• O prvaku bo odločal zadnji krog

   • Razlika med Olimpijo in Mariborom tudi po predzadnjem, 35. krogu Prve Lige Telekom Slovenije ostaja dve točki, kar pomeni, da bo o prvaku odločal zadnji krog v nedeljo, ko mora Olimpija na težko gostovanje v Domžale, Maribor pa bo v ljudskem vrtu gostil Novo Gorico.

    Vijoličasti so v Celju morali nujno zmagati in tako so se tudi postavili na igrišču. S suvereno, poletno in učinkovito igro so bili premočni za nebogljene grofe, ki so kapitulirali kar štirikrat.

    Do vodstva Mariborčani prišli v 30.minuti, ko je po dobri podaji Amirja Derviševića v padcu zadel Saša Ivković.  Že pet minut pozneje je na semaforju pisalo 0:2, svoj prvi gol na tej tekmi,pa je s pravo mojstrovino, potem, ko je iz igre vrgel izkušenega Džiniča, zabil Luka Zahović.  Luka je že nekaj časa v izjemni strelski formi, kar mu je danes prineslo tudi prvi vpoklic v člansko reprezentanco.

    Zahović je v drugem polčasu zadel še dvakrat in se tako s hat-trickom zavihtel  tudi na vrh lestvice najboljših strelcev prvenstva, kjer sedaj kraljuje z doseženimi 18-imi zadetki.

    Svoj drugi gol je dosegel potem, ko je Dare Vršič  najprej zadel vratnico, odbito žogo pa je z glavo do njega spravil Marcos Tavares.  Luki nato žoge  z glavo ni bilo težko poslati v nebranjeno mrežo. Svojega tretjega na tekmi je dosegel nato v 69. minuti, ko je spretno sprejel podajo Dina Hotića, sledil je mojstrski strel iz obrata, sicer solidni Jurhar pa je bil nemočen.

    CELJE - MARIBOR 0:4 (0:2)

    Stadion Z’dežele Celje, Prva Liga Telekom Slovenije, 35. krog, gledalcev 1800, sodnik Andrej Žnidaršič (Kranj), pomočnika sodnika Jure Praprotnik in Tomislav Pospeh, četrti sodnik Andraž Kovačič (vsi Ljubljana), dodatna sodnika za goloma Marko Podgoršek (Duplje) in David Šmajc (Kranj), delegat Danilo Kacijan (Cankova)

    CELJE: Jurhar, Stojinović (67` Zorko), Džinić, Travner, Cvek, Pišek, Pungaršek, Lotrič (76` Pečnik), Požeg Vancaš, Lupeta (67` Poljanec), Vizinger. Klop: Rozman, Zorko, Predragović, Štravs, Žinko, Pečnik, Poljanec. Trener: Dušan Kosić.

    NK MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Vrhovec, Dervišević, Pihler (80` Ahmedi), Vršič (61` Hotić), Tavares (71` Mlakar), Zahović. Klop: Cotman, Uskoković, Hotić, Kramarič, Ahmedi, Mešanović, Mlakar. Trener: Darko Milanič.

    Strelca: 0:1 Ivković (30), 0:2 Zahović (35), 0:3 Zahović (60), 0:4 Zahović (69)

    Gorazd Elvič                                                             foto:G.Elvič

    23.05.2018 ob 21:41h
   SORODNO
   Domžale srečno do točke v Ljudskem vrtu
   • Domžale srečno do točke v Ljudskem vrtu

   • 23.09.2018 ob 00:29h
   • Maribor, ki še vedno brez poraza zaseda prvo mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije,  je v derbiju 9. kroga v Ljudskem vrtu le remiziral, z letos, glede na lansko sezono,precej ...

   Maribor napolnil mrežo Triglava
   • Maribor napolnil mrežo Triglava

   • 02.09.2018 ob 19:37h
   • Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije sredi Kranja, s kar 5:1, premagali Triglav in še utrdili svoje vodstvo na lestvici.

    NK TRIGLAV - NK MARIBOR 1:5 (0...

   Celje zasluženo do točke v Ljudskem vrtu
   • Celje zasluženo do točke v Ljudskem vrtu

   • 27.08.2018 ob 00:00h
   • Tekma v Ljudskem vrtu med Mariborom in Celjem, ki je minila v znamenju spomina na nedavno preminulega, velikega navijača vijoličastih in mladega humanitarca Roka Černica, se je, kljub temu, da...