• Prva zmaga Maribora po pandemiji

   • Navijači vijoličastih so končno po 77-tih dneh dočakali , da so njihovi ljubljenci odigrali prvo tekmo, v kateri so lahko preverili svojo trenutno pripravljenost pred nadaljevanjem prvenstva 5. junija.

    MARIBOR - NAFTA 3:1

    Stadion Ljudski vrt, pripravljalna tekma brez gledalcev.

    NK MARIBOR: Pirić (61` Handanović), Klinar (61` Mutavčić), Mitrović (61` Rajčević), Uskoković (61` Koblar), Viler (61` Kolmanič), Vrhovec (61` Dervišević), Cretu (61` Pihler), Kotnik (46` Mihelič, 91` Felipe Santos), Bajde (46` Mešanović, 91` Žugelj), Kronaveter (46` Maher, 91` Tavares), Zahović (46` Mulahusejnović, 91` Vipotnik). Klop: Handanović, Mutavčić, Rajčević, Koblar, Kolmanič, Dervišević, Pihler, Mihelič, Mešanović, Mulahusejnović, Maher, Žugelj, Felipe Santos, Tavares, Vipotnik. Trener: Sergej Jakirović.

    NAFTA 1903: Raduha, Gergenyi, R. Pirtovšek, Živko, Paku, Leuštek, Rebernik, Bizjak, Novinič, Vinko, Ploj. Igrali so še: Galoši, Zagorec, Gjorgyi, Magdič, Vegh, Maleševič, Šeruga, T. Pirtovšek, Poszgai, Fekete, Bolla, Drk, Molnar, Meshack. Trener: Dejan Dončić.

    Strelci: 0:1 Ploj (14), 1:1 Cretu (61), 2:1 Maher (65), 3:1 Felipe Santos (107)

    Novi trener Sergej Jakirović je ob svoji premieri na vijol’čni klopi preiskusil  25 igralcev in 2 vratarja, tekma pa je po dogovoru, zanimivo, trajala kar 120 minut, saj so obema trenerjema bile prave igralne minute za preizkus igralcev še kako potrebne. Pri Mariboru so manjkali, Milec, ki se vrača po poškodbi in se bo priključil moštvu v prihodnjem tednu, Peričić, ki je zadnje dni moral vaditi po individualnem programu in zaradi bolečin v zadnji stegenski mišici  preventivno tudi Rudi Požeg Vancaš.

    Nafta se je predstavila kot trd nasprotnik, ki ga je trener Dončič že odlično uigral in vijoličasti so imeli v prve pol ure tekme kar nekaj težav, lahko bi rekli, da so imeli gostje celo prevlado, zato je bilo njihovo vodstvo povsem zasluženo.

    V nadaljevanju  je nato prišla do izraza kvalitetnejša in daljša klop aktualnih državnih prvakov in Cretu, Maher ter Santos so dosegli zadetke za zmago s 3:1.

    Gorazd Elvič                                                          foto:G.Elvič

     

    23.05.2020 ob 15:04h
   SORODNO
   Le remi proti Kopru
   • Le remi proti Kopru

   • 27.05.2020 ob 21:52h
   • NK Maribor tudi na današnji drugi pripravljalni tekmi ni blestel in je le remiziral s Koprom. ki je osvojil prvo mesto v predčasno končanem drugoligaškem tekmovanju, in bo v novi se...

   Prva liga Telekom se vrača 5.junija!
   • Prva liga Telekom se vrača 5.junija!

   • 19.05.2020 ob 21:35h
   • Potem ko je bilo slovensko prvoligaško tekmovanje prekinjeno v začetku marca, se nogomet vrača tudi v tekmovalni obliki. Tekme 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije bodo odigrane v prve...

   Nogomet se je vrnil v Ljudski vrt
   • Nogomet se je vrnil v Ljudski vrt

   • 08.05.2020 ob 22:04h
   • Nogometaši NK Maribora so danes ob doslednem upoštevanju vseh priporočil ustreznih državnih in strokovnih organov opravili prvi skupni trening po razglasitvi pandemije. V skladu ...