• Rokometni finale Pokala Slovenije

      • Pred RK Maribor Branik je vrhunec letošnje sezone. Potem, ko se vijoličastim rokometašem ni uspelo uvrstiti v končnico za prvaka so vse misli usmerili v zaključni turnir Pokala Slovenije, v katerem se bodo borili pred domačim občinstvom. V polfinalu jih najprej čaka Ribnica, ki so jo sredi februarja v Taboru že premagali.

        Po `finalu pred finalom`, kot so označili prvi pokalni polfinalni obračun med rokometaši Celja in Velenja, bodo na parket mariborskega Tabora stopili še Mariborčani in Ribničani. Tudi ta dvoboj ne bo nič kaj manj zanimiv od prvega polfinala, saj gre za moštvi, ki sta se v zadnjih letih večkrat pošteno udarili za priključek k samemu vrhu. V letošnji sezoni so srečanje v Ribnici z rezultatom 34:31 dobili varovanci Roberta Beguša, v Taboru pa so bili boljši Mariborčani in sicer z rezultatom 27:26.

        `Na Ribnico se intenzivno pripravljamo zadnjih nekaj dni, saj nam naporen aprilski prvenstveni ritem sreda-sobota ni šel preveč na roko. Kljub temu smo bili boljši iz tekme v tekmo in tudi forma je sedaj na solidni ravni. Upam, da poznam pravi recept kako premagati Ribnico, ki ima fizično močno ekipo, po drugi strani pa smo mi tekalno boljši. Skrivnosti ni, saj smo se letos pomerili že dvakrat in odločala bo dnevna forma tako igralcev kot vratarjev ter seveda večja želja po zmagi. Še enkrat opozarjam, da imamo moštvo sestavljeno iz mladih fantov, ki za sabo nimajo dosti takšnih težkih tekem, imajo pa ogromno željo. In tu si želim, da morda ne pregorimo v tej preveliki želji in da zadržimo mirnost ter odigramo tako kot znamo, s čim manj tehničnimi napakami.` je dejal 40-letni trener Sebastjan Sovič, ki je mariborske rokometaše prevzel lanskega oktobra.

        Svoj tretji nastop zadnje faze pokalnega tekmovanja pa čaka domačega kapetana Tadeja Soka, ki pa bo na zaključnem turnirju prvič zaigral v vijoličastem dresu. `Dvakrat sem z Ormožem osvojil tretje mesto in upam, da se bom tokrat povzpel na vsaj še eno stopnico više. Lepo je, da igramo doma in upam, da nas bo prišlo spodbujati čim več ljudi. Ne glede na to, da smo v letošnji sezoni slabše odigrali v prvenstvu to ne bi smel biti razlog, da ne bi prišli. Jaz lahko obljubim, da bomo dali vse od sebe in se do zadnje sekunde borili za vijoličasti dres ter tako poskušali zmagati na obeh tekmah.` je Tadej Sok menil pred polfinalom .

        V soboto se bo prvo srečanje med RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje pričelo ob 17.30, srečanje med RK Maribor Branik in RD Riko Ribnica pa ob 20. uri. Nedeljski program se pričenja ob 15. uri, ko bo na sporedu tekma za 3. mesto in se nato nadaljuje ob 18. uri s finalnim obračunom. Vstopnice za oba tekmovalna dneva lahko kupite na prodajnih mestih Eventima in na njihovi spletni strani ali pa pred dvorano po ceni 7 in 9 evrov za obe tekmi tekmovalnega dne.

        Gorazd Elvič                                             foto:Boštjan Selinšek

        (vir PR RK Maribor Branik)

        14.04.2017 ob 15:04h
      SORODNO
      Rogaška zdržala le 50 min
      • Rogaška zdržala le 50 min

      • 21.04.2024 ob 21:51h
      • Nogometaši Maribora so pred praznimi tribunami, a ponovno z veliko podporo svojih navijačev z južne ploščadi Ljudskega vrta, s 3:0 premagali Ro...

      Maribor v derbiju razstavil Olimpijo
      • Maribor v derbiju razstavil Olimpijo

      • 17.04.2024 ob 22:56h
      • Vijoličasti so z goloma Jana Repasa in Hilala Soudanija po odmoru preobrnili potek tekme in zasluženo slavili v Stožicah ter tako po petih letih suše...

      Ali je VAR oškodoval Maribor
      • Ali je VAR oškodoval Maribor

      • 14.04.2024 ob 19:07h
      • V Ljubljani, na stadionu ŽAK-a, sta se Bravo Kostel in Maribor razšla z neodločenim rezultatom 1:1, a VAR je razveljavil kar tri zadetke.
        <...