• O prvaku bo odločal zadnji krog

   • Razlika med Olimpijo in Mariborom tudi po predzadnjem, 35. krogu Prve Lige Telekom Slovenije ostaja dve točki, kar pomeni, da bo o prvaku odločal zadnji krog v nedeljo, ko mora Olimpija na težko gostovanje v Domžale, Maribor pa bo v ljudskem vrtu gostil Novo Gorico.

    Vijoličasti so v Celju morali nujno zmagati in tako so se tudi postavili na igrišču. S suvereno, poletno in učinkovito igro so bili premočni za nebogljene grofe, ki so kapitulirali kar štirikrat.

    Do vodstva Mariborčani prišli v 30.minuti, ko je po dobri podaji Amirja Derviševića v padcu zadel Saša Ivković.  Že pet minut pozneje je na semaforju pisalo 0:2, svoj prvi gol na tej tekmi,pa je s pravo mojstrovino, potem, ko je iz igre vrgel izkušenega Džiniča, zabil Luka Zahović.  Luka je že nekaj časa v izjemni strelski formi, kar mu je danes prineslo tudi prvi vpoklic v člansko reprezentanco.

    Zahović je v drugem polčasu zadel še dvakrat in se tako s hat-trickom zavihtel  tudi na vrh lestvice najboljših strelcev prvenstva, kjer sedaj kraljuje z doseženimi 18-imi zadetki.

    Svoj drugi gol je dosegel potem, ko je Dare Vršič  najprej zadel vratnico, odbito žogo pa je z glavo do njega spravil Marcos Tavares.  Luki nato žoge  z glavo ni bilo težko poslati v nebranjeno mrežo. Svojega tretjega na tekmi je dosegel nato v 69. minuti, ko je spretno sprejel podajo Dina Hotića, sledil je mojstrski strel iz obrata, sicer solidni Jurhar pa je bil nemočen.

    CELJE - MARIBOR 0:4 (0:2)

    Stadion Z’dežele Celje, Prva Liga Telekom Slovenije, 35. krog, gledalcev 1800, sodnik Andrej Žnidaršič (Kranj), pomočnika sodnika Jure Praprotnik in Tomislav Pospeh, četrti sodnik Andraž Kovačič (vsi Ljubljana), dodatna sodnika za goloma Marko Podgoršek (Duplje) in David Šmajc (Kranj), delegat Danilo Kacijan (Cankova)

    CELJE: Jurhar, Stojinović (67` Zorko), Džinić, Travner, Cvek, Pišek, Pungaršek, Lotrič (76` Pečnik), Požeg Vancaš, Lupeta (67` Poljanec), Vizinger. Klop: Rozman, Zorko, Predragović, Štravs, Žinko, Pečnik, Poljanec. Trener: Dušan Kosić.

    NK MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Vrhovec, Dervišević, Pihler (80` Ahmedi), Vršič (61` Hotić), Tavares (71` Mlakar), Zahović. Klop: Cotman, Uskoković, Hotić, Kramarič, Ahmedi, Mešanović, Mlakar. Trener: Darko Milanič.

    Strelca: 0:1 Ivković (30), 0:2 Zahović (35), 0:3 Zahović (60), 0:4 Zahović (69)

    Gorazd Elvič                                                             foto:G.Elvič

    23.05.2018 ob 21:41h
   SORODNO
   Mariborčani napolnili mrežo Triglava
   • Mariborčani napolnili mrežo Triglava

   • 10.11.2018 ob 20:46h
   • V Ljudskem vrtu je Triglav sicer povedel, a v režiji Marcosa Tavaresa so vijoličasti na koncu zasluženo zmagali s 4:1.

    NK MARIBOR - NK TRIGLAV 4:1 (1:1)

    Stadion Ljudski vrt, Prva L...

   Maribor zasluženo visoko premagal Celje
   • Maribor zasluženo visoko premagal Celje

   • 04.11.2018 ob 17:23h
   • Maribor je, kljub temu, da je na štajerskem derbiju nastopil močno oslabljen, v Celju slavil kar s 5:0

    NK CELJE : NK MARIBOR 0:5 (0:3)

    Stadion Arena Z’dežele Celje, Prv...

   Derbi poln emocij in sodniških napak
   • Derbi poln emocij in sodniških napak

   • 27.10.2018 ob 22:47h
   • Nogometaši Maribora so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:0).

    NK MARIBOR : NK OLIMPIJA 1:2(1:0)

    <...