• Nogometni show vijoličastih proti Gorici

   • Nogometaši Maribora so po slabših predstavah v začetku spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije zmagali še tretjič zapored. Tokrat so, po dobri predstavi proti Triglavu na tekmi preteklo sredo, ponovno zaigrali odlično in povsem deklasirali nemočno Gorico, ki jo je, kljub prejetim šestim zadetkom, še višjega poraza rešil vratar Sorčan.

    GORICA - MARIBOR 0:6 (0:4)

    Športni park Nova Gorica, Prva Liga Telekom Slovenije, 27. krog, gledalcev 1000,  sodnik Nejc Kajtazović, pomočnika sodnika Matej Žunič in Rafael Ajdovec (vsi Kranj), četrti sodnik Aleksander Kasapović (Ljubljana), dodatna sodnika za goloma Andrej Žnidaršič (Kranj) in Marko Podgoršek (Duplje), delegat Borut Knafelc (Pobegi)

    GORICA: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Humar, Grudina, Džuzdanović (55` Kolenc), Marinič, Osuji (77` Žigon), Filipović (46` Curk)   trener: Miran Srebrnič.

    NK MARIBOR: Handanović, Hodžić, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler (66` Vrhovec), Kramarič (77` Vršič), Hotić, Zahović, Mlakar (69` Tavares)   trener: Darko Milanič.

    strelci: 0:1 Ivković (26), 0:2 Mlakar (29), 0:3 Hotić (30), 0:4 Zahović (38), 0:5 Vrhovec (78), 0:6 Tavares (87)

    Mariborčani so že od prvega sodnikovega žvižga krenili napadalno, a so tudi zaradi dobrih obramb goriškega vratarja Sorčana,povedli šele v 26.minuti. Po odličnem predložku Amirja Derviševića iz kota,  je z glavo zadel branilec Saša Ivković. To je bil njegov prvenec v dresu Maribora. Že tri minute kasneje, se je golgeterski show nadaljeval, v glavni vlogi pa je bil tokrat Jan Mlakar, ki je svoj razkošni nogometni talent pokazal z razantnim strelom z levico, z desne strani, po katerem je žoga obtičala v samem desnem stičišču vratnice in prečke. 

    Takoj zatem je po podaji Luke Zahovića z leve strani, za 0:3 spretno, z bližine zadel Dino Hotić.  Luka je po protinapadu v 38.minuti s približno 14 metrov zadel tudi sam, a še lepša kot gol, je bila sama akcija protinapada, ki je bila povod za ta četrti gol Maribora. Predvsem je bila vrhunska prva podaja Handanovića do Mlakarja, ki je nato nesebično zaposlil strelca Zahovića.  Povsem zasluženih 0:4 je bil tudi končni rezultat prvega polčasa.

    V drugem delu je Maribor po visokem vodstvu tekmo nadaljeval rutinsko, a je vseeno dosegel še dva gola. Med strelce sta se vpisala še  Blaž Vrhovec in Marcos Tavares, ki sta v igro vstopila iz klopi. Blaž je, po še enem dobrem predložku Derviševića iz kota, z glavo zadel v 78.minuti, Marcos pa je končni izid, prav tako z glavo, postavil v 87.minuti, potem, ko mu je, kot na krožniku, podal Dare Vršič, tudi adut s klopi v drugem polčasu.

    Maribor je s to visoko zmago in predvsem z odlično igro vrgel rokavico Olimpiji, za katero sedaj zaostaja le še pet točk.

    Gorazd Elvič                                                             foto:G.Elvič

    15.04.2018 ob 21:11h
   • klik na sliko za ogled celotne galerije
   SORODNO
   Za Zlato lisico je vse pripravljeno!
   • Za Zlato lisico je vse pripravljeno!

   • 30.01.2019 ob 18:23h
   •  

    Jutri bodo smučarke med 10h in 10h45 že preizkusile tekmovalno progo za Zlato lisico, ki je v odličnem stanju!
    S štarta veleslaloma se bo pognala tudi Ilka Štuh...

   Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice
   • Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice

   • 22.01.2019 ob 17:22h
   • Markus Mayr, direktor za tehnične discipline svetovnega pokala za ženske je danes pregledal tekmovalno progo na Mariborskem Pohorju. V cilju Snežnega stadiona je bil nato zelo zadovoljen z opr...

   55.Zlata lisica pred vrati!
   • 55.Zlata lisica pred vrati!

   • 10.01.2019 ob 16:39h
   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali naj...