• Olimpija slavila v večnem derbiju

   • V 15. krogu sta se v drugem večnem derbiju te sezone v Stožicah pomerila Olimpija in Maribor. Zeleni so z zmago ustavili niz petih zaporednih zmag vijoličastih in se jim na lestvici spet povsem približali.

    OLIMPIJA - MARIBOR 2:0 (1:0)

    Olimpija: Frelih, Boakye (60./Andrejašič), Perković, Milović, Pavlović, Elšnik, Caimacov, Kvesić (84./Ostrc), Marin (69./Korun), Ivanović (69./Močinić), Vombergar (84./Bosić).

    Maribor: Jug, Santos, Martinović, Peričić, Kolmanič, Pihler, Cretu (46./Matko), Repas (79./Mihelič), Požeg Vancaš, Kronaveter (79./Kotnik), Mešanović (69./Tavares).

    Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

    strelca: 1:0 Ivanović (22), 2:0 Vombergar (68)

    Zmaga Olimpije je zaslužena, saj je v odličnem prvem polčasu, Ivanovič uspel realizirati eno izmed obetavnih priložnosti, zadel pa je tudi prečko.

    V drugem polčasu, je Maribor dvignil svoj tempo igre in agresivnosti ter vse do 67.minute prevladoval, a je v 68.minuti dopustil Olimpiji hiter protinapad, v katerem je po desni strani žogo popeljal Jan Andrejašič, nato poslal odličen predložek pred vrata Juga, tam pa je bil Martinovič slabo postavljen in posledično prenizek za Ivanovića, ki je streljal z glavo. Jug je strel sicer ubranil, toda žogo le odbil, na pravem mestu pa je bil osamljen Vombergar, ki ga je Peričić le gledal, tako da je slovenski Argentinec z lahkoto zapečatil usodo Maribora.

    Do konca tekme so potem Ljubljančani igrali v postavitvi klasičnega bunkerja, ki ga vijoličasti, kljub nenehnem obleganju vrat Freliha, niso uspeli prebiti in ostalo je pri rezultatu 2:0.

    Gorazd Elvič                                                                   foto:G.Elvič
    03.12.2020 ob 19:33h
   SORODNO
   Šok terapija za zmago Maribora
   Boleč poraz proti Celju