini, ki je neopravičeno izostal je Crecu, ki se očitno mimo vednosti kluba dogovarja o možnem prestopu, vendar njegovo samovoljno obnašanje ni v skladu s pogodbenimi določili, zato bo njegovo početje sankcionirano.

    Kar se tiče okrepitev, je športni direktor zaenkrat oznanil le prihod Argentinca z italjanskim potnim listom za položaj levega bočnega igralca, o morebitnem prihodu Krhina pa je povedal, da se je z njim dogovarjal pred štirimi meseci, ko je bil za njegov prihod zainteresiran in je želel izvedeti, kako razmišlja on, od takrat pa nista imela več stikov.

    Vijoličasti bodo s treningi v mariboru nadaljevali do 20.1., nato pa se bodo odpravili za 13 dni v Turčijo, kjer bodo odigrali tudi štiri pripravljalne tekme.

    Gorazd Elvič                                                    

                                        

    13.01.2021 ob 15:01h
   SORODNO
   NK Maribor od danes v Turčiji
   Zlata lisica uspešna za Slovenke