• NK Maribor začel z zimskimi pripravami!

   • Po 33 dneh od zadnje tekme jesenskega dela proti velenjskemu Rudarju, so od danes vijoličasti ponovno v trenažnem procesu, seveda pa je pred njimi eden in edini cilj, znova osvojiti naslov državnega prvaka .


    Prvega treninga se je udeležilo 27 igralcev, Handanović še okreva po zdravniškem posegu na kolenu, v telovadnico pa so se odpravili Pirić, Cotman, Irgolič, Mitrović, Peričić, Rajčević, Uskoković, Koblar, Viler, Kolmanič, Milec, Klinar, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Cretu, Ogrinec, Kronaveter, Požeg Vancaš, Kotnik, Bajde, Kramarič, Felipe Santos, Žugelj, Tavares, Mešanović, Zahović in Mulahusejnović.

    Klub je zapustil Dino Hotić, kateremu je športni direktor Zlatko Zahović pred številnimi zbranimi novinarji zaželel mnogo sreče na nadaljnji športni poti, ob tem pa še dodal :
    "Imamo širok kader, priprave je začelo 29 igralcev in ni nam treba posegati po dodatnih okrepitvah.
    Predvsem bomo delali na avtomatizmih, kar nam je manjkalo v jesenskem delu. Precej igralcev je novih, zahteve v Mariboru so nekoliko višje. Med začetno serijo tekem v sezoni je vsaka finale in posledično pride do utrujenosti prej kot kje drugje. Mnogi tega niso bili vajeni, tudi tisti najizkušenejši ne. Dovolj je analizirati Kronavetra, ki je pri nas med igralci z največ izkušnjami. Koliko evropskih tekem pa je imel, preden je prišel k nam? V tretjem, kaj šele v 4. krogu kvalifikacij ni imel nobene. Iz tega pogleda je Maribor specifičen.
    Ta proces je pri nas težji, predvsem zaradi Evrope, zaradi pritiska. Delamo na tem, ampak je pomembno, da na razvojni poti ne mešamo ambicioznosti z realnostjo. Ambiciozni smo vedno, letvica je v Mariboru vedno postavljena zelo visoko, ampak realnost je nekaj drugega. V športu moraš biti realen, seveda pa hočeš in moraš biti tudi ambiciozen.
    Tudi naša liga je fantastična, tukaj so tudi Aluminij in Mura, Celje lahko vedno preseneti. Treba je biti osredotočen na vsako tekmo, obeta se zanimivo nadaljevanje."

    Gorazd Elvič                                                        foto:G.Elvič

    07.01.2020 ob 16:07h
   SORODNO
   Derbi ni dal zmagovalca
   • Derbi ni dal zmagovalca

   • 23.02.2020 ob 01:53h
   • Gola za remi 1:1 sta dosegla Ante Vukušić in Rok Kronaveter. Razlika na lestvici v boju za naslov prvaka tako ostaja štiri točke. Oba trenerja sta po tekmi kljub temu dejala, da s...

   Zlata lisica se seli v Kranjsko Goro
   • Zlata lisica se seli v Kranjsko Goro

   • 07.02.2020 ob 22:47h
   • Žal so morali organizatorji danes sporočiti, da se tekmovanje za Zlato lisico seli v Kranjsko Goro. Tekmi v VSL in SL bosta v soboto in nedeljo 15.in 16. februarja.

    Markus Mayr tekmovalni ...

   Črni oblaki za Zlato lisico
   • Črni oblaki za Zlato lisico

   • 06.02.2020 ob 15:36h
   • Zlata lisica pod velikim vprašajem!

    Danes sem tudi osebno za poslušalce radia NET FM preveril v kakem stanju je proga, na kateri naj bi 15.in 16, februarja tekmovala dekleta i...