• Od jutri gre za NK Maribor zares

   • Mariborski nogometaši jutri začenjajo novo evropsko pot s prvim krogom kvalifikacij za Evropsko ligo. Že takoj uvodoma jih čaka nevaren nasprotnik Botev iz Plovdiva, ki je pred gostovanjem vijoličastih razprodal svoj novi stadion in se za novo sezono tudi zelo okrepil s kar nekaj kvalitetnimi nogometaši, med katerimi je najbolj znan Anthony Ujah.
    Po evropskem uvodu Mariborčane čaka tudi štart v domačem prvenstvu, saj bodo že 21.julija v Ljudskem vrtu gostili ekipo Domžal.
    Pred odhodom v Bolgarijo, so v Ljudskem vrtu pripravili tiskovno konferenco, na kateri sta pričakovanja in želje ob štartu v novo sezono, ter rezime opravljenih priprav, predstavila steber obrambe Sven Šoštarič Karić in trener Ante Šimundža.

    Mariborski strateg zelo dobro pozna bolgarski nogomet in tamkajšnje klube, saj je bil pred prihodom v Ljudski vrt trener najboljšega bolgarskega kluba Ludogorca.
    O nasprotniku svoje ekipe pa je povedal:"Botev se je od časov mojega delovanja v tamkajšnjem nogometu precej spremenil, zamenjali so trenerja in več kot polovico ekipe. Toda miselnost kluba je ostala enaka. Gre za zahtevnega nasprotnika, klub pa je z novim stadionom dobil tudi novo energijo. Želijo biti tekmovalni, zelo so pragmatični, kar so tudi pokazali v pokalnem tekmovanju, ko so v polfinalu izločili CSKA in potem v finalu premagali Ludogorec. Botev bo zahteven nasprotnik za uvod v evropsko tekmovanje, toda tudi mi imamo svoje adute in upam, da bomo v dveh tekmah boljši."


    Tudi Sven je prepričan, da lahko preskočijo prvo oviro, saj meni da so se odlično pripravili na novo sezono:"Naša največja pridobitev je, da smo ohranili celotno ekipo, Sedaj smo še bolj povezani in še boljši. Upam, da se bo to pokazalo tudi na tekmah."

    Gorazd Elvič foto:G.Elvič

    10.07.2024 ob 11:21h
   SORODNO
   Žal se ni izšlo
   • Žal se ni izšlo

   • 19.07.2024 ob 02:14h
   • Nogometašem Maribora se ni uspelo uvrstiti v 2. krog kvalifikacij za Evropsko ligo, saj so uspeli na povratni tekmi z bolgarskimi pokalnimi prvaki le rem...

   Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu
   • Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu

   • 11.07.2024 ob 23:16h
   • Maribor je kljub temu, da je bil vsaj enakovreden nasprotnik Botevu iz Plovdiva, izgubil na prvi tekmi kvalifikacij za Ligo Evropa. To pa pomeni, da bo moral Lj...

   Maribor prvenstvo končal na drugem mestu