• Prva zmaga Maribora po pandemiji

   • Navijači vijoličastih so končno po 77-tih dneh dočakali , da so njihovi ljubljenci odigrali prvo tekmo, v kateri so lahko preverili svojo trenutno pripravljenost pred nadaljevanjem prvenstva 5. junija.

    MARIBOR - NAFTA 3:1

    Stadion Ljudski vrt, pripravljalna tekma brez gledalcev.

    NK MARIBOR: Pirić (61` Handanović), Klinar (61` Mutavčić), Mitrović (61` Rajčević), Uskoković (61` Koblar), Viler (61` Kolmanič), Vrhovec (61` Dervišević), Cretu (61` Pihler), Kotnik (46` Mihelič, 91` Felipe Santos), Bajde (46` Mešanović, 91` Žugelj), Kronaveter (46` Maher, 91` Tavares), Zahović (46` Mulahusejnović, 91` Vipotnik). Klop: Handanović, Mutavčić, Rajčević, Koblar, Kolmanič, Dervišević, Pihler, Mihelič, Mešanović, Mulahusejnović, Maher, Žugelj, Felipe Santos, Tavares, Vipotnik. Trener: Sergej Jakirović.

    NAFTA 1903: Raduha, Gergenyi, R. Pirtovšek, Živko, Paku, Leuštek, Rebernik, Bizjak, Novinič, Vinko, Ploj. Igrali so še: Galoši, Zagorec, Gjorgyi, Magdič, Vegh, Maleševič, Šeruga, T. Pirtovšek, Poszgai, Fekete, Bolla, Drk, Molnar, Meshack. Trener: Dejan Dončić.

    Strelci: 0:1 Ploj (14), 1:1 Cretu (61), 2:1 Maher (65), 3:1 Felipe Santos (107)

    Novi trener Sergej Jakirović je ob svoji premieri na vijol’čni klopi preiskusil  25 igralcev in 2 vratarja, tekma pa je po dogovoru, zanimivo, trajala kar 120 minut, saj so obema trenerjema bile prave igralne minute za preizkus igralcev še kako potrebne. Pri Mariboru so manjkali, Milec, ki se vrača po poškodbi in se bo priključil moštvu v prihodnjem tednu, Peričić, ki je zadnje dni moral vaditi po individualnem programu in zaradi bolečin v zadnji stegenski mišici  preventivno tudi Rudi Požeg Vancaš.

    Nafta se je predstavila kot trd nasprotnik, ki ga je trener Dončič že odlično uigral in vijoličasti so imeli v prve pol ure tekme kar nekaj težav, lahko bi rekli, da so imeli gostje celo prevlado, zato je bilo njihovo vodstvo povsem zasluženo.

    V nadaljevanju  je nato prišla do izraza kvalitetnejša in daljša klop aktualnih državnih prvakov in Cretu, Maher ter Santos so dosegli zadetke za zmago s 3:1.

    Gorazd Elvič                                                          foto:G.Elvič

     

    23.05.2020 ob 15:04h
   SORODNO
   Vsakemu po polčas za pravičen remi
   Neverjetni Pogačar veliki zmagovalec Toura
   • Neverjetni Pogačar veliki zmagovalec Toura

   • 19.09.2020 ob 22:41h
   • Na odločilnem kronometru Dirke po Franciji je nepričakovano zmagal Tadej Pogačar in prehitel favoriziranega Primoža Rogliča tudi v skupnem seštevku največje kolesarske dirke na s...

   Velik uspeh mladih upov ŽTK Maribor