• Odločil je gol Repasa

   • V zadnjem krogu jesenskega dela Prve lige Telemach so nogometaši Maribora z zadetkom Jana Repasa v 91. minuti z 1:0 zasluženo premagali Domžale.

    NK MARIBOR : NK DOMŽALE 1:0 (0:0)

    Stadion Ljudski vrt. Prva liga Telemach. Prva liga Telemach, 20. krog. Sodnik: Roberto Ponis (Koper). Pomočnika: Tomaž Černe (Celovec) in Goran Mikača (Višnja Gora). Četrti sodnik: Martin Matoša (Notranje Gorice). VAR: David Šmajc (Kranj). Asistent VARA: Jure Praprotnik (Ljubljana). Delegat: Danilo Levačič (Velika Nedelja).

    NK MARIBOR: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Makoumbou, Repas, Šturm (82 Požeg Vancaš), Alvir (82 Kronaveter), Mudrinski Trener: Radovan Karanović

    DOMŽALE: Mulalić, Klemenčič, Vuklišević, Dobrovoljc, Šoštarič Karić, Alić, Husmani, Markuš (67 Hodžić), Ibričić, Vuk (76 Jurilj), Georgijević Trener: Dejan Djuranović

    Strelec: 1:0 Repas (90+1)

    Rumeni karton: Mudrinski (22), Alić (50), Milec (69)


    V borbeni tekmi je bil najslabši akter sodnik Ponis, ki je s svojimi tendencioznimi (ne)odločitvami) jezil predvsem navijače in igralce Maribora, a na koncu se je vijoličastim vztrajnost in nepopustljivost le poplačala in pravici je bilo zadoščeno.

    Začetek tekme je pripadel vijoličastim, a Ognjen Mudrinski ni bil pri svojem poskusu dovolj natančen, nenevarno pa je sprožil s precejšnje oddaljenosti tudi Antoine Makoumbou.

    Tudi gostje se niso odločili le za obrambno taktiko in kmalu je po kombinaciji s Tilnom Klemenčičem zapretil Zeni Husmani, a je žogo blokiral Gregor Sikošek. V 14. minuti je poskusil Dejan Georgijević, a je Ažbe Jug strel ubranil, golman Maribora pa je uspešno interveniral tudi v 19. minuti, ko je nevarno streljal Senijad Ibričić.

    V 24. minuti so protinapad izvedli Mariborčani, zaključil pa ga je Danijel Šturm, ki je najprej izvedel dober dribling, nato pa je nevarno sprožil z roba kazenskega prostora in žoga je le za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

    Domači navijači so se nato prehitro razveselili v 32. minuti, ko je Mudrinski žogo porinil v mrežo gostov, a VAR je nato ocenil, da je bil golgeter Maribora v prepovedanem položaju in zadetek razveljavil.
    Ob izteku prvega polčasa je v kazenskem prostoru Domžal po očitnem "objemanju"padel Jan Repas, a Ponis na začudenje vseh na stadionu ni dosodil 11-metrovke, nem pa je ostal tudi VAR.

    V drugem delu so bili prvi nevarni gostje, ko je Ibričić lepo podal Enesu Aliću, ta pa je podal pred vrata, kjer pa je bil Georgijević nekoliko prepozen za strel. Le nekaj minut zatem je Mudrinski odlično v ogenj poslal hitrega Šturma, ki je pobegnil obrambi gostov, a ko se je znašel iz oči v oči z Mulalićem, mu je slednji strel ubranil.
    V 71. minuti je Milec podal Repasu, ta pa je poslal pravo bombo mimo leve vratnice. Nato so v 79. minuti poskušali po prostem strelu zadeti tudi gostje, a Gaber Dobrovoljc je streljal nekoliko nenatančno
    Ko se je tekma prevesila v prekratko določen sodnikov dodatek je že kazalo, da se bosta tekmeca razšla z delitvijo točk. No s tem pa se ni strinjal Jan Repas, ki je po slabši reakciji Vukliševića natančno nameril v levi zgornji kot domžalskih vrat in zmaga ter tri točke so ostale v Ljudskem vrtu.

    Gorazd Elvič                                                               foto: G: Elvič
    12.12.2021 ob 01:15h
   SORODNO
   Maribor izgubil še šestič zapored
   • Maribor izgubil še šestič zapored

   • 15.08.2022 ob 00:51h
   • V 5. krogu Prve lige so vijoličasti doživeli še četrti poraz v tej sezoni državnega prvenstva, saj so jih Domžale porazile s 3:2. Navijači največ...
   Konec upov za Ligo Evropa
   • Konec upov za Ligo Evropa

   • 11.08.2022 ob 22:09h

   • Vijoličastim v Helsinkih ni uspelo pripraviti presenečenja. Po porazu z 0:2 v Ljudskem vrtu so ...
   Maribor še naprej v krizi
   • Maribor še naprej v krizi

   • 08.08.2022 ob 01:01h
   • Vijoličasti so izgubil tudi derbi in pristali na zadnjem mestu lestvice državnega prve...