• Prava forma v pravem trenutku!

   • Maribor je danes proti ljubljanskemu prvoligašu končno prikazal igro in učinkovitost, ki jo navijači pričakujejo od državnih prvakov, saj jih prihodnjo nedeljo proti Domžalah čaka nadaljevanje prvenstva, ko bo praktično na vsaki nadaljnji tekmi potrebno osvojiti vse tri točke.

    MARIBOR - BRAVO 6:1 (1:1)

    Stadion Ljudski vrt - pripravljalna tekma brez gledalcev.

    NK MARIBOR: Pirić, Klinar (55` Milec), Mitrović (67` Dervišević), Peričić (46` Uskoković), Viler (60` Kolmanič), Vrhovec (67` Maher), Pihler (60` Cretu), Kronaveter (67` Tavares), Kotnik (60` Felipe Santos), Bajde (60` Požeg Vancaš), Mešanović (60` Zahović). Klop: Handanović, Milec, Rajčević, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Cretu, Maher, Felipe Santos, Požeg Vancaš, Tavares, Zahović. Trener: Sergej Jakirović.

    BRAVO: Vekić, Trontelj, Brekalo, Drkušić, Kurtović, Žinko, Ogrinec, Agboyi, Nukić, Kramarič, A. Matko. Klop: Gril, Abdurahimi, Baturina, Mensah, Primc, M. Matko, Eckert, Ihbeisheh, Španring, Kim, Jančič. Trener: Dejan Grabić.

    Strelci: 1:0 Vrhovec (20), 1:1 Brekalo (30), 2:1 Bajde (54), 3:1 Požeg Vancaš (65), 4:1 Zahović (67), 5:1 Požeg Vancaš (79), 6:1 Požeg Vancaš (83)

    Po generalki pred prvenstvom je bil trener Jakirović seveda zadovoljen in je v svoji izjavi po tekmi to tudi povedal:" Seveda sem zelo zadovoljen in takšna igra in učinkovitost nam daje samozavest, je pa lahko vedno še kaj tudi boljše. Fantje so po regeneraciji po tekmi s Koprom prišli k sebi, poskusili pa smo tudi neke stvari v prvem polčasu. Vse to pa je bilo planirano. V drugem polčasu pa smo z menjavami še povečali ritem in vstopili so igralci, ki so sposobni še dvigniti kvaliteto, s tem pa smo dobili odgovore,  kako bi lahko to izgledalo v prvenstvu. Seveda je pa najpomembneje, da igralci dajo vse od sebe, saj le tako lahko pride do izraza naša individualna kvaliteta. Veliko nam pomeni tudi širina kadra in menim, da je to sigurno naša največja prednost pred ostalimi ekipami, saj lahko precej rotiramo."

    Glede izjave Zlatka Zahovića, da ima Maribor po prekinitvi prvenstva sedaj odprto avtocesto do naslova prvaka pa: "Tudi jaz mislim enako, vendar je potrebno to najprej dokazati na terenu, Zlatko pa seveda dobro ve kakšna je kvaliteta in širina tega kadra!"

    Igralec, ki je na tej tekmi zablestel v vsem sijaju je bil seveda trikratni strelec Rudi Požeg Vancaš, ki je s to predstavo pokazal, zakaj je bil v preteklem prvenstvu najboljši igralec lige: "Ja danes smo vedeli kdo prihaja, ker smo imeli z nimi v zadnji tekmi kar nekaj problemov. Vemo, da je blizu tudi štart v nadaljevanje sezone, tako, da smo morali biti danes brez napak, bili smo dobro organizirani, saj smo jim dopustili le tisto eno priložnost iz kota, iz katere so sicer zadeli, ampak drugače smo bili mnogo boljši nasprotnik, bolj smo bili agresivni, tako, da je naša visoka zmaga popolnoma zaslužena. Pokazali smo, da imamo širok kader in na vsaki poziciji dva ali celo tri igralce, tako, da se nimamo ničesar bati in tisti, ki bo igral mora dati svoje najboljše in mislim, da tako lahko pridemo do tistega željenega prvega mesta, ki verjamem, da ga je mogoče doseči."                                        

    Gorazd Elvič                                                            foto:Gorazd Elvič

    30.05.2020 ob 22:04h
   SORODNO
   Celje z zmago sedaj v igri za naslov
   Po sramotni predstavi adijo naslov prvaka
   • Po sramotni predstavi adijo naslov prvaka

   • 09.07.2020 ob 20:52h
   • Nogometaši Tabora iz Sežane so v 32. krogu Prve lige s srčno, fanatično borbeno in kombinatorno igro ponižali Maribor, katerega igralci so prikazali igro nedostojno vijoličastega dresa,...

   Nogometni bog Tavares je spet odločil
   • Nogometni bog Tavares je spet odločil

   • 06.07.2020 ob 00:09h
   •  

    Vijoličasti so na derbiju 31. kroga Prve lige premagali Muro s 3:2. Odločilni gol pa je še enkrat več dosegel neuničljivi Marcos Tavares v 94. minuti in tako s 154-tim golo...