• O prvaku bo odločal zadnji krog

   • Razlika med Olimpijo in Mariborom tudi po predzadnjem, 35. krogu Prve Lige Telekom Slovenije ostaja dve točki, kar pomeni, da bo o prvaku odločal zadnji krog v nedeljo, ko mora Olimpija na težko gostovanje v Domžale, Maribor pa bo v ljudskem vrtu gostil Novo Gorico.

    Vijoličasti so v Celju morali nujno zmagati in tako so se tudi postavili na igrišču. S suvereno, poletno in učinkovito igro so bili premočni za nebogljene grofe, ki so kapitulirali kar štirikrat.

    Do vodstva Mariborčani prišli v 30.minuti, ko je po dobri podaji Amirja Derviševića v padcu zadel Saša Ivković.  Že pet minut pozneje je na semaforju pisalo 0:2, svoj prvi gol na tej tekmi,pa je s pravo mojstrovino, potem, ko je iz igre vrgel izkušenega Džiniča, zabil Luka Zahović.  Luka je že nekaj časa v izjemni strelski formi, kar mu je danes prineslo tudi prvi vpoklic v člansko reprezentanco.

    Zahović je v drugem polčasu zadel še dvakrat in se tako s hat-trickom zavihtel  tudi na vrh lestvice najboljših strelcev prvenstva, kjer sedaj kraljuje z doseženimi 18-imi zadetki.

    Svoj drugi gol je dosegel potem, ko je Dare Vršič  najprej zadel vratnico, odbito žogo pa je z glavo do njega spravil Marcos Tavares.  Luki nato žoge  z glavo ni bilo težko poslati v nebranjeno mrežo. Svojega tretjega na tekmi je dosegel nato v 69. minuti, ko je spretno sprejel podajo Dina Hotića, sledil je mojstrski strel iz obrata, sicer solidni Jurhar pa je bil nemočen.

    CELJE - MARIBOR 0:4 (0:2)

    Stadion Z’dežele Celje, Prva Liga Telekom Slovenije, 35. krog, gledalcev 1800, sodnik Andrej Žnidaršič (Kranj), pomočnika sodnika Jure Praprotnik in Tomislav Pospeh, četrti sodnik Andraž Kovačič (vsi Ljubljana), dodatna sodnika za goloma Marko Podgoršek (Duplje) in David Šmajc (Kranj), delegat Danilo Kacijan (Cankova)

    CELJE: Jurhar, Stojinović (67` Zorko), Džinić, Travner, Cvek, Pišek, Pungaršek, Lotrič (76` Pečnik), Požeg Vancaš, Lupeta (67` Poljanec), Vizinger. Klop: Rozman, Zorko, Predragović, Štravs, Žinko, Pečnik, Poljanec. Trener: Dušan Kosić.

    NK MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Vrhovec, Dervišević, Pihler (80` Ahmedi), Vršič (61` Hotić), Tavares (71` Mlakar), Zahović. Klop: Cotman, Uskoković, Hotić, Kramarič, Ahmedi, Mešanović, Mlakar. Trener: Darko Milanič.

    Strelca: 0:1 Ivković (30), 0:2 Zahović (35), 0:3 Zahović (60), 0:4 Zahović (69)

    Gorazd Elvič                                                             foto:G.Elvič

    23.05.2018 ob 21:41h
   SORODNO
   Za Zlato lisico je vse pripravljeno!
   • Za Zlato lisico je vse pripravljeno!

   • 30.01.2019 ob 18:23h
   •  

    Jutri bodo smučarke med 10h in 10h45 že preizkusile tekmovalno progo za Zlato lisico, ki je v odličnem stanju!
    S štarta veleslaloma se bo pognala tudi Ilka Štuh...

   Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice
   • Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice

   • 22.01.2019 ob 17:22h
   • Markus Mayr, direktor za tehnične discipline svetovnega pokala za ženske je danes pregledal tekmovalno progo na Mariborskem Pohorju. V cilju Snežnega stadiona je bil nato zelo zadovoljen z opr...

   55.Zlata lisica pred vrati!
   • 55.Zlata lisica pred vrati!

   • 10.01.2019 ob 16:39h
   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali naj...