• Nogomet se je vrnil v Ljudski vrt

   • Nogometaši NK Maribora so danes ob doslednem upoštevanju vseh priporočil ustreznih državnih in strokovnih organov opravili prvi skupni trening po razglasitvi pandemije. V skladu z navodili zdravstvene komisije NZS je trening potekal za zaprtimi vrati, po razkuževanju vseh površin in pripomočkov in sicer po skupinah, ob upoštevanju minimalne razdalje, ob nadzoru minimalnega števila trenerjev in fizioterapevtov.

    Novi trener Sergej Jakirović je vijol’čno zgodbo začel kot še nihče pred njim. Po podpisu pogodbe in predstavitvi na daljavo je najprej moral ob prihodu v Maribor prestati teden samoizolacije, da je lahko pričel z delom, na prvem treningu v Ljudskem vrtu pa je moral upoštevati številne omejitve. Ob tem je povedal:
    “Zelo smo veseli, da se je začelo tudi s treningi. To je naše življenje, brez tega dela nogometa ne moremo funkcionirati. Moj prihod v Maribor je res specifičen, potekal je v treh etapah, toda organizacija je brezhibna in klub je odlično poskrbel za vse zadeve glede na trenutne razmere. Ko se psihološko pripraviš, lahko vse prestaneš. Med samoziolacijo smo imeli veliko dela, čas je hitro minil. Ogledali smo si prejšnje tekme, se dodatno seznanili z vsakim posameznikom. Vemo, kaj je dobrega, kaj še lahko izboljšamo. Trenutno pa je najpomembnejše, da smo lahko začeli s skupnim delom.”

    Prvi so petkov dopoldanski trening opravili vratarji, igralci so bili nato v dveh terminih razporejeni v štiri skupine, danes pa se je predstavil tudi celoten nov strokovni štab v katerem so pomočnika trenerja Saša Gajser in Marko Salatović, trener vratarjev ostaja Mitja Pirih, kondicijska trenerja pa bosta Milan Vulović in Marin Ivančić.

    Gorazd Elvič                                               foto:Taka- arhiv NK Maribor

    08.05.2020 ob 22:04h
   SORODNO
   Vsakemu po polčas za pravičen remi
   Neverjetni Pogačar veliki zmagovalec Toura
   • Neverjetni Pogačar veliki zmagovalec Toura

   • 19.09.2020 ob 22:41h
   • Na odločilnem kronometru Dirke po Franciji je nepričakovano zmagal Tadej Pogačar in prehitel favoriziranega Primoža Rogliča tudi v skupnem seštevku največje kolesarske dirke na s...

   Velik uspeh mladih upov ŽTK Maribor