• Nogometni show vijoličastih proti Gorici

   • Nogometaši Maribora so po slabših predstavah v začetku spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije zmagali še tretjič zapored. Tokrat so, po dobri predstavi proti Triglavu na tekmi preteklo sredo, ponovno zaigrali odlično in povsem deklasirali nemočno Gorico, ki jo je, kljub prejetim šestim zadetkom, še višjega poraza rešil vratar Sorčan.

    GORICA - MARIBOR 0:6 (0:4)

    Športni park Nova Gorica, Prva Liga Telekom Slovenije, 27. krog, gledalcev 1000,  sodnik Nejc Kajtazović, pomočnika sodnika Matej Žunič in Rafael Ajdovec (vsi Kranj), četrti sodnik Aleksander Kasapović (Ljubljana), dodatna sodnika za goloma Andrej Žnidaršič (Kranj) in Marko Podgoršek (Duplje), delegat Borut Knafelc (Pobegi)

    GORICA: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Humar, Grudina, Džuzdanović (55` Kolenc), Marinič, Osuji (77` Žigon), Filipović (46` Curk)   trener: Miran Srebrnič.

    NK MARIBOR: Handanović, Hodžić, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler (66` Vrhovec), Kramarič (77` Vršič), Hotić, Zahović, Mlakar (69` Tavares)   trener: Darko Milanič.

    strelci: 0:1 Ivković (26), 0:2 Mlakar (29), 0:3 Hotić (30), 0:4 Zahović (38), 0:5 Vrhovec (78), 0:6 Tavares (87)

    Mariborčani so že od prvega sodnikovega žvižga krenili napadalno, a so tudi zaradi dobrih obramb goriškega vratarja Sorčana,povedli šele v 26.minuti. Po odličnem predložku Amirja Derviševića iz kota,  je z glavo zadel branilec Saša Ivković. To je bil njegov prvenec v dresu Maribora. Že tri minute kasneje, se je golgeterski show nadaljeval, v glavni vlogi pa je bil tokrat Jan Mlakar, ki je svoj razkošni nogometni talent pokazal z razantnim strelom z levico, z desne strani, po katerem je žoga obtičala v samem desnem stičišču vratnice in prečke. 

    Takoj zatem je po podaji Luke Zahovića z leve strani, za 0:3 spretno, z bližine zadel Dino Hotić.  Luka je po protinapadu v 38.minuti s približno 14 metrov zadel tudi sam, a še lepša kot gol, je bila sama akcija protinapada, ki je bila povod za ta četrti gol Maribora. Predvsem je bila vrhunska prva podaja Handanovića do Mlakarja, ki je nato nesebično zaposlil strelca Zahovića.  Povsem zasluženih 0:4 je bil tudi končni rezultat prvega polčasa.

    V drugem delu je Maribor po visokem vodstvu tekmo nadaljeval rutinsko, a je vseeno dosegel še dva gola. Med strelce sta se vpisala še  Blaž Vrhovec in Marcos Tavares, ki sta v igro vstopila iz klopi. Blaž je, po še enem dobrem predložku Derviševića iz kota, z glavo zadel v 78.minuti, Marcos pa je končni izid, prav tako z glavo, postavil v 87.minuti, potem, ko mu je, kot na krožniku, podal Dare Vršič, tudi adut s klopi v drugem polčasu.

    Maribor je s to visoko zmago in predvsem z odlično igro vrgel rokavico Olimpiji, za katero sedaj zaostaja le še pet točk.

    Gorazd Elvič                                                             foto:G.Elvič

    15.04.2018 ob 21:11h
   • klik na sliko za ogled celotne galerije
   SORODNO
   Maribor kljub zmagi ob naslov
   • Maribor kljub zmagi ob naslov

   • 27.05.2018 ob 22:29h
   • Vijoličastim zmaga nad Gorico  ni bila dovolj, saj je Olimpija malo pred koncem tekme v Domžalskem športnem parku izenačila proti ekipi Domžal. Odločilni gol, ki je Ljubljančano...

   O prvaku bo odločal zadnji krog
   • O prvaku bo odločal zadnji krog

   • 23.05.2018 ob 21:41h
   • Razlika med Olimpijo in Mariborom tudi po predzadnjem, 35. krogu Prve Lige Telekom Slovenije ostaja dve točki, kar pomeni, da bo o prvaku odločal zadnji krog v nedeljo, ko mora Olimpija na težk...

   Boleč poraz, ki pomeni verjetno izgubo naslova
   • Boleč poraz, ki pomeni verjetno izgubo naslova

   • 20.05.2018 ob 01:17h
   • V 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija v derbiju polnem preobratov in razburljivih dogodkov, s 3:2 premagala vijoličaste. Zmagoviti gol je v 90.minuti, v razprodanem Ljudskem vrtu, do...