• Odprta, dinamična tekma v Ljudskem vrtu

   • Vijoličasti so sicer v Ljudskem vrtu opravili svojo nalogo in premagali Domžale, a ker so Celjani v Velenju slavili, so se v predzadnjem krogu aktualni državni prvaki, kljub spodrsljaju Olimpije proti Taboru, tudi praktično dokončno poslovili od možnosti za 16. prvenstveno zvezdico.

    NK Maribor -NK Domžale 2:1(1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 35. krog, brez gledalcev, sodnik David Šmajc, pomočnika sodnika Davor Brezar in Miha Kalan (vsi Kranj), četrti sodnik Matej Jug (Tolmin), delegat Borut Knafelc (Pobega

    NK MARIBOR: Pirić, Milec, Mitrović, Peričić, Viler (81` Klinar), Dervišević (68` Vrhovec), Cretu, Požeg Vancaš (81` Bajde), Kronaveter, Mešanović (58` Felipe Santos), Zahović (68` Tavares) Trener: Sergej Jakirović

    DOMŽALE: Sorčan, Žinič, Ilić, Karič Šoštarič, Sikošek (66` Makovec), Mavretič (46` Svetlin), Markuš (46` Kait), Podlogar, Ibričić, Jakupović, Sikimić Trener: Dejan Djuranović

    Strelci: 1:0 Dervišević (23, 11m), 2:0 Kronaveter (55), 2:1 Jakupović (75)

    Rumeni karton: Mavretič (14), Karič Šoštarič (86), Vrhovec (89), Peričić (90)

    Tekmo, s katero se je od aktivne kariere poslovil dolgoletni reprezentant Branko Ilić, so bolje odprli Domžalčani, pri katerih sta zaradi kazni manjkala Zeni Husmani in Nikola Vujadinović.  Tako je Senijad Ibričić že v tretji minuti zadel vratnico, v šesti minuti pa bi lahko akcijo bolje zaključil prav Branko Ilić.

    Mariborčani so nato le prevzeli pobudo in v eni minuti  prišli do treh nevarnih strelov, a je Grega Sorčan zablestel kot v svojih najboljših časih ter ustavil udarec Alexandruja Cretuja ter dva strela Roka Kronavetra.

    V nadaljevanju sta na drugi strani poskušala Matej Podlogar in Predrag Sikimić, a nista uspela priti do strela.

    Prvi gol na tekmi je bil dosežen v 23. minuti, ko so si Mariborčani priigrali enajstmetrovko.  Sorčan je najprej fenomenalno obranil strel Mešanoviću, a je v isti akciji Andraž Žinič v kazenskem prostoru podrl Rudija Požega Vancaša in sodnik Šmajc, ki je zelo dobro odsodil tekmo, je pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen  je ponovno uspešno realiziral Amir Dervišević.

    Tri lepe priložnosti za povišanje vodstva je imel nato Luka Zahović v 29. , 37. in 42. minuti, a so bile njegove izvedbe udarcev proti golu slabe.

    Za goste pa je imel izredno priložnost za izenačenje Til Mavretič v 30. minuti, a je bil njegov strel iz sicer odličnega položaja neizdelan.

    Domžale so imele še eno lepo priložnost takoj na začetku drugega polčasa, ko je mojstrsko s škarjicami sprožil Sikimić, vendar se je Pirić izkazal z izvrstno parado.

    Deset minut kasneje pa so Mariborčani praktično položili temelj za zmago, saj so zadeli še drugič.  Viler je z leve strani lepo podal v sredino podal v sredino, tam pa je Kronaveter le nekako prišel do sicer bolj rahlega strela, a je Sorčan že prej krenil v levo in ga je žoga presenetila.

    Nato je imel še Felipe Santos priložnost, ki se ne sme zapraviti, a mu je uspelo prav to, saj si je povsem sam porinil žogo preveč naprej in domžalska obramba je mat pozicijo razčistila.

    Mariborčani so bili za zapravljene priložnosti kaznovami  v 75. minuti, ko so Domžalčani prišli do znižanja, potem  ko je po napaki Mitrovića, Arnel Jakupović z levico poslal žogo v desni kot vrat Pirića.

    Gostje so nato še poskušali izenačiti in so bili dvakrat celo blizu temu, da bio jim skoraj uspelo, toda Ibričić iz prostega strela ter Jakupović z razdalje sta bila za malo nenatančna.

    Na koncu lahko rečemo je Maribor vseeno zasluženo zmagal, a kljub temu trenerja Jakirovića čaka še veliko napornega dela, da bo svojo ekipo  vrnil na stare šampionske tirnice.

    Gorazd Elvič                                                        foto:G.Elvič

    20.07.2020 ob 01:39h
   SORODNO
   Celje prvak, Maribor drugi
   • Celje prvak, Maribor drugi

   • 22.07.2020 ob 23:10h
   • Maribor je v zadnjem krogu prvenstva visoko premagal Aluminij v gosteh in uspel na koncu celo osvojiti drugo mesto pred Olimpijo, ki je velika poraženka tega prvenstva.

    Vijoličasti končno suvereno do zmage
    • Vijoličasti končno suvereno do zmage

    • 15.07.2020 ob 21:20h
    • Maribor je v Ljubljani proti Bravu dokazal, da lahko zaigra tudi mnogo bolje kot na nekaterih predhodnih tekmah, tako da suverena zmaga varovancev Sergeja Jakirovića v nobenem trenutku ni bila vpr...

   Celje z zmago sedaj v igri za naslov