• Sara Hector pometla s konkurenco

   • VSL za Zlato lisico uspešno izveden v Kranjski Gori

    Veleslalom za Zlato lisico, je moral biti žal že tretje leto zapored izveden v Kranjski Gori, prepričljivo pa ga je dobila Švedinja Sara Hector pred Tesso Worley (+0,96), tretja pa je bila Italijanka Marta Bassino (+1,32).. Dokaj dobro, čeprav smo po tihem upali tudi na stopničke, so se odrezale tudi slovenske tekmovalke, saj so se kar tri uvrstile med najboljših 12 − Tina Robnik je bila osma, Meta Hrovat deveta, Ana Bucik pa 12.

    Na zahtevni podlagi, ki je tokrat organizatorji niso polili z vodo, se nista najbolje znašli Slovakinja Petra Vlhova in vodilna v seštevku svetovnega pokala Američanka Mikaela Shiffrin , ki sta osvojili le sedmo in petnajsto mesto.

    Široko nasmejana zmagovalka Sara Hector je po tekmi povedala: "Ne vem, mislim, da nikoli ne moreš narediti vožnje povsem brez napak, sigurno pa je to bila zelo dobra vožnja. Na nekaterih odsekih sem se počutila res dobro, nekako sproščeno, potem pa so bili tudi zelo zahtevni deli. Mislim, da je bilo res lepo smučati in sneg je bil res dober. Noro. Že toliko let se trudim in je neverjetno, da mi je uspelo zmagati s takšno prednostjo. To je noro. Počutim se čudovito. "

    Zelo zadovoljna je bila s svojo predstavo tudi Tina Robnik, čeprav ji je še boljšo uvrstitev odneslo le nekaj stotink:"Tole osmo mesto danes je zelo dobrodošlo za mojo samozavest. Sem zelo vesela, da sta mi uspeli dve taki vožnji in je na koncu tak rezultat. Rada imam kranjskogorsko tekmo, tukaj sem v zadnjih štirih nastopih trikrat smučala zelo dobro."

    Jutri bo na vrsti še tekma v slalomu.

    Gorazd Elvič                                                                  foto:G.Elvič
    08.01.2022 ob 18:08h
   SORODNO
   Vijoličasti zmagali na prvi pripravljalni tekmi
   Zlata lisica uspešno pod streho
   Odločil je gol Repasa
   • Odločil je gol Repasa

   • 12.12.2021 ob 01:15h
   • V zadnjem krogu jesenskega dela Prve lige Telemach so nogometaši Maribora z zadetkom Jana Repasa v 91. minuti z 1:0 zasluženo premagali Domžale.